Jak na věc


zavařování třešní v troubě dne dolů

Plechovka na zavařování 099/031 - rovná

    Zavařování je momentálně vysoce aktuální a určitě stojí zato podívat se mimo klasického zavařování také na zavařování v horkovzdušné troubě. To je schopno přinést opravdu zajímavou metodu zavaření prakticky čehokoli. Mnozí z nás neví, jakým způsobem v troubě efektivně zavařovat, a tak není od věci podívat se na náš návod týkající se tohoto typu zavařování. Buďme tedy konkrétnější a podívejme se na výhody tohoto typu zavařování a na jeho průběh.
    Spediční společnosti: Zásilky balíků do 30 Kg odesíláme Českou poštou a přepravní společností PPL. Cena přepravy balíku do 30 Kg je 99 Kč včetně DPH u obou společností jednotná. Cena dobírky je taktéž jednotná a to 29 Kč včetně DPH. Přepravní společnosti zásilku doručují zpravidla do 24 hodin od expedice.
    Zavařené produkty mají velmi dlouhou trvanlivost, ale ani ta není neomezená. Sklenice proto kontrolujeme a suroviny a potraviny také průběžně konzumujeme.
    Balík do 30 Kg: Z důvodu vysokého počtu poškozených zásilek jsme omezili maximální hmotnost jednoho balíku na 30 Kg. Pokud hmotnost objednaného zboží překročí limit 30 Kg, bude zásilka rozložena na příslušný počet balíků po 30 Kg. Do hmotnosti zásilky se automaticky připočítává hmotnost výplní (proložek), kartonu a obalového materiálu, vše cca. 5-7 Kg v závislosti na druhu objednaného zboží.


Zavařování hotových jídel a polévek

    Zelí zbavíme vnějších listů, pak ho nakrouháme nebo najemno nakrájíme a necháme 2 minuty blanšírovat v horké a následně 2 minuty ve studené vodě. Teprve potom ho rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem, uzavřeme víčky a zavaříme.
    Z ovoce můžeme také připravit džemy a marmelády, kterými naplníme menší sklenice. Zavařujeme je přibližně 10 minut při teplotě 90°C a pak je necháme vychladnout.
    Základem kvalitního zavařování v troubě jsou v každém případě maximálně čisté sklenice. Důležitá jsou také suchá a čistá závitová víčka. Teplota v troubě by měla být nastavena na 200 až 250 stupňů Celsia. Nejprve si připravíme plytký plech, v němž budou sklenice umístěny. Tento plech je optimální na dně pokrýt látkovou utěrkou, jež zamezí prokluzu a případnému rozbití sklenic. Plech pak zalijeme vodou ve výši 2 až 3 centimetrů. U menších sklenic se doba zavařování pohybuje okolo 7 až 8 minut, u větších je třeba 10 až 12 minut. Vždy je třeba mít zapnutý horkovzduch a v případě potřeby můžete doplnit horkou vodu.


Plechovka na zavařování 099/175 - vlnka

    Výše uvedený postup je pro troubu horkovzdušnou, návod byl špatně označen, mělo zde být uvedeno, že do elektrické trouby je postup jiný – hlavně teplota. Je potřeba troubu předehřát a sterilovat při 95 – 100 st. V horkovzdušné troubě lze použít jen víčka na závit !!!! Najděte si jiné stránky kde je přesně popsaný postup.
    Zavařování v mikrovlnné troubě anebo klasické či horkovzdušné troubě je třeba dokončit stejně jako  zavařování ve vodě. Sklenice po vytažení z trouby musíte položit dnem vzhůru. Nechat bychom je v této poloze měli zhruba do dalšího dne a pak je můžeme již obrátit a uskladnit v suchých a chladných prostorách.
    Filety nejdříve vložíme na hodinu do nálevu - 50 gramů soli na 1 litr vody, pak je okapané naskládáme do zavařovací sklenice. Pokud jsme na filetech nechali kůži, měla by být směrem k stěně nádoby. K rybímu masu již nepřiléváme žádný nálev, sklenice důkladně uzavřeme víčky a zavařujeme 90 minut při teplotě 95°C. Po ukončení zavařování sklenice necháme vychladnout stejným způsobem, jako při zavařování ostatních produktů.  


