Jak na věc


zabijačka u kostela ve zlíně na jižních svazích 6.

Lžička kávová – 6 ks, nerez – - Fissler

     Menší hlávky zelí dobře očistíme, košťály nařízneme (dost hluboko) a hlávky zelí vložíme do keramického soudku. Postupně jak zelí vkládáme, tak je...
    Na zabijačce nesmí chybět pivo. Pokud budete na domácí zabijačku pozváni a nevíte, jaký dárek s sebou vzít, máme pro vás tip - soupravu na domácí vaření piva. Možná, že na příští zabijačce ho ochutnáte...
    Nový život a náhlá smrt jsou na každé farmě pravidelnou součástí každodenního koloběhu. Na Kuklově tentokrát těsně po porážce vykrmeného vepře přijde na svět krásný malý kozlík, první potomek kozy Bílé. Pomoc novorozenému miminku a péče o prvorodičku tak na chvíli zastaví zpracování hory vepřového masa. Filozofování o životě ale musí jít na venkovském hospodářství rychle stranou, úkolem Petra Daniela a Vaška s Beth, posmutnělou kvůli porážce, je nyní vyrobit lákavé jitrničky, jelítka a tlačenku. Zkusí si také uchovávání masa postaru, v přírodní lednici z rybničního ledu.
     Vepřové očištěné a dobře omyté ucho dáme do 1,5-2 litru vody, přidáme sůl, bobkový list, celý černý pepř, celou oloupanou cibuli a očištěnou omytou...


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Domácí zabijačka vepře se většinou koná v chladnějších dnech v období před Vánocemi. Typická zabijačková jídla jsou především ovar, zabijačková polévka, jitrnice, jelítka, tlačenka a také zabijačkový guláš. Recepty na všechny tyto oblíbené zabijačkové pochoutky se liší například podle regionu.
    Hlavní událostí zimy na staročeském venkově bývala zabijačka prasete. Bethany a Vašek nemohou zůstat stranou ani dnes a tak kuklovskou farmu provoní čerstvý ovar, jitrnice a jelítka (2013). Režie R. Šprongl
    Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.
     Vepřovou hlavu, bůček a plíce očistíme a opláchneme. Spolu s cibulí je uvaříme v mírně osolené vodě, vykostíme a na hrubo rozsekáme. Vepřová játra...
     Omytý bůček uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout. Maso vykostíme a umeleme. Do vývaru z masa namočíme rohlíky, vymačkáme a přidáme...
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00