Jak na věc


zapečené kuřecí řízky se šlehackou

Královská rybí polévka z filé s krutony

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    V případě, že vám zůstane pár stonků chřestu a zbytky tvrdých částí, doporučujeme z nich připravit jednoduchý krém. Směle se hodí  kombinovat ho i s oblíbenou rybou.
    Nekupujme hotové směsi, které obsahují cukr, kyselinu citronovou, maltodextrin a různá aromata. Kupujme pouze balení, do kterého vidíme. V onom balení bychom měli vidět pouze kousky nadrceného koření jako je hřebíček, badyán, skořice a podobně. Rozhodně bychom se měli vyhýbat směsím s cukrem, protože vlastně kupujeme předražený cukr, stabilizátory a podobně. Čisté koření je možná o trochu dražší, ale balení nám vydrží na mnoho skleniček nápoje, oproti tomu směsi s cukrem jsou jen na jednu láhev.|
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Je to opravdová delikatesa! Nebojte se toho, že by vaše ústa shořela, protože smažení v kombinaci se sýrem pokrm zjemní na velmi pikantní, lehce pálivou pochoutku, která je mimochodem dosti sytá.
     Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    Mezitím dáme do misky 2 dl smetany a 0,5 litru mléka. Očistíme česnek, který prolisujeme do smetany. Přidáme sůl, vejce, pepř, muškátový oříšek, mletou sladkou červenou a mletou pálivou papriku, vše vyšleháme. Zálivku nalijeme na šišky, zapékáme ještě 10 minut. Omyjeme pažitku s petrželkou a drobně pokrájíme.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý, Mléko plnotučné, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Kuřecí plátek zapečený s houbami

    Tento pokrm jsme před lety objevili ve starém komunistickém časopisu. Protože opravdu stojí za vyzkoušení, tak jsme ho pro vás zpracovali do podoby, ve které ho zvládnou i úplní začátečníci.
    Chlebový bramborák, jsem objevil na začátku roku 2011, do té doby jsem tvrdý chléb s rvoucím srdcem a výčitkami o plýtvání vyhazoval. Po tomto receptu však zjišťuji, že tvrdého chleba mám nedostatek, protože je to opravdová pochoutka a kupodivu mnoha lidem chutná více než klasický bramborák.|


Zapečené těstoviny s kuřecím masem

    1 Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, slijte. Troubu zahřejte na 200 °C. Ve velkém rendlíku rozpusťte trochu másla. Osmažte na něm žampiony (pár minut), pak je dejte stranou. Rendlík vytřete kuchyňským papírem.2 V rendlíku rozpusťte zbývající máslo, přidejte většinu cibule a nechte ji minutu měknout. Minutu vmíchávejte mouku, pak postupně vlijte mléko, aby vznikla hladká omáčka. Zvyšte plamen a za stálého míchání nechte omáčku pár minut bublat a houstnout. Stáhněte oheň, vmíchejte šunku a většinu sýra, osolte a opepřete podle potřeby.3 Těstoviny a žampiony navrstvěte do velké ohnivzdorné nádoby, přelijte omáčkou a pořádně promíchejte. Posypte zbývajícím sýrem a jarní cibulkou, pak 10 minut pečte dozlatova.
    Příkladem kvalitního koření, které neobsahuje žádné podivné stabilizátory a "vylepšovadla"  je firma Rojíkovo koření. Jejich výrobek je pouze směs kvalitního koření namíchaná ve vhodném poměru. Proto jsme jej použili v našem videoreceptu.
    Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý, Česnek, Muškátový oříšek, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
    Pokud jste tento senzační pokrm ještě neměli, začněte si připravovat ingredience! Sice si u trouby počkáte, zato odměnou bude neskutečně křehký  a lahodný pokrm bez jakýchkoliv chemikálií a éček.|
    Množství porcí se odvíjí od velikosti masa. Pokud tedy potřebujeme porcí více, volíme větší kousek prasátka. I tak bude omáčka stačit třeba pro 12 porcí.


Plněná rajčata s lososem a mozzarellou

     Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Pak je scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a jemně nastrouháme. V míse smícháme s moukou. Přidáme vejce, pepř, sůl, zázvor, těsto dobře vypracujeme a dáme na pomoučněný vál. Vyválíme z něj 2 tenké válečky o průměru přibližně 5-6 cm. Ostrým nožem krájíme dílky asi 1,5 cm silné a z nich prsty vytvarujeme malé šišky. Ty poskládáme do máslem (1 lžíce) vytřené zapékací mísy, pokapeme je rozpuštěným máslem (1,5 lžíce).
    Toto je opravdu vynikající pokrm. Příprava je přitom velmi snadná a tak podle našeho videa ji zvládne opravdu každý. | Pokrm je vynikající s bramborem, bramborovou kaší, šťouchanými brambory, chlebem i pečivem.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00