Jak na věc


zavařené maso

Zavařené houby v láku postup přípravy receptu:

    Jako první si připravíme rajčátka,protože je musíme spařit,aby šli dobře oloupat. Slupku u špičky rajčete nařízneme do kříže u každého,vložíme do misky a zalijeme vařící vodou,přiklopíme víčkem a na chvilku odložíme stranou.Mezi tím si připravíme papriky.Vyřízneme jádřince, papriky rozřízneme na půl a nakrájíme na proužky.Dále si nakrájíme cibule,ale tentokrát na půl měsíčky.Ty vhodíme do hrnce s trochou olivového oleje a lžičkou soli, dáme smažit.Než nám cibulka zezlátne,tak se vrátíme k rajčatům, slijeme horkou vodu a zalijeme studenou,tu po té také slijeme.Nyní půjdou rajčátka snadno oloupat.Oloupeme slupku,rozkrojíme,vykrojíme bubáka a nakrájíme na osminky.Mezi tím nám zezlátla cibulka,tak přidáme papriky ty dusíme bez podlití bez pokličky na vyšším stupni za občasného míchání 10 minut.Pak přidáme připravená nakrájená rajčátka a dusíme 5 minut.Po té přidáme 3/4 kv drceného kmínu, 1/2 kv soli, 1/4 kv zauzené papriky, 1/2 hrnku kečupu, dusíme ještě 10 minut na vyšším stupni ( 7 ) bez
    V sezóně kdy máme zásoby ze zahrádky,nebo v krámě jsou papriky a rajčata za super cenu, je fajn si udělat zásoby na zimu.Zavařené lečo je výborné v tom, že ho lze podávat jako hlavní chod,nebo ho lze použít jako základ na další vaření :-) .
    Suroviny Houby černé, Jalovec, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Hotové lečo plníme do čistých sklenic a uzavřeme víčkem.Sklenice vložíme do většího hrnce,na dno položíme utěrku a přilijeme vodu cca 2,5 cm teplé vody,přiklopíme poklicí a od bodu varu vaříme na mírném stupni 30 minut.Po té sklenice vyndáme,otočíme víčkem dolů a takto necháme vychladnout.Po té skladujeme v chladu.Z této dávky je cca 6 menších sklenic,nebo 3 velké.Na porce - jedna malá sklenice = jedna porce na člověka. Lečo se dá podávat po zahuštění bílkem s chlebem,nebo s vařeným bramborem.Nebo se dá zavařené lečo použít jako základ třeba na omáčku ,nebo při pečení pod maso.
    Profesionálně zavařené maso ve sklenicích. Trvanlivost dva roky. Obsahuje pět porcí. Maso je neochucené, ve vlastní šťávě. Velmi rychlá a snadná příprava hotového jídla na cestách. V kartonu je 8 kusů. Při zakoupení celého kartonu sleva 10 %.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00