Jak na věc


správná vlhkost vzduchu v domě

Jakou teplotu by mělo dané víno mít

    Chlazení vína nikterak neuspěchejte. Se správnou teplotou vám může pomoci speciální teploměr, který umístíte na hrdlo láhve, nebo jej můžete do láhve ponořit. Optimálně by měla být bílá vína chlazena cca 20 minut před servírováním. Pamatujte také, že při nalévání do sklenic teplota stoupne o 2°C, a proto víno ochlaďte o 2 stupně méně, než vyžaduje servírovací teplota anebo víno nalévejte do vychlazených sklenic. V případě, že zapomenete víno vychladit včas, nestresujte se, pomoci vám může kyblík s ledovou vodou anebo ledovými kostkami. Víno také můžete vložit i na pár minut do mrazáku. Přechlazené víno naopak oteplíte ve kyblíku s teplou vodou, nalitím do nechlazených sklenic a následným kroužením vína ve sklenici.
    Pakliže chcete vskutku zažít gastronomický zážitek, konzumujte pouze víno o té správné teplotě. Jen tak totiž dojde k pořádnému rozvinutí buketu vůní a chutí. Pamatujte si, že málo vychlazená bílá vína chutnají mdle a nudně, naopak přechlazená červená vína jsou zcela bez chuti i vůně.  Nicméně, příliš teplé červené a příliš přechlazené bílé víno, taky není nic moc dobrého. U červeného můžeme dokonce i říct, že raději studenější, než teplejší. Ve zteplalém červeném víně totiž začne převažovat chuť alkoholu, a to není vůbec nic chutného.
    Abyste si mohli víno vychutnat, měli byste vědět, jakou teplotu by mělo mít. Nevadí, že si to nepamatujete, na našich stránkách vždy tu správnou informaci naleznete.
    Abyste si víno mohli řádně vychutnat, musí být servírováno o správné teplotě. Pakliže takovou teplotu víno nemá, i kdyby bylo sebedražší a sebelepší, nevychutnáte si ho. Nepodceňujte proto péči o víno, rozhodně se vám to vyplatí.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
8762
cache: 0024:00:00