Jak na věc


tvarohový koláč s jablky

Francouzské palačinky s malinami

    Výborný a líbivý jablečný koláč, který sice vypadá složitě, ale vyrobit jej podle našeho videa je hračka. |Koláč můžeme navrchu ozdobit šlehačkou a podavát s kávou, čajem nebo si ho jen tak uždibovat ke svařáku. 
    Přesuňte je na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete rozšlehaným vejcem, posypte zbylými oloupanými a rozpůlenými mandlemi a ihned vložte do trouby. Pečte 10 minut na 200 °C, pak ztlumte teplotu na 160 °C a dopečte dozlatova. Ke konci pečení přikryjte bochánek shora kouskem alobalu, aby se nespálil povrch, než se propeče uprostřed. Před vyjmutím zkuste špejlí, zda se těsto ve středu nelepí. Nechte vychladnout a poprašte moučkovým cukrem. Skladujte zabalený v potravinové fólii.DOBRÁ RADABochánek z tvarohu před pečením nenařezávejte do kříže, i když to tak velí tradice. V místě naříznutí většinou praskne a rozjede se do stran.
    Ovocné knedlíky se dají servírovat na mnoho způsobů. Někdo ja má rád jen polité máslem, jiný si dopřeje skořici, kakao, tvrdý nebo i měkký tvaroh a také se dají třeba polít ovocným či bílým jogurtem nebo smetanou.|


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Pokud máme děti, bude jich při vaření ovocných knedlíků jistě plná kuchyň. Pamatujme však na to, že pracujeme s vroucí tekutinou a proto dbejme na bezpečnost, aby nedošlo k tragédii, kterou bychom si vyčítali celý život !!!
    Jedlá soda by určitě neměla chybět v žádné kuchyni. K čemu je a co to vlastně je? | Pokud je skladována v těsných obalech, má téměř neomezenou trvanlivost.|Pro pálení žáhy se dnes používá soda v tabletách, které se lépe polykají. I tyto tablety, pokud je rozmačkáme, můžeme v kuchyni bez obav použít.
    Výborná nízkotučná pochoutka, která velmi připomíná sýr lučinu. Podle tohoto receptu vyrobíte asi 500 gramů velmi levného sýru.|Pokud chcete laborovat, používejte různé druhy bílého jogurtu. Jelikož každý výrobce používá svůj druh bakterií, tak samozřejmě chuť bude vždy mírně odlišná, vždy však opravdu skvělá.|Samozřejmě se nejedná o originální návod na termizovaný sýr lučina, ve kterém se používají speciální kultury bakterií.
    Konec pečení poznáte tak, že když do perníku píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto perník nejen na krajích, ale i uprostřed.


Švestková poleva na dorty a moučníky

    Konec pečení poznáte tak, že když do mazance píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed.
    Tento recept je vynikající levná a zdravá pochoutka, kterou podle přiloženého videa zvládnete naprosto hravě. |Krokety můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    1 Troubu předehřejte na 200 °C. V míse utřete tvaroh, změklé máslo, oba cukry, vejce a 2 lžíce rumu dohladka. Do směsi prosijte mouku s kypřicím práškem, přidejte polovinu oloupaných a nasekaných mandlí, spařené rozinky a mléko. Vařečkou vypracujte tužší těsto. Pokud chcete mít dva menší bochánky, rozdělte těsto na poloviny a na pomoučněném vále vytvarujte dva hladké bochánky.2
    Naprosto skvělé jídlo, které jistě stojí za to vyzkoušet, navíc je za pár korun. Pokud budeme dávat kousky stejně velké jako na videu, nebude ostrost nijak děsivá, ale velmi příjemná.


Losos v papilotě s koprovým dresinkem

    Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí. Pokud k tomuto skutečně došlo, měla by od vás soja dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže. Vše o soje se dozvíte ZDE.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00