Jak na věc


těsto na pizzu jako z pizzerie

Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Znáte je z panerií a pekáren. Jsou to přesně ty křupavé a přitom neskutečně vláčné, máslem a medem nebo javorovým sirupem nasáté pletence s ořechy či rozinkové šneky. Stačí pár maličkostí a zrovna takové si upečete doma!
     Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
    Mouku smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli, rozpuštěným máslem, žloutky a mlékem. Dobře promíchané těsto necháme odpočinout 60 minut. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, ten vmícháme opatrně do těsta.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


KOLIMAXPalička na maso s kovovým zakončením, délka 28 cm

    1. Do nádoby se 190 ml vody rozklepněte dvě vejce a rozmíchejte je. Poté do hrnku rozdrobte kvasnice, přilijte k nim část vaječné vody a důkladně promíchejte, abyste neměli žmolky. Směs z hrnku opět přilijte k vodě a vajíčkům a vše nechte čtvrt hodiny odpočinout v chladu.2. Mezitím vsypte do mouky sůl, cukr a kardamom a do směsi rozmělněte máslo. Všechno vysypte na podložku, ve středu vytvořte důlek a vlijte do něj vychlazenou vajíčkovo-kvasnicovou směs. Nechte ji pomalu nasát mouku a až potom začněte ručně hníst těsto, dokud nebude krásně konzistentní a hladké. Těsto dejte do mísy, přikryjte a nechte dvacet minut odpočinout v lednici. Na pracovníploše si mezitím připravte dostatek místa na zcela zásadní krok: na překládání a vpravování másla do těsta.Čtvero překládání těstaPři překládání a následném vyvalování musí zůstat těsto chladné; dávejte ho proto po každém kroku (od bodu 3) na 5–10 minut do lednice. Dobrým pomocníkem může být i váleček, jenž se plní ledovou vodou.1. Mírně

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00