Jak na věc


vízum do ruska

TET 2019 1.2-10.2, imigrační úřad je zavřen. Pouze za extrémní příplatek

    Alkohol s hadem, mořští koníci, dikobrazí ostny, krunýře ostrorep, krunýře želv, korály, velké škeble, tygří zuby,.. Opravdu může být problém. Pokuta 5.000 Kč,
    Plánujete si cestu do zemí východní Evropy nebo střední Asie? Obyvatelé Evropské Unie, a tedy i České republiky, mohou do většiny těchto zemí cestovat pouze pokud mají platné vstupní vízum. Ať už se rozhodnete zajistit si vše sami nebo využít našich služeb, na těchto stránkách se dozvíte,  jak je vízum možné získat, kolik času a jaké doklady k tomu potřebujete a další důležité rady a typy.  Cestovní kancelář Maximatour pro Vás na konzulátech v Praze i ve Vídni již více než 10 let zařizuje turistická i služební víza včetně potřebných pozvání, a to do Ruska, Běloruska, Kazachstánu, Ázerbajdžánu, Uzbekistánu, Tádžikistánu, Kyrgyzstánu a Turkmenistánu.
    Formulár, ktorý treba odovzdať hned po prílete na letisku. Niektoré veci sú mi trochu nejasné... v bode 11. - je treba vypísať členov rodiny - surodencov, rodičov alebo to platí len pre manželov a deti??? Je nutné vypísať aj adresu kde budeme bývať po príchode do Vietnamu? Atd.


3 způsoby zajištění víza do Vietnamu

    Domestic Airport je hned vedle International Airport. Jde se z budovy ven, přestup není v tranzitním prostoru. Při přestupu na domestic Airport v Saigonu, ze kterého se letá na ostrov, dostanete do pasu razítko "only PhuQuoc" a nálepku TRANSIT a doprovod.. Ale není to standarní postup, ale je běžný. Protože oficiálně se píše, bez víza pouze při přímém letu na PhuQuoc ze zahraičí. Osobně doporučuji víza mít a ze Saigonu si udělat alespoň dvoudenní výlet do delty na plovoucí trh.
    Úplně stejně jako by jste letěl(a) z Čech. Tzn o něj normáně zažádáte přes web. Není podstatné současné místo pobytu. Pouze je potřeba aby jste letěl(a). Pro toho co bydlí v Číně platí totéž. Musí letět. Kdo pozemní cestou, musí na ambasádu.
    Vízum platí na měsíc nebo tři měsíce. Ne na počet dní. Tzn například tříměsíční vízum: Přijedete 6.8.2016, musíte odjed nejpozději 5.11.2016. Informace o počtu dní (28 nebo 80) některé starší weby stále uvádějí.
    S pasem a dvěmi fotografiemi a vyplněným formulářem níže, Zaplatíte 25 USD v hotovosti u přepážky (Jeden vstup, jeden měsíc) visum vám vlepí do pasu a hotovo. Mají číslo vašeho Approval letteru, tzn není problém že to je pdf, kopie, nemůže být falešný. Fotografie jsou oficiálně předepsány 6 x 4 cm nebo 2" x 2" (5 x 5 cm) Ale akceptovali mně mnohokrát i pasové 3,5 x 4,5 cm. Fotolab dělá i 6 x 4,5 , 5 x 5 a 3,5 x 3,5. Já dnes jezdím s fotkami 5x5. Kdo zapomene, udělají fotku na místě, tuším za 5 USD.


Postup při obstarání víza do Vietnamu - aktualizováno 12.1.2019

    Ano také jsem to slyšel. Nikdy jsem ale nedopátral odkud tato informace přišla, nikdy jsem neslyšel o konkrétním případě. Approval letter (zvací, schvalovací dopis) je standardní systém víz do Vietnamu všude a vždy akceptovaný. Byla to fáma, která se stále šíří.
    Výhody: Spolehlivá metoda, rychlejší jak Evisa, visum se lepí a platí až na letišti, výrazně levnější jak na ambasádě. Jednoměsíční jednovstupové pouze 25 USD. Země se dá opustit na libovolném přechodu, zvlášť důležité při navazujících cestách do Kambodže a Laosu.
    3) Eviza Zkušební provoz od února 2017 zatím na omezenou dobu. Objednává se na stránkách imigračního vietnamského úřadu https://www.immigration.gov.vn/
    Approval letter nevydává Imigrační úřad přímo cestovatelům, ale výhradně vietnamským cestovním kancelářím a průvodcům s mezinárodní licencí a smluvním partnerům. Od 1.7.2015 také přímo přes tento web.
    Vízum se vydává se na 1 měsíc nebo na 3 měsíce. Nikoli na počet dní. (Informace, že měsíc je 28 dní a 3 měsíce jsou 80 dní, je informace stará) Do víza, co vám vlepí do pasu (např. jednoměsíční vízum) vám napíší datum následujícího měsíce minus jeden den.


