Jak na věc


veprove koleno zavarene

Vepřovky (zavařené vepřové maso ve vlastní šťávě)

    Ingredience na 4 porce:50 ml panenského olivového olejeolej na potření pizzy6 stroužků česnekukůra z 1 citrónu1 hrst koriandru400 g loupaných krevet200 ml bílého suchého vína2 chlazená pizza těsta100 g parmazánu1-2 chilli papričkysůl a pepřPopis přípravy:Na oleji orestujeme nasekaný česnek s citrónovou kůrou, přidáme lístky koriandru a nakonec krevety, dochutíme. Zalijeme vínem a zredukujeme. Odstavíme, vyndáme krevety a zbylou šťávou potřeme připravené těsto. Posypeme částí strouhaného parmazánu,... Číst dál
    Popis přípravy:Těstoviny uvaříme al dente v mírně osolené vodě. Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme mleté maso a necháme zatáhnout. Ochutíme vegetou a kořením, přidáme loupaná rajčata rozmixované ponorným mixérem a krátce povaříme. Hotovou omáčku ještě dochutíme kořením, přelijeme jí těstoviny a posypeme jemně strouhaným sýrem.
    Ingredience na formu o průměru 20 cm:Čokoládová vrstva:240 ml dýňového pyré130 g krupicového cukru60 ml rozpuštěného másla120 g hladké mouky25 g kakaa1 vejce1 lžička prášku do pečivašpetka soliDýňová vrstva:240 ml dýňového pyré1 vejce1 lžička vanilkového extraktu80 g krupicového cukru½ lžičky mleté skořice½ lžičky mletého zázvoru¼ lžičky strouhaného muškátového oříškušpetka soliOřechová krusta:90 g vlašských ořechů80 g tmavého třtinového... Číst dál


Čokoládovo-dýňový koláč s ořechovou krus...

    Popis přípravy:Do vlažného mléka vmícháme mouku, cukr, vejce, citrónovou kuru a rozdrobené droždí a směs dobře promícháme až vznikne husté těstíčko. Mírně osolíme a dáme na teplo vykynout. Lívanečník vymastíme tukem, postavíme na oheň, po dobrém rozehřátí nalijeme naběračkou do důlků těstíčko a po zapečení obrátíme. Růžové lívance vyjmeme, opět vymastíme... Číst dál
    Ingredience:0,5 kg hladké mouky1 lžíce olivového oleje1 lžička soli1 kostka droždí2,5 dcl studené vodyPostup přípravy:Ingredience smícháme a necháme těsto vykynout asi 40 minut na teplém místě. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé vyválíme tenkou pizzu (okraje vyvýšíme), kterou potřeme kečupem, nebo rajským protlakem, který posypeme oreganem a dle chuti na pizzu naložíme co máme rádi - šunku, salám, anglickou slaninu, žampiony, hermelín, nivu atd. Pizzu pečeme v dobře... Číst dál
    Ingredience na 5 porcí:1 bavorské koleno sůl4 kuličky celého černého pepře3 kuličky celého nového koření3 bobkové listy8 stroužků česneku1 větší cibule1 lžíce medu1 lžíce olejetrochu bílého vína
    Vepřové koleno a bůček vykostíme a zbavíme kůže. Kosti dáme stranou. Kůže na povrchu prořežeme na mřížku. Zbylé maso nakrájíme na větší kostky, maso z kolene nakrájíme na jemnější kousky (je tužší a potřebuje delší úpravu).


Nepečený dort ze zakysané smetany

    Ingredience na 4 porce:1 svazek kopru200 g lišek nebo jiných hub1 cibule50 g másla50 g hladké mouky4 menší brambory4 kuličky nového koření4 kuličky celého černého pepře¼ lžičky drceného kmínu150 ml smetany2 lžíce octa100 ml mlékasůl na dochuceníPopis přípravy:Opláchnutý kopr najemno nasekáme. Houby očistíme. Cibuli zpěníme na části másla, přidáme mouku a společně chvíli restujeme na světlou jíšku. Vlijeme 800 ml studené vody... Číst dál
    Ingredience na 8 kousků:450 hladké vysokolepkové moukymouka na podsypání2 lžičky soli15 g droždí4 lžíce olivového olejeolivový olej na potřeníbylinky na zapečení do těstaPopis přípravy:Mouku smícháme se solí. Droždí rozmícháme ve 120 ml vlažné vody a spolu s olejem zapracujeme do mouky. Přidáme ještě asi 130 ml vlažné vody a zaděláme těsto. Když začne držet pohromadě, pořádně ho propracujeme na pomoučené podložce. Výsledné těsto je řidší, jemné a lepivé. Mísu... Číst dál
    Maso přendáme do mísy, opepříme, přidáme kmín a Pragandu. Přidáme trochu vody a vše důkladně promícháme. Ideálně necháme přes noc odležet. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe kůže a kosti a přidáme maso společně s napůl překrojenou česnekovou palicí. Vše pečeme doměkka, zhruba 1−1,5 hod. Během pečení podléváme vodou. Kosti a kůže během pečení pustí tuk a dodají sílu šťávě.


Boloňské špagety s mletým masem

    Sklenice naplníme masem a zalijeme vzniklou šťávou. Kosti vyhodíme a vypečenou kůži si můžeme posolit a dát s chlebem jako pamlsek. Sklenice dobře otřeme papírovým ubrouskem a zavíčkujeme. Dáme do vodní lázně a sterilujeme za mírného varu zhruba hodinu. Necháme vychladnout. Sklenice neobracíme víčkem dolu, protože by tuk zůstal na dně sklenice a my ho naopak potřebujeme nahoře. Servírujeme za studena s chlebem a hořčicí, za tepla poslouží jako dobrý základ třeba pro vepřového vrabce se zelím a knedlíkem.
    Popis přípravy:V litru vody uvaříme brokolici rozdělenou na růžičky, ponorným mixérem je rozmixujeme. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, vlijeme do polévky a za stálého míchání prováříme asi 15 minut, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Na talíři podáváme se snítkou bylinek a opečenými krutóny.
    Ingredience:2 kg krůtích prsousklenice nasekané petrželové natě75 g pražených lískových oříškůsklenice nadrobno nasekané pažitky2 lžíce nasekaných lístků citrónového tymiánu1 lžička nastrouhané citrónové kůry2 stroužky česneku1 lžička nastrouhané pomerančové kůry75 g másla500 ml drůbežího vývaru1 lžíce olivového oleje1 lžička polohrubé moukyGlazura:125 ml čerstvé pomerančové šťávy50 g másla3 lžíce pomerančové kůry3 větvičky citrónového tymiánu2 lžičky hořčicecelá skořice60 ml meduČíst dál


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
13433
cache: 0024:00:00