Jak na věc


tropezienne

Lipový květ jako lahodné sedativum. Pohladí nervy a ještě po něm omládnete

    Od 29.10. do 21.12.18 včetně je Nebespán ZAVŘENÝ (kromě 17.11. - koncert). OTEVÍRÁME o vánočních prázdninách. Aktuální info na tel. 736 602 378 a facebooku. Děkujeme a přejeme hezký adventní čas.
    Dobrý večer,do Německa se zrovna teď nechystám, nicméně jsem tak trochu pátrala a myslím, že jsem našla i u nás:-)Pod pojmem granulovaný cukr prodává Monaco a pár dalších a někde ho doporučují na italské Panetonne nebo Colomba.... http://www.monacoint.com/eshop/produkt/lapgra-1Mějte se fajnPetra
    Vlažné mléko prošleháme s vejcem, nalijeme do mísy robotu a přidáme změklé máslo. Potom přisypeme sypké přísady a nakonec rozdrobíme droždí (nebo nasypeme sušené). Necháme zpracovávat robotem při střední rychlosti nejméně deset minut. Pak těsto přendáme do mísy, vytřené olejem a necháme na teplém místě kynout. Můžeme si těsto připravit i v domácí pekárně.
    Prijdte k nám posnídat - s přáteli nebo ve dvou. Snídaně servírujeme v sobotu a v neděli od 9:00 do 11:00. Čerstvé croissanty, nadýchané omelety, míchaná vajíčka...


17.11. koncert Romana Pokorného – skvělé blues na Šumavě!

    Kavárnu Nebespán najdete přímo na náměstí v Kašperských Horách, nad kašnou. Vítáme všechny, co mají rádi kávu, kvalitní gastronomii a poctivé zákusky, a nespokojí se s obyčejností a průměrem. Rádi Vás také ubytujeme v našich pokojích nebo krásných apartmá.
    Na jihu se prý do těsta přidává aroma pomerančových květů, koláč se na povrchu sype krystaly cukru a vůni máslovo-smetanovo-žloutkovému krému dodává vanilkový lusk. Pražský koláč se sype skořicovou žmolenkou a krém se dělá z vanilkového pudinku a do těsta se přidává majonéza.


Třešně jako malý zázrak. Jsou napěchované vitaminy a pomohou při hubnutí

    Dnešní recept je na rozloučenou s létem. Protože léto už je opravdu definitivně pryč a pěkně dlouho si zase na pořádné teplo a světlo počkáme, což mě občas přivádí k zoufalství. Ale podzim a zima mají také své dobré stránky, takže pro příště se už budeme věnovat jim. Dnes tedy ještě léto. Moře, obloha, modrá, skály, vítr, vůně… A v papíře zabalený kus koláče z pekařství, do kterého když se zakousnete, máte pocit, že to je ta nejlepší věc, kterou jste v životě jedli. No, není to pravda, jen v tu chvíli, ale koláč je opravdu báječný. Tarte tropézienne. Podobá se na první pohled našemu pražskému koláči, ale podoba je opravdu jen vizuální, chuťově jsou oba úplně jinde. Ve francouzském koláči převažuje chuť vody z pomerančových květů, která spolu s vanilkou a mírně slaným těstem briošky dělá z koláče něco výjimečného. Původní recept je z roku 1955, autorem je pekař Micka ze Saint-Tropez a pochopitelně je recept TAJNÝ! Takže toto, co bude následovat, je jen pokus o rekonstrukci koláče,
    Dobré odpoledne, ráda bych Vám doporučila, ale bohužel nemyslím si, že by se perličkový cukr dal sehnat v ČR, alespoň já tady na něj nikdy nenarazila... Vozím si ho z Francie....Nicméně u našich německých sousedů by asi mohl být k sehnání...Přeji pěkný den
    Hezký večer Petro, po návratu z dovolené bych chtěla dětem udělat tento báječný dort. Při jeho hledání jsem objevila Vaše stránky a určitě se sem budu ráda vracet pro inspiraci. Nyní jsem v kroku jedna a chtěla jsem Vás poprosit o radu, zda je to správně, že je těsto hodně tučné. Není v receptu nějaká chyba nebo se nemusím bát? Vajíčka mi vyšla gramáží 3, ostatní jsem dodržela dle Vašeho rozpisu.Děkuji mockrát.Majka


