Jak na věc


tibetská houba do mléka

TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - domácí léčivý kefír

    Krásný pozdní večer všem.Pro dnešní článek jsem se rozhodla až po následném přečtení "pár" mailů od vás.Prosili jste mě o sepsání příspěvku vyloženě o tibetské houbě...jak o ni pečovat,co z ní vyrobit,kde ji sehnat ...atd. Po mých skromných článcích o  lučině z tibetské houby a  malém článku o tibetce jsem se rozhodla sepsat něco více o této zázračné chrchlíkové mňamce.


Komentáře a informace k inzerátu TIBETSKÁ HOUBA DO MLÉKA - domácí léčivý kefír(0)

     Účinky:- uzdravuje choroby srdce a rozkládá cholesterol v cévách- uzdravuje slinivku, játra a slezinu- uzdravuje žlučník, čistí žlučovody a rozkládá žlučové kameny- uzdravuje žaludek, střeva, dvanácterník a hojí vředy- uzdravuje ledviny a kontroluje močové cesty- reguluje obranné látky organismu- reguluje tlak krve- vyvíjí antibiotika a hojí záněty organismu- brzdí vývoj metastáz- zpomaluje stárnutí- zabraňuje únavě a skleslosti způsobené stresemvypadá to dobře a je k tomu zapotřebí jen mlékoKde se dá sehnat:Kefírka se neprodává v supermarketu,ani v sámošce.Některé hodně dobré bio obchody ji nabízejí,ale já se s nimi ještě nesetkala.Máte možnost ji zjískat buď na internetu v podobě suché kultůry,která ale trvá kapku déle,než se "rozjede",nebo od známých,kterým se už rozmnožila a mají ji na rozdávání.Taková je nejlepší.Jak o ni pečovat:Pokud houbu používáte a máte na ni pořád chuť,vyrábíte kefír do aleluja. V případě,že si chcete udělat pauzu a nechcete ji na dlouhou dobu vynechat,omyj
    Provozovatel internetového obchodu ragefitness.cz je Dalibor Bryja, IČO: 05374090Obchodní podmínky|Odběr novinek|Ochrana osobních údajů | Pro posilovny © 2017 Ragefitness
    ... a dopřejeme jim 12-24 hodin klidu na výrobu kefíru. (doba záleží na okolní teplotě.V praxi to znamená,že čím je doma tepleji,tím rychleji je kefír hotový)Jelikož jsou to ale živé kultůry a vše živé,stejně jako tibi krystaly mají své vrtochy,i kefírová houba nesnáší pár věcí.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Upozornění: Provozovatel těchto stránek nezodpovídá za správnost zobrazených nabídek (tibetská houba, kombucha, Tibi krystaly). Tyto nabídky vkládají návštěvníci stránek.


Tibetská houba alias zdravá mňamka z mléka

     Tibetská houba má už taky svoje roky,ale přesto se velice dobře množí a kdo miluje kefír,tvaroh,lučinu a jiné podobné mňamky,tady si příjde na své.Nejde však o houbu v pravém slova smyslu, ale o kefírovou kulturu, která byla díky svým blahodárným účinkům oblíbená už strašně dávno a to před pěti tisíci lety.
    PŘI MANIPULACI S HOUBOU NEPOUŽÍVEJTE KOVOVÉ PŘEDMĚTY. (sklenice ze skla, lžička i cedník plast). Houba pracuje rychleji při vyšších teplotách kolem 24 až 25 stupňů. Pro hustější kefírek můžete nechat pracovat 12 hodin v teple a zbylých 12 hodin v lednici (doporučuji).
    Po styku s kterýmkoli z těchto výše jmenovaných zčernají a zemřou. Můžete je tak akorát pohřbít v lepším případě na kompost,tam se ještě využijí v podobě hnojiva,v tom horším se s nimi rozlučte a důstojně je spláchněte do záchodu.Takže zalít mlékem (pozor záleží také na kvalitě mléka.Čím čerstvější - tučnější,tím lahodnější kefír.Nemusíte se bát,že přibetrete,kefírové zrno se živí laktózou z mléka,takže vytáhne nejen tuk,ale i laktozu),zakrýt ubrouskem,zagumičkovat a nechat stát.Malý tip:nejlepší teplota je na ledničce.Takto se kefír vyrobí přibližně za 12 hodin.


Tento inzerát zatím nebyl okomentován.

    Tak upřímně,budete si raději kupovat předražené blafy ze sámošky,kde není ani špetka zdravého kefíru,nebo si jej raději vyrobíte diy :-) - Napište mi o tom do komentářů ...


Pro lidi,co si zachovali zdravý rozum.

