Jak na věc


vánočka z domácí pekárny recept

Caesar salát podle Romana Pauluse

    Tento recept je opět za pár korun a překvapí vás svojí jednoduchostí. Pokud máme formu, kterou najdete ve fotogalerii, pak je tento recept opravdu legrace.
    Ahoj Míšo,i já mám svůj recept na vánočku z kynutého těsta a jsem s ním velice spokojený. Jen bych doporučil vánočku splétat. Já ase naučil ze šesti pramenů a to je ten správný adrenalín a povede-li se, je to opravdu radost. Každý rok před vánocemi už začínám osvěžovat paměť, jak že, se vánočka plete. Dnešní doba nemá problém najít jakým způsobem plést vánočku a záleží jenom na nás co si vyberem. Proto doporučuji zkusit splétat a výsledkem budete určitě nadšen. Zdraví Pavel
    Tedy zkoušet vánočku nanečisto, vy máte elánu :D . Peču ji podle hodně staré kuchařky po babičce a vždy se povede. Jen to motání mi protě dělá problém. Krásný advent! Ivana V.
    „Není nad vůni a chuť doma upečené vánočky – ta dělá u nás ty pravé Vánoce,“ říká naše food stylistka Milena Volfová. Její vánočka je bezkonkurenční. Je totiž upletená z těch nejlepších receptů, které díky své profesi vyzkoušela.


Polévka s játrovými knedlíčky bez chemie

    Míšo, děkuji za super recept na vánočku. Myslela jsem si, že už mám svůj prověřený recept, byl podobný tomuto vašemu, ale od štědrého dne jsem upekla už tři vaše vánočky a jsou nej....nejen že je vánočka vynikající chuťově, ale ona se mi nerozjela!!! Přeji Vám hodně štěstí a zdraví do nového roku a těším se na další úžasné recepty :-)Zdravím Jana
    Konec pečení poznáte tak, že když do vánočky píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto vánočku nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Milá Míšo, nějaký čas sleduji Váš blog a tu a tam něco podle Vás upeču. A vše bylo luxusní, stejně jako tato vánočka. Každý rok hledám ideál vánočky a zkouším různé recepty. Teď už myslím, že jsem ho našla, je výborná, přesně podle našeho gusta. MOC děkuji a přeji Vám krásné Vánoce a těším se na Vaše další recepty. Jarka
    2 Máslo prošlehejte se zbylým cukrem, žloutky, solí, citronovou kůrou i šťávou a vanilkou (ručním šlehačem alespoň 3 minuty, metlou dvakrát tolik). Poté přilijte vlažné mléko a opět prošlehejte. Žloutkovou směs vlijte do prosáté mouky a přidejte vzešlý kvásek. Těsto propracovávejte alespoň 10 minut, až bude hladké a přestane se lepit na vařečku. V průběhu hnětení můžete těsto lehce zaprášit moukou. Pak ho nechte minimálně hodinu kynout přikryté utěrkou, dokud nezdvojnásobí svůj objem.


Krém na dort z pomazánkového másla

    Roman Paulus - šefkuchař vyhlášené restaurace Alcron Vám ukáže, jak dělá tento výborný salát. |Tento recept byl publikován ve spolupráci s vyhlášenou špičkovou restaurací ALCRON - držiteli dvou Michelinských hvězd. (Mezinárodní ocenění, které získají jen některé restaurace velmi vyjímečné kvality)
    Doma děláme knedlíčky vždy z 500 gramů a zbytek dáme do mrazničky. V tom případě vlastně uděláme 3 dávky. Zbytek zamrazíme buď na tácku a pak kuličky přeložíme do misky, nebo zamrazíme hmotu do mikrotenu a potom polozmrzlé krájíme na trojúhelníčky.|
    Zdravím Pavle, je mi jasné, že většina má ten svůj oblíbený recept a nedá na něj dopustit :) to pletení ze šesti pramenů najednou jsem také zvažovala, zaujalo mě to na internetu, určitě také někdy vyzkouším. Řekla bych, že je ta vánočka pak stabilnější a nepadá tolik ke straně :) pěkný advent. Míša
    Ivano V., tak pečení mě stále baví, navíc mám ráda sladké snídaně, takže spojím příjemné s užitečným :)) mě právě překvapilo, jak je to pletení ze čtyř jednoduché, příště bych chtěla zkusit plést celou vánočku v kuse najednou, tak uvidíme. Každopádně přeji krásný advent. Míša
    Pokud chcete polévku uplně bez chmemie, vybírejte ingredience uvedené v seznamu. Pokud je vám chemie lhostejná, pak můžete sáhnout po uvedených náhražkách.