Váš komentář Zrušit odpověď na komentář

    Každý cukrář se tak trochu může k jeho výrobě postavit po svém, ale ta původně tradiční receptura je založená na základu tvořeném z kynutého těsta a z něj následně vypracovaném a upečeném bochánku, který se rozkrojí a naplní krémem. Což je právě podstata tohoto koláče, který je více znám v zahraničí, a to konkrétně v ráji filmařů a turistů, ve francouzském Saint Tropez. Zde patří taktéž k vyhledávané cukrářské a pekařské dobrotě pod názvem Tarte Tropézienne. A co je navíc zajímavé, dopřávají si k němu místo kávy bílé víno, polosladké či sladké.
    Vánoce se blíží! Využijte naši výhodnou nabídku "Gurmánský balíček" a obdarujte své blízké voucherem do Nebespánu. V krásné obálce zašleme na vaši adresu, v klidu a bez stresu.
    Zbytek másla necháme změknout. Když je krém vychladlý, ušleháme si smetanu dotuha. Krém přemístíme do robotu a šleháme šlehačem, až je pěkně nadýchaný. Vešleháme změklé máslo, kousek po kousku, aby krém zůstal stále nadýchaný. Nakonec už jen ručně, nejlépe gumovou stěrkou vmícháme ušlehanou smetanu. Krém uchováme v lednici do doby, než ho budeme potřebovat.
    Pravý původ tohoto sladkého moučníku je tak trochu tajemný, a to i pro Pražany, kteří si ho můžou dopřávat díky nabídkám našich předních pražských pekáren. Zařadila ho ke svým výtvorům i nejedna cukrárna.


Pražský koláč je prostě světový. Chutná na všechny způsoby a milovala jej i Brigitte Bardot

    Vykynuté těsto přemístíme opatrně z mísy na pomoučenou plochu, utvoříme z něj pravidelný kulatý bochánek, který válečkem rozválíme na kolo o tloušťce asi 3 cm. Nejlépe je rozvalovat bochánek už na pečicím papíru, abychom ho snadno a bez nehody přemístili na plech. Povrch briošky potřeme žloutkem, smíchaným s lžičkou horké vody a posypeme perlovým cukrem. Pečeme cca 30 minut, doku není povrch zlatavě hnědý. Necháme kompletně vychladnout. Potom briošku rozřízneme na dvě kola, na spodní část rozetřeme všechen krém a přiklopíme druhou částí. Koláč necháme chvíli rozležet a teprve potom podáváme.
    Cukrář Alexandr Micka byl velmi podnikavý muž svého řemesla a nabídla se mu možnost celý herecký ansámbl tohoto filmu zásobovat svými výrobky. U Brigitte Bardot zvítězil kulatý koláč Tarte Tropezienne, velmi podobný Pražskému koláči.
    Zatímco těsto kyne, připravíme si krém. Zahřejeme mléko s vanilkou, pomerančovou vodou a 100 g cukru. Vejce a žloutek rozšleháme se zbytkem cukru, stačí ručně, jen aby se propojily, vešleháme škrobovou moučku. Zahřáté mléko nalijeme na směs cukru a vajec, promícháme, vrátme do kastrolu a na mírném ohni vaříme do zhoustnutí. Mimo oheň vmícháme 100 g másla. Přelijeme krém do mísy, přikryjeme fólií tak, aby se dotýkala povrchu krému, aby se nám nevytvořil škraloup. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.


Talent malého českého chlapce si podmanil celý svět. Za svůj herecký výkon získal Zlatý glóbus a Oscara

    Výrobcem slavného koláče Tarte Tropézienne byl polský cukrář Alexandr Micka. V roce 1955 si v přímořském letovisku Saint Tropez otevřel pekařství a v tomtéž roce také poprvé upekl tento koláč na základě receptury své babičky, která žila v Polsku. Tento koláč vypadal i chutnal podobně jako koláče, které již před rokem 1955 pekly pražské pekárny. Je tedy možné, že jeho historie je zapsána v některé významné kuchařce z dob minulých.
    Přijeďte si s celou rodinou užít pohodovou zimní dovolenou. Lyžařská školka "all inclusive" pro děti od 4 let a zábavný odpolední program bez rodičů! Gastronomické zážitky a relaxace pro dospělé...

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0016:36:47