    Tibetská houba tělu dodává potřebná probiotika (rovněž vitamíny a enzymy), které se usadí ve střevech a pomáhají spravit trávení, podporují čištění těla a tím i orgánů, podporují správné fungování imunity. Říká se, že ve střevech se nachází 80-90% imunity. Pouze čisté tělo je schopno se bránit proti nemocem, proto naleznete na internetu dlouhý výčet nemocí, které tyto houby léčí. Působením houby vzniká kysaný nápoj – každý zná blahodárné účinky například kysaného zelí … Tibetská houba je živý organismus, který se rychle množí a při správné péči žije mnoho let. Doporučuje se začínat na malých dávkách, kolem 1 dlc kefíru. ač se to nezdá, probiotika jsou velmi živá a pokud tělo není zvyklé je přijímat, mohou způsobit zažívací potíže – průjem či zácpu. Po týdnu užívání se obyčejně dávka zdvojnásobuje, podle toho se také houba množí, většinou se po týdnu znásobí… během 14 dní už můžete užívat dávku, jaká je vám příjemná. Nezalekněte se chuti, na kterou nejste zvyklý,
    Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.
    Pokud máte kefíru, že nevíte co s ním, můžete dát slepicím, či ostatním zvířátkům nebo můžete vyrobit žervé sýr  – kefír nalijte do cedníku s kapesníčkem a nechte protékat tak jeden den, vyteklá syrovátka je velmi zdravá dá se vypít či použít  do kvásku na chléb a to co zůstane v kapesníku, můžete přisolit, přidat smetanu, bylinky a namazat na pečivo. Rovněž výborná je maska na obličej a vlasy.
    UPOZORNĚNÍ: Všechny recepty a návody mají pouze informativní charakter a jejich autorka nenese žádnou zodpovědnost za jakékoliv následky jejich použití v praxi.
    Pustíme se hned do toho,co vlastně budeme potřebovat pro její výživu a krmení.Ano čtete dobře - KRMENÍ.Tato houba je totiž skupenství živých zdravých bakterií,které se krmí,rostou a množí se.Stačí jim pouze a jen


Vyberte si téma, které vás zajímá

    Databáze lidí, kteří nabízejí Tibetskou houbu, Kombuchu, nebo Tibi krystaly. Tibetská houba se připravuje z mléka, Kombucha z čaje, Tibi krystaly z vody a bylinek.
    Skleničku vymývejte po každé konzumaci. Houbičky propláchněte alespoň 1x za 2 týdny. Pokud houbu nevyužíváte, můžete ji uskladnit v lednici v uzavřené sklenici, aby byla celá ponořená do mléka. Houbu dáte do lednice, za 2 dny vyměníte mléko, pak za týden nebo podle potřeby, když mléko zhoustne. Čím více mléka dáte, tím méně se musíte starat. Po vyndání z lednice, pokud je tam houbička déle jak měsíc, pak následující 1-2 dny nemusí být kefír dobrý – je takový moc kyselý, tak jej 1x – 2x vylejte, pak začne houba opět fungovat normálně. Houbičky můžete skladovat dlouhodobě v mrazáku.


DĚKUJI ČLOVÍČKU ZA NÁVŠTĚVU A NEZAPOMEŇ...V KOŘENECH JE SÍLA

    Tibetská houba je jednou,neřkuli snad jedinou alternativou,která mě napadá při konzumaci přírodních kvasinek v podobě kefíru. Samozřejmě...jsou lidé,kteří kefír nemusí,u mě je to spíše taky ze zvyku...kyselé nápoje v oblibě moc nemám...nicméně,když vím,co tato houba všechno vyprodukuje a vím,že z ní mohu kromě kefíru udělat tvaroh,jogurt,koktejl,nebo cokoli jiného,co si mohu ochutit dle svých momentálních chutí a nálad,jsem v sedmém nebi.Tato houba je stará,jako Metuzalém.Je o ní napsáno tolik kladů (zápory neberu),že bez ní nelze žít. To poslední u mě platí bezvýhradně.Píše se,že by se měla pít 3 týdny a pak 2 vynechat,znovu 3 týdny,znovu 2 vynechat,já ji piji,jím a cucám denně od malička a nic se mi nestalo.Naopak.Zažívání mám v okicajku,stolice mi funguje na 110% a nachlazená jsem nebyla ani nepamatuji.
    Omývání houby ...NÉÉÉÉÉÉAno v případě uskladnění,zazimování,zamražení,dání do chladničky na 14 dní - fajn,ale proboha,kdo vymyslel omývání houby při každém použití na nový,čerstvý kefír? Dala bych pár po prstech ...Ten sliz,co je většině lidí nechutný a který se vytváří na houbě během kefírovatění,se jmenuje KEFÍRAN. Je to to nejzdravější,co houba produkuje a je VELKOU CHYBOU ho omývat. Kefíran má v sobě tolik živin,že ani lékařům nestačí diplomy na to,aby popsali,co všechno obsahuje.Nezlobte se,ale pokud se zbavím toho NEJ,co si vlastně pěstuji,je to až hříh. Někdo by mohl namítat,že je to hnus,že to tam nesnese ... fajn,ať si to odpírá,já bych to nikdy neudělala. Je jediná vyjímka,při které se to dá odpustit a to je cca po půlročním neustálém používání,kdy se sliz už tak moc nashromáždí,že houba nemůže jakoby dýchat.Pak ji vezmu,přeliji pod převařenou a odstátou vodou a zaleju okamžite "krmením" - mlékem,aby se znovu "najedla"Za mě tedy NE!Neomývat!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
16772
cache: 0024:00:00