Jak na věc


značka jogurtů

108 komentářů to “Jak děláme domácí jogurt”

    Především se musím, když dovolíte, ohradit proti oslovení „odbornice“. Nemohu si pomoct, ale škatulkování lidí mi bytostně vadí, stejně jako když se někdo do telefonu představuje titulem. Nějak jsem do těchto stádií ještě nedorostla :).
    • Chlazení mléka – opravdu je potřeba mléko po nadojení účinně zchladit (rychlost, teplota ) – na stránkách je k tématu diskuze = pročíst. V případě, že bude mléko uchováváno v příliš vysoké teplotě a inkriminované MO by obsahovalo, byť v malém množství, zaručeně se zdárně rozmnoží do nepříznivých rozměrů.


Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    Jano, já si myslím, že je to ok. Je to podobné, jako když si kupujete Hoallandii. Tyto jogurty jsou dělané tak, že zrají ještě v kelímku, stejně asi i jogurt od Němců. U domácích jogurtů to je většiou tak, že jogurty postupně zrají a kysnou. Většinou den, kdy jsou udělané, jsou ještě docela nekyselé, postupně kysnou, ale záleží také hodně na kultuře. Postupně kysnou, to je zcela v pořádku. Syrovátka se u takových jogurtů většinou začne extrahovat nahoru a to pohybem, nebo když se nařízne jogurt, když se z něj odebere. POkud není jogurt slizovitý, nedělá se a něm shora povlak a je chutný, je to zcela v pořádku. Je i možné, že jste ho měla příliš v teple. Pak kysne rychleji a syrovátka se také vylučuje rychleji.
    Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jak se postupuje při výrobě 10% smetanového jogurtu. Poměr surovin jsem okoukla vý§e v komentáři,jen mi není jasný postup. Mléko zahřeji na 95C a smetanu přidám až do zchlazeného mléka při očkování? Děkuji za odpověď :-)
    Milane, tak na tohle dám vlastní krk. Hlavu :). Fakt je ten, že takový jogurt – bez pasterizace je chuťově velmi dobrý, ale konzistence nikdy není taková, jako po pasterizaci. Od té doby, co si na tuto věc dávám pozor, jogurt je vždy stoprocentní a je zcela jedno, jakou kulturu používám.
    Ahojky Žanet. Já ho dělám bez sušeného mléka, ale v troubě, protože teď tam zrovna mám ze 6 litrů kozí jogurt, mívám ho tam kolem 40st nejdéle 24 hodin, pak nechám nějakou dobu venku, aby moc neohřál lednici a vydrží mi 14 dní – déle nemám zkušenost, snad jednou jsem ho měla 3 týdny. A jogurt je ok, Maruška si nestěžuje. Ale se sušeným mlékem Ti neporadím. Snad někdo jiný. Pa Markéta


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
9306
cache: 0024:00:00