Napsat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Pokud chceme pro další použití houby, které chutnají jako čerstvé, povaříme je přibližně 5 minut v osolené vodě, pak je důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou, dáme do sklenic, zalijeme čistou nijak neochucenou vodou a sklenice uzavřeme víčky. Zavařujeme je 95°C horké vodě přibližně 1 hodinu, pak je necháme otočené dnem vzhůru vychladnout a druhý den zavařovací postup ještě jednou zopakujeme.
    Zavařování masa není příliš rozšířené, a přitom není složité ani náročné na čas. Zavařovat můžeme všechny druhy masa – vepřové, hovězí, kuřecí, jehněčí, telecí…i zvěřinu.
    Polévky zavařujeme stejně jako hotová jídla, ale nezahušťujeme je. Vývar necháme zavařovat v 95°C teplé vodě 30 minut, zeleninovou polévku hodinu a husté polévky 75 minut.
    Přibližná doba zavařování je 60 až 75 minut při teplotě 95°C. Po ukončení zavařování sklenice vyjmeme, otočíme dnem nahoru, položíme na utěrku a necháme zvolna vychladnout.
    Sklenice nevkládáme do vody, která je teplejší než jejich obsah. Po ukončení zavařování je opatrně vyjmeme, položíme dnem vzhůru na utěrku a necháme zvolna vychladnout.
    Zavařovací plechovka - konzerva o průměru 99 mm a výšce 119 mm se signovaným (vlnkovitým) profilem se užívá ke konzervaci masa, potravin či jiných produktů.


Víte, které prostěradlo se hodí právě do vaší ložnice?

    Okurky zavařujeme ve speciálním nálevu, kterého základ je možné zakoupit nebo si ho namíchat podle vlastní chuti. Menší kusy vkládáme do sklenic celé, větší krájíme na podélné nebo příčné řezy.
    Květák důkladně očistíme, opláchneme a rozebereme na růžičky, které dáme do sklenic, zalijeme slaným nebo mírně kořeněným nálevem a po uzavření víčky zavaříme. 
    Sklenice se zavařenými produkty skladujeme ideálně v chladném a tmavém místě, a pokud byla dodržena doporučená teplota a doba zavařování, vydrží i několik roků.
    Celé nebo půlené, případně jinak nakrájené ovoce skládáme ve sklenicích vždy těsně k sobě, ale nestlačujeme ho. Do sklenice můžeme podle potřeby a úvahy přilít vodu s cukrem, nebo přidat jen samotný cukr - tímto způsobem se doslazují především švestky a meruňky.  Některé tvrdší druhy ovoce - například hrušky - můžeme před zavařováním krátce povařit. K hruškám se také přidává pro zlepšení chuti hřebíček nebo skořice, koření v takovém případě vkládáme mezi ovoce.