Smažené brambory s kuřecími kousky po francouzsku

    Možná trochu netradiční, avšak pro zdraví vhodný beránek s výbornou chutí. Sami jsme nevěřili, jak cuketa moučník zjemní a zvláční. Je to opravdu výborná kombinace.
    Jarko, moc Vás zdravím a děkuji za milý komentář :) jsem ráda, že jsem Vám s vánočkou padla do noty, mě také moc zachutnala. Hodně mi připomíná vánočku, kterou dělá moje maminka. Jenže její recept je všechno od oka :) a já mám radši všechno přesně. Krásné svátky. Míša
    Zdravím Pavle, také obvykle potírám žloutkem nebo celý vajíčkem :) V tomto receptu bylo uvedeno jen bílkem, zřejmě aby se zužitkovaly :) nicméně mělo to stejný efekt, vánočka krásně zezlátla :)
    5 Vánočku nechte na plechu 15–20 minut znovu vykynout. Poté ji potřete rozšlehaným vajíčkem a posypte mandlovými plátky namočenými ve vodě (při pečení se nespálí). Jednotlivá patra vánočky spíchněte několika špejlemi, aby se vánočka ‚nerozjela‘. Prvních 10 minut pečte v troubě rozehřáté na 200 °C lehce dozlatova, poté snižte teplotu na 160 °C, vánočku přikryjte namočeným pečicím papírem nebo alobalem a pečte ještě asi 45 minut (pro kontrolu vytáhněte jednu ze špejlí).


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Máte ji moc krásnou. Já se zamotám i do těch čtyř, ale vy to celé v kuse zvládnete určitě ,,levou zadní U nás je ještě problém, že bych si jí musela sníst sama :)Těším se na vaše další krásy, nejen ty vánoční. Mějte se krásně a děkuji za celoroční inspiraci.
    3 Do vykynutého těsta přidejte směs rozinek a oříšků, propracujte, rozválejte ho a rozdělte na devět stejných dílů. Z těch vyválejte stejně silné prameny.4 Vánočku začněte plést rovnou na připraveném plechu vždy od středu – bude pěkně souměrná. Spodní patro upleťte ze čtyř pramenů. Hřbetem ruky s nataženými prsty udělejte doprostřed upleteného copu mělkou rýhu, do které posadíte druhé patro: cop upletený z dalších tří pramenů. Poslední patro upleťte ze dvou pramenů, posaďte jej na druhé patro a konce zahněte pod vánočku.
    Tento recept zvládne i větší dítě. Budete však sami překvapeni výslednou chutí. | Krém můžeme použít nejen jako náplň, ale také na vnější ozdobu dortů.
    Máte ji moc pěknou, Míšo! Já jsem zvyklá plést ze šesti pramenů vcelku, je to větší jistota. Ale ta poschoďová je určitě hezčí. Pěknou adventní pohodu, Milena:-)


Vanilkové cupcaky s čokoládovým krémem

    Místo másla můžeme použít olivový olej, ovšem počítejme s tím, že výsledná  chuť se posune úplně jinam. Na to česká populace není zvyklá a proto tato kombinace v českém kraji není moc oblíbená. To mohou potvrdit i autoři tohoto článku z vlastní zkušenosti - moc nám to nejede.|
    nebo krystal {text:"Uvedená dávka je pro méně sladkou vánočku pro dospělé. Kvůli dětem můžeme dávku cukru zvýšit asi na 160 gramů. Také ji na konci místo toho můžeme poprášit moučkovým cukrem."}
    6 Ještě horkou vánočku ihned potřete rumem smíchaným se 3 lžícemi vody a moučkovým cukrem (vánočka musí zasyčet) – bude se krásně lesknout a vonět.TIPY & TRIKY

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
15352
cache: 0024:00:00