Od 14.1.2019 při zadání 3 měsíčního víza dostanete vízum pouze na 85 dní

    A pro případ nutnosti, kolik stojí poslání balíku poštou z Vietnamu + byrokracie s celnicí v současné době nejlevnější cesta, ale trvá to dlouho, cca 3 měsíce
    Ano musíte. Nejprve platíte za zajištění schvalovacího dopisu, který potřebujete, aby jste dostal ve Vietnamu vízum. Na letišti platíte za vlastní vízum v USD v hotovosti.
    Plánujete, že dovolenou strávíte v Asii? Cestujete do Číny, Ruska či Spojených arabských emirátů? Nevíte, do kterých zemí je nutné vyřídit si vízum? Nechte si poradit od profesionálů! Vízum do populárních i méně navštěvovaných zemí vám pomohou zajistit kolegové a kolegyně z vízového servisu Viza.cz. My máme dlouholeté zkušenosti a vy ušetříte čas, nervy i peníze. Profesionální vízový servis je tu pro vás.Viza.cz vám přináší Letuska.cz
    To je normální, dostanete dopis, kde jsou uvedena všechna jména žadatelů daný den u agentury. Hlavně si zkontrolujte, aby tam bylo vaše jméno a vaše číslo pasu a správné datumy


Dovoz do Vietnamu, při návratu dovoz do ČR

    A protože se k okénku na letišti, kde se lepí visa do pasu, případně vyřizují EVisa, jdsu všichni cizinci, vyplňte si tento formulář předem už v letadle a budete první. A doufejte, že si tuto radu nepřečetli všichni, co s vámi letí. Ale stejně budete ještě čekat výrazně déle na zavazadla, vyřizování víz v Hanoi i Saigonu je dnes velmi rychlé. Formulář ke stažení :
    Informace je zde: https://www.travelchinaguide.com/embassy/visa/free-72hour/ Neboli vízum by jste měli mít už v pase. Nicméně praktická zkušenost z ledna ledna 2017 je, že normálně na zvací dopis pustili v Šanghaji do města, během 10 min dostali razítko do pasu a mohli jít.
    2) Se schvalovacím dopisem. Vízum se lepí do pasu až ve Vietnamu na letišti. Předem ale musíte mít Approval letter, schvalovací dopis, (někdy chybně zvaný zvací dopis) který vystavuje Imigrační úřad v Hanoji. Ten se zajišťuje přes internet. Nejvíce využívaný způsob. Všechny typy turistických víz
    Čistě teoreticky může, ale nemělo by to nejmenší smysl. Dopis se zasílá až po zaplacení. Kdyby chtěla agentura “ukrást” peníze, tak by raději neposlala nic. Z falešného by agentura měla jenom problém a rychle by skončila.


Schvalovací dopis na víza do Vietnamu

    Ne, není. Při příletu do Vietnamu vám vízum vlepí do pasu a když máte vícevstupové, pak už se můžete do Vietnamu vracet jak chcete. Jde o to, že na pozemních přechodech se víza do pasu nelepí. Pouze na letišti nebo ambasádě.
    Dají vám ho v Hanoji, pak musíte přejít na Domestic Airport. Podobně při letu přes Saigon. V Hanoji jezdí mezi letišti malé elektromobily, v Saigonu je vintrostátní letiště hned vedle.
    Ano můžete. Vízum vám vlepí do pasu na letišti od doby skutečného příletu do doby 1 měsíc (3 měsíce) od původního data příletu. Jestliže například přiletíte o týden později, můžete zůstat max 3 týdny
    Obratem dostanete mail s bankovními informacemi (platba na český účet převodem např. 230 Kč jeden vstup jeden měsíc) a pro kontrolu vámi vyplněný formulář


V současné době doporučuji využít osvědčený spolehlivý systém a Approval letter.

    Nevýhody: Pouze pro jednoměsíční jednovstupové turistické vízum. Vydání trvá delší dobu jako Approval letter (asi 5 dní) Ale hlavně, vízum se nelepí do pasu vůbec, pouze se dává do pasu razítko, na které se musí čekat stejně jako na nalepení visa na letišti. V některých oblastech stále policie raději vidí vlepené vizum, evisa nerozumí. Stejně tak někdy půjčovny motorek chtějí vidět vlepené vizum. A vlepené je dobré i pro povolení v oblastech u hranic, HaGiang apod. Pokud chcete cestovat dále do Laosu a Kambodže, pozor, nemůžete opustit Vietnam na každém přechodu, ale pouze na přechodu povoleném s evisa. S vlepeným vízem ale z můžete přes každý přechod. Očekávám, že tento systém jistě nahradí Approval letter. Nyní já ještě dávám přednost Approval letter.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00