Jak na věc


víno pálava

Ostras Pedrín Verdosilla 2015, Vicente Gandía

    Suchá bílá vína - aperitiv, netučná jídla; ryby, bílé maso, mořské plody, jemné sýry apod. Vyzrálá bílá vína-játra, deserty, aperitiv k výrazným sýrům, mořským plodům a rybám.Růžová suchá vína - ryby a mořské plody, uzeniny, drůbež, jemné sýry a bílé maso.Polosuchá růžová vína -deserty, uzeniny a ostré i jemné sýry.Červená lehká vína - smažené ryby i ryby v omáčce, pečené červené maso i červené maso v omáčce, pernatá zvěřina, pečená drůbež a jemné sýry.Aromaticky výrazná červená vína - červené maso, všechny druhy zvěřiny a ostré sýry.Přírodní sladká vína a vína likérová - dezerty i aperitiv.Šumivá vína - podle nejnovějších doporučeních se hodí ke všem pokrmům. Nevhodné je podávat vína k vaječným pokrmům, či k pokrmům obsahujícím ocet.
    ČLENĚNÍ DLE SVĚTOVÝCH VINAŘSKÝCH OBLASTÍ• Vína ze Starého světa (Evropa)• Vína z Nového světa (Severní a Jižní Amerika, Austrálie, Tichomoří, jižní Afrika)


Passo del Sud Edizione 2016, Tagaro

    Při oslavě narozenin, sňatku či o Vánocích pozdvihujeme sklenku a připíjíme na šťastné dny. Když se usadíme k odpočinku po náročném dni nebo se zajdeme uvolnit do příjemné restaurace často si k tomu přibereme dobré víno.Vítáme Vás v naší virtuální vinotéce, ve které najdete široký výběr moravských a českých vín, ale i vína z proslulých vinařských oblastí Francie, Španělska, Itálie, Maďarska, Jižní Ameriky, jižní Afriky, Austrálie a dalších...Provedeme Vás světem vína, poradíme Vám, jak nejlépe vybrat a doporučit víno hostům Vaší restaurace v závislosti na zvoleném pokrmu, jak víno podávat, jak víno skladovat, dozvíte se jak se víno člení do jednotlivých kategorií a další zajímavosti, abyste mohli pro sebe a své hosty připravit vždy příjemný večer se skvělými kulinářskými zážitky, korunovanými lahví výjimečného nápoje, jakým víno bezpochyby je.
    IDEÁLNÍ SERVÍROVACÍ TEPLOTYLehká, svěží bílá vína 4-6 °CŠťavnatá, aromatická bílá vína 6-8 °CPlná, těžká bílá vína 10-12 °CRůžová vína 4-6 °COvocná, svěží červená vína 12-14 °CZralá, lahodná červená vína 16-18 °CBohatá, hustá červená vína 18-20 °CŠumivá vína 6-8 °CSladká vína 6-8 °CDESATERO O VÍNĚ1. První sklenka jako med,2. druhou proto dáš si hned,3. třetí tobě chuti dodá,4. čtvrté nikdo neodolá,5. pátou chválit nepostačíš,6. šestou žízeň neuhasíš7. po sedmé si pleteš esa,8. po osmé ti hlava klesá,9. z deváté jsi Tutenkamen,10. po desáté už je AMEN!
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.


Sauvignon 2014, Vinařství Syfany

    Víno je nápoj vyrobený kvašením ovocného moštu, typicky získaného lisováním vinných hroznů. Vína lze rozdělit na červená, bílá a růžová nebo také na dobrá a špatná. Špatná vína v naší nabídce rozhodně nenajdete a to ostatní už je na vás.


Abruzzo rossoEDIZIONE Cinque Autoctoni vdt 2013 Fantini Farnese

    KATEGORIE VÍN:Stupeň cukernatosti (ČNM°) = množství kg cukru ve 100 litrech moštu. • Stolní vínoVyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 11 stupňů cukernatosti. Nesmí být označováno názvem odrůdy ani názvem vinařské oblasti. • Jakostní vínoVyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 15 stupňů cukernatosti. a) Odrůdové jakostní vínoMusí obsahovat nejméně 85 % vína vyrobeného z odrůdy uvedené na obalu. b) Známkové jakostní vínoSmí být vyráběno smísením odrůdových jakostních vín. • Víno s přívlastkemMusí obsahovat nejméně 85 % vína vyrobeného z odrůdy uvedené na obalu. Bývá označováno názvem přívlastku, názvem vinařské oblasti, vinařské obce a rokem sklizně hroznů. Nesmí se doslazovat řepným cukrem. a) KabinetVyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 19 stupňů přírodní cukernatosti. b) Pozdní sběrVyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 21 stupňů přírodní cukernatosti. c) Výběr z hroznůVyrábí se z hroznů, které dosáhly nejméně 24 stupňů přírodní cukernatosti. d) Výběr z bobulíVyrábí se z


ALIBERNET - polosladké 0,75 Mutěnice/řada EPIC

    NEJPRODÁVANĚJŠÍ ODRŮDY:RYZLINK VLAŠSKÝPůvod této odrůdy není jednoznačný, s Ryzlinkem rýnským však nemá kromě názvu nic společného. U nás patří k jedné z nejvíce pěstovaných odrůd a i ve střední Evropě je poměrně dost rozšířený. Víno se vyznačuje světle zlatozelenou barvou, jemnou nevtíravou svěží chutí, vůní travinky i lipového květu a typickou výraznější svěží kyselinkou. VELTLÍNSKÉ ZELENÉTato odrůda pochází pravděpodobně z Rakouska, kde je podobně jako u nás nejrozšířenější odrůdou. Víno je barvy žlutozelené až zlatavé, chuti pikantně svěží s příjemnou kyselinkou, kořenité, ovocně medové. Vůně je lipově medová až mandlová. MODRÝ PORTUGALPortugalský původ této odrůdy není jednoznačný. K nám se dostal v 18. století z Rakouska. Dává kvalitní, tělnaté, lahodné víno, intenzívní rubínové barvy s nižším obsahem kyselin. Vůně vína zahrnuje květnatý až jemně kořenitý tón. V chuti lze rozpoznat lesní ovoce a jemnou, lehčí tříslovinku. SVATOVAVŘINECKÉPravlastí této odrůdy je patrně Francie, kd

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00