Jak na věc


vynikající bramborový salát

Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    Hmotu je teď už potřeba jen vařit. Jediné, na co je třeba dávat pozor, tak aby nebyl moc veliký plamen  a rajčata se nepřipálila.  Jinak vařím a vařím. Když hmota vykazuje konzistenci úplné kaše, znouvu pečlivě rozmixuji. A opět vařím. Celé jsem vařila minimálně 10 hodin na boku kamen. Kečup musí ztratit minimálně čtvrtinu svého původního objemu. Po tom, co klesne o čtvrtinu v hrnci, tak mixuji potřetí.
    Vznikne velmi kompaktní hmota, kterou není třeba nijak pasírovat. Neodděluje se již voda od pevné hmoty, kečup získá sytější barvu a je chuťově velmi dobrý. Lze samozřejmě ochutnávat a dochucovat kořením dle libosti.
    Klaro, dekuji za tento recept. Dnes jsem zkousela udelat kecup poprve a pouzila jsem ingredience dle vas, akorat v rozdilnem mnozstvi. Vysledek je skvely. Nevarila jsem ale deset hodin, ale asi jen dve, protoze prece jenom nemam kamna ani trpelivost! Ale konzistence je uzasna, chut taky! DIKY!
    Takto hotový kečup pak přes trychtýř nalévám do vymytých kečupových lahví, lze samozřejmě použít i zavařovačky, naskládám do zavařovacího hrnce a steriluji při 90*C 30 minut. Zavařené lahve ještě skládám do přepravky a přikrývám peřinou.


22 komentářů to “Vynikající domácí kečup”

    Milá Janko, díky žes napsala. Mimochodem, tvůj kečup byl vynikající a budu ráda,když napíšeš recept, hned jak dozrajou naše rajčata, tak bych ho zkusila. S tou vodou- já se tomu vnitřně nejprve taky bránila, ale pak jsem zjistila, že je to lepší, že se krásně rozvaří komplet kůra a prostě je to dobrý :-), jinak kdysi jsem dělala přímo z kečupových keříčkových rajčat a ten byl vůbec nejlepší, ale tu vodu jsem tam měla taky :-)). Papriky nedávám, protože jich tady vypěstuju hrozně málo, jsme moc vysoko a nechce se mi kupovat další surovina.
    Přeji hezkou neděli na kopec…dělám kečup téměř totožný…letos pouze z 10 kg rajčat…přidávám tam akorát předem uvařenou bulvu nebo dvě menší červené řepy na 2 kg rajčat…kečup má krásnou temně červenou barvu…Magda
    Zásadní je na tomto postupu bez mokrého mletí ovšem fakt, že prášek byl umletý ultra jemně, což nevím, jestli při domácím způsobu ručního mletí je vůbec dosažitelné.
    Dobrý den paní Olinko,děkuji za recepo na kečup.Hned ho jdu zkusit.Jsem máma 4 dětiček,i,když 2 už jsou dospělé,následovaly jsme menžela před 10 lety na venkov,já coby Pražák jsem k zavařování neměla příležitost,ani čas,teď to zkouším,setkává se to s úspěchem,což je vzpruha,určitě tento Váš kečupík bude chutnat i našim.Jste kabrňák(šikulka,co má sílu)a obdivuji,co jste všechno stíhala a zvládala!!!!Hezký den Pavla.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
9634
cache: 0024:00:00