Dřevostavba plná moderní techniky? Žádný problém

    Maso před zavařováním nejdříve důkladně tepelně upravíme pečením, dušením nebo jen vařením. Pak ho zbavíme případných kostí, nakrájíme na kousky nebo plátky, ještě teplé vložíme do sklenic a zalijeme vypečenou šťávou nebo vývarem. Maso nemusí být celé ponořené, sklenice neplníme až po okraj,  2 až 3 centimetry od okraje ponecháme volné. Pak sklenice důkladně uzavřeme víčky a vložíme do vody v zavařovacím hrnci.
    Ryby nepatří mezi často zavařované potraviny a jejich příprava pro tento způsob konzervace je delší. Zavařují se většinou očištěné filety, kterých velikost by měla odpovídat sklenici.
     Zavařování je velmi používaný způsob konzervace ovoce, zeleniny a mnoha dalších surovin i potravin, ale třeba i hotových jídel.  Dobře zavařené produkty vydrží i několik roků ve stavu, kdy jsou vhodné k další kuchyňské úpravě.
    K zavařování je nejlepší používat zavařovací hrnec, který je nejen dostatečně velký, ale většinou i vybavený teploměrem. Může se použít i klasický větší hrnec, ve kterém jsou sklenice zcela ponořené, a samostatný teploměr.
    Sklenice na zavařování s různým obsahem od 0,25 do 1,5 litru jsou odolné proti vysokým teplotám. Jejich hrdlo je uzpůsobené pro speciální víčka s gumovým těsněním, která se k hrdlu sklenice pevně přichytí tzv. zavařovací hlavou.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Dobrý den. Ještě jsem v troubě nezavařovala. Tak bych to po letech chtěla zkusit. Píšete. troubu nastavíme na…nastavíme či předehřejeme? Mě nevyletí teplota v el.troubě během minuty, takže sklenice se nějakou minutku budou předehřívat současně s troubou, jak pak počítat čas?. Neprasknou sklenice, když je případně dám do předehřáté trouby na 250oC ?
    Zavařování je v podstatě velmi jednoduchý způsob konzervace vysokými teplotami. Připravené produkty se vloží samostatně nebo s vhodným nálevem do sklenice. Ta se uzavře víčkem a ponoří v závislosti na zavařovaném obsahu na určitou dobu do horké nebo vařící vody, kde dojde vlivem vysokých teplot k sterilizaci  - zahubení všech škodlivých mikroorganismů i bakterií - a také k vytlačení vzduchu. Po následném ochlazení ve sklenici vznikne podtlak a její obsah je vzduchotěsně uzavřen.  
    Zelenina k zavařování je vhodná téměř každá, která se nekonzumuje pouze syrová - nezavařujeme tedy ředkvičky, zelené saláty, salátové okurky apod. druhy zeleniny.
    Zavařeniny umístíme nejlépe do chladu a temna. Během prvního týdne je kontrolujeme, v případě, že některá víčka na sklenicích netěšní, můžeme zavaření opakovat s novým víčkem. Samozřejmým předpokladem pro takové další zavařování je nezměněná kvalita produktu ve sklenici.


Víčko k zavařovací plechovce 099

    Hlavní devízou zavařování v troubě je v každém případě absence velkého množství vody. Nebudete muset naplňovat žádný hrnec vodou, ale pouze umístíte do trouby konkrétní sklenice zalité vodou pouze částečně, v nichž bude umístěn zavařovaný obsah. Práce na zavařování tak bud mnohem snazší. Zavařovat můžete v troubě cokoli. Jmenovat bychom mohli třeba zavařování masa, zavařování okurek, zavařování hub a mnohých dalších plodin. Trouba je prostorná a dovolí zavaření mnohých sklenic naráz.
    Dobrý den zkousela jsem zavarovat v troubě pri teplote 250 cca 10 min.ale spekly se mi gumicky na vicku a pak netesnily(vicka byla nove kopena)neni tedy teplota moc vysoka??? Nebo co jsem mohla udelat spatne.Dekuji
    Pro úspěšné zavařování je samozřejmě potřeba základní vybavení - především to jsou sklenice s víčky, ale také hrnec a případně i další potřeby, které nám zavařování usnadní - například kleště na sklenice nebo teploměr.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Doprava zdarma: Při paletových odběrech (rozumněno minimálně 1 paleta) je doprava po celé České republice zdarma. Pokud si k paletě (sklenice) objednáte příslušné množství víček, automaticky dostáváte na víčka dopravu zdarma - platí pro Českou republiku.


Víčko k zavařovací plechovce 073

    Kořenovou zeleninu - mrkev, celer, petržel - důkladně očistíme a oškrábeme. Menší kusy můžeme zavařovat celé, větší rozkrájíme. Jednotlivé druhy nakrájené kořenové zeleniny můžeme smíchat a zavařit už jako připravenou směs na saláty, polévky nebo omáčky. Kořenovou zeleninu zaléváme slaným nebo kořeněným nálevem.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Houby před jejich zavařováním důkladně očistíme a opláchneme studenu vodou. Menší můžeme zavařovat celé, u větších oddělíme hlavičky od nožiček.  Ve sklenicích je přelijeme speciálním nálevem, případně jen mírně slanou vodou nebo vodou, do které přidáme trochu octa.  Doba zavařování je přibližně 80 minut při teplotě 90°C.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00