Jak na věc


utopenci se zelím pikantní

Pekingské nudle s kuřecím masem

    Tuto polévku je zdravé dělat nejen na vánoce. Protože máme kamaráda rybáře, jíme ji několikrát do roka a vždy si na ní pochutnáme. Pokud rybu dostanete, polévka je téměř zadarmo.|
    Za korekci textu opět děkuji Laděnce, která je mou můzou. Tedy…nejsem si už tak jist. Jelikož jí chutná téměř vše co uvařím, podežřívám ji z „kecálismu“ podporujícího mou lásku k vaření.
    Samozřejmě, že nejčastější přílohou k tomuto pokrmu je bramborová kaše a brambory, ale nápadům se meze nekladou. Ke smaženým žampionům se také hodí okurkový salát, návody na saláty naleznete ZDE.|
    Zdá se že opravdu chutnají a jsem moc rád. Sám je připravuji poměrně sporadicky, páč po jednom se mi nechce a jíst to týden opravdu nemusím. Každopádně mívám v poslední době fakt parádní zelí, které k nim bude opravdu skvěle pasovat.
    Velmi jednoduchý recept se zaručeným a rychlým výsledkem, navíc poměrně dietní. | Jako přílohu použijeme těstoviny, ale hodí se i například houskové knedlíky a rýže.


5 komentářů to “Utopenci”

    recept vypadá velmi lákavě. Budu muset zkusit. Mohu doporučit také tento recept https://erecepty.eu/nejlepsi-domaci-utopenci/ podle kterého děláme doma utopence už několik let. Je to také recept po dědovi, který nám je dělal tradičně už od mala. Jsou výborné, necháváme uležet minimálně 12 dní. Pak jsou teprve správně odležené a mají super chuť
    Recept můžu jenom doporučit!!! Opravdu výborný. Skoro si až troufám říct, že jsem lepší utopence nejedla
    – 1/2l voda – 125ml ocet – 1PL cukr – 1/2PL sůl – 1ks bobkový list – 2ks nové koření – 5ks celý pepř – 1PL sušená zelenina
    Výborná lahůdka s jednoduchou přípravou. Recept zvládne opravdu každý.  |Pokrm servírujeme s chlebem, salátem na všechny způsoby, nebo prostě jen tak. 
    Pokud máte možnost udržet teplotu oleje na 120°C, pak se olej nepřepálí, a po vychladnutí ho slijte do kelímku. Na dně se usadí všechny nečistoty, a olej bez obav použijte na další smažení. Problém s přesnou teplotou spolehlivě řeší například indukční desky.
    Množství oleje, kterým hermelín zaléváme zvyšuje v tabulce GDA množství tuku cca na dvojnásobek, jelikož ale olej nekonzumujeme všechen, ve skutečnosti tedy porce 100 gramů obsahuje zhruba půlku tuků.|


24.7.2014 – a když jeden z mnoha, tak dnes utopenci v nálevu od paní Gity

    Pak už jen skládám do lahve vrstvy. Nejdříve zelí přímo ze sáčku či kelímku (podle toho kde nakupuji), cibuli na půlkolečka a buřtíky. Prolévám nálevem tak, aby bylo ve vrstvách i koření. Horní vrstvu musí tvořit zelí a cibule.
    Pokud zrovna nemáme po ruce gril, pak si vystačíme s kvalitní pánví. Postupujeme stejně, jen teplotu zvolíme kolem 160°C a na pánev žádný olej nedáváme. V krkovici je ho již akorát.
    Upřímně, s těmi se moc nepárám. Nějaké nakrajování a plnění nehrozí. Oloupu a překrojím napůl podélně. Malá finta: loupání jde lépe, když je přelejeme teplou vodou. Já to řeším jednoduše. Prostě vysypu celou dávku do dřezu a pustím na ně vodu. Omyju a zárověň loupu.
    Složení těchto zeleninových kroket budete mít plně pod kontrolou. Za pár korun získáte spoustu zdravého pokrmu bez jakýchkoliv chemikálií. |Zeleninové krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    – 300ml octa – 600ml vody – 5ks kuliček nového koření – 15ks kuliček černého pepře – 1čl hořčičných semínek – 3ks listu – 1ks chilli paprička – 1čl soli a cukru stejně tolik


Luxusní kapří polévka s hráškem

    Po 48. Hodinách v lednici jsou akorát. Tedy úplně k sežrání. Po pěti dnech mi vždy dojdou. Stane li se ale, že jsou i déle, krásně jde poznat kvalitu špekáčku. Ten sráč z Tesco a spol se totiž stane rozpadavým odporným blátem.
    Samozřejmě, že nejčastější přílohou k tomuto pokrmu je bramborová kaše a brambory, ale nápadům se meze nekladou. Ke smaženým žampionům se také hodí okurkový salát, návody na saláty naleznete ZDE.|
     Ten název mne vždycky drtí. Jedno z jídel, která každopádně dostanou všechny cizince (podobně jako ovarové koleno) do slušného šoku. Představa Japonce, který namísto sushi okusuje českého kyselého buřta mne opravdu rozesmívá. Každopádně utopenci jsou česká klasika.
    Děkujeme našemu příteli Martinu Procházkovi - držiteli mnoha nejen domácích, ale i mezinárodních ocenění ve sportovním rybolovu za darování krásných kaprů pro vznik tohoto receptu. Díky Márty!!!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00