Jak na věc


smažený losos v trojobalu

Moravská vína z lechovických sklepů

    Každý rok chci koupit aspoň o dva kapříky víc a zamrazit, protože během roku je nedostanu, ale nakonec je tolik jiného vaření, že se mi s tím nechce patlat. Uvidíme letos, pokud mne ovšem večer neodnese čert. Ale co, ať odnese. Však on by mě zase brzo vrátil...)
    Na arch pečicího papíru položte 4 provázky dlouhé přibližně 30 centimetrů, na ně dejte plát lososa kůží dolů. Na lososa rozetřete nádivku, pokud vyčnívají nějaké krevety, zatlačte je dovnitř. Vše přikryjte druhým filetem ryby kůží opět nahoru. Pak pevně zavažte provázky, lososa dejte na pečicí plech a v troubě, předehřáté na 220° Celsia nechte péct 15 až 20 minut.
    Že bych vzala kapra na milost? Ne, letos ještě bude muset počkat, na Vánoce s námi stolovat nebude. Sardelovou pastu mám ráda s pečenou zeleninou a zelenou čili papričkou, třeba na pizze, mňam.
    Filety z kapra bez kostí pokapejte citronovou šťávou a nechte alespoň 5 minut odležet. Pak je rozkrájejte na centimetr až centimetr a půl široké proužky.
    Mouku na obalování používám polohrubou - tak mě to naučila maminka. A donekonečna se o tom dohaduji s tchýní, která mi tvrdí, že obalovat se má jedině v hladké mouce - a na věčné časy a nikdy jinak ) Ještě mě nepřesvědčila...


Postup přípravy receptu Smažené krabí tyčinky v trojobalu:

    Až na stůl mísu s nadívaným lososem, kterého ještě převážete režným provázkem, bude vypadat tak trochu jako netradiční vánoční dárek. Zaručujeme vám, že na smaženého kapra si nikdo ani nevzpomene. Příprava trvá 30 až 45 minut.
    A víte, že ještě před 100 lety bylo lososů tolik, že sloužící si vymínili, aby jim nebyl podávám víc jak 3x týdně? A to v Praze. A já pomalu půlku života nevěděla, jak lososík vypadá...ani čerstvý, ani uzený. Ale musím říct, že se mi nestalo, že by ten uzený byl nedobrý! Čerstvý ujde, jeden dobrý recept mám. Kapr je nejlepší na Vánoce, jindy bývá chuti horší, rozmražený mi nechutná vůbec. Smažíme, používáme polohrubou mouku, ale i hořčici místo vajíčka, červenou papriku či jen pečeme v mouce, kreace s omáčkami nenadchly - máti vzpomíná, jak z kapra načerno trčely kosti...ale nám ho dávali odmalička, a nikdo se neudávil, musí se to umět. Krájíme podkovy, kosti se líp vyndavají. Kůže je lepší ze šupináče, naháč ji má tuhou...tak, tolik vyčerpávající pojednání o kapru u nás. Bůlíží se to!


Smažené krabí tyčinky v trojobalu

    V pánvi rozpálíte olej, vložíte do něj cibulky, chilli a česnek a vše opékáte asi 4 minuty, pak přilijete mléko a mícháte, až směs zhoustne. Do směsi se přidají krevety a vše se zahřívá, dokud krevety nezrůžoví. Směs přendáte do mísy, podle chuti okořeníte a necháte ji vychladnout.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Ochutnejte báječné cukroví všech druhů, vynikající polévky, smažené ryby, bramborové saláty, dezerty a mnoho dalších vánočních jídel - vybírejte z tisíců našich receptů.
    Brambory oloupejte, opláchněte a nakrájejte na poloviny nebo čtvrtky. Vložte je do pekáčku nebo zapékací mísy, vytřené olivovým olejem, přidejte neoloupané stroužky z obou paliček česneku a dejte péct do trouby, vyhřáté na 180°Celsia. V polovině pečení přidáte cherry rajčátka a brambory dopečete do zlatova. V průběhu pečení je otáčejte. 
    Bali, fakt? No to se přiznám, že bych nedala. To si radši přidám 3 ojra na kilo a koupím chutnější rybku :( Ale co, ó kapra nepříjdu, bude u táty (snad mi nechaj?!?!)


Ryba smažená ve vinném těstíčku

    Já se také hrozně těším na rybí polévku - tátovo dílo )) S jikrami a mlíčím... v tom s Tebou naprosto souhlasím a úplně cítím tu vůni (i když zrovna teď všude voní stopadesátý Fanouš ))
    Kapr se dá připravit na mnoho různých způsobů. Tyto smažené kapří hranolky jsou jedinečnou lahůdkou, při které vám navíc nehrozí žádná nepříjemnost od rybích kostí…
    Ó kapříci, ty my rádi. Od října jsem pravidelným zákazníkem u sádek ve vedlejší vesnici. Na sardeli znám, ale na lososu ne, tak ho udělám o Vánocích, z těch kousků, co nebudou obalené. Jsem zvědavá
    Už jsem kapra taky viděla, měli takový malý kluky nahatý, ale přišlo mi, že je to dost drahej špás... Kapr bude muset počkat na příští sezonu, až si líp naplánujem cestu k těm kádím, no...
    Krásně vyčerpávající )) S těmi rozmraženými rybami jsem na tom stejně. Teď už je přece jen sem tam možnost koupit chlazené, ale ještě se na to nedá zcela spolehnout. Tvůj způsob obalování je zajímavý


Volby pro rychlý přesun v jídelním a nápojovém lístku

    tak jsem se šla ještě jednou na ten recept podívat, neb manžel čistí kapříka a já si vymínila, že smaženého neee, že tedy radši ( když už kapra ) tohodle dle Mlsné kočky) Tak pak zahlásím, jaké to bylo , když už to tak krásně vypadá. A když užjsem tady, taky přeji krásné a pohodové a voňavé Vánoce a mňam mňam nový rok H.
    Vítám Vás na mém blogu! )) Jsem si jistá, že si pochutnáte. Bramborový salát mám ráda tátův - ten je nejlepší. Vždycky říkám, že znám jen jeden bramborový salát )) Ale ty šproty... Cokoliv rybího miluju, kyselé rybky, pečenáče, sushi (a nejen moje )) ), ale šproty mi ještě k srdci nepřirostly... A taky mám ráda chleba s máslem a s rybičkami
    Druhou jemně nakrájenou cibuli podlijete v pánvi vínem a vaříte, dokud se víno neodpaří. Pak k cibuli mimo oheň vmícháte máslo – hustota by měla být smetanová.
    Nejdříve si připravíte nádivku. Zelené části cibulek opláchněte a nasekejte je na malé kousky. Z jedné chilli papričky odstraňte jadérka a nakrájejte ji na jemno. Stružky česneku oloupejte a prolisujte.
    Při pečení brambor si připravte lososa. Odstraňte z něj všechny jemné kosti, směrem od ocasu k hlavě oškrábejte hrubé okraje a šupiny. Rybu opláchněte studenou vodou a osušte. Kůži jednoho filetu nařízněte na několika místech vedle sebe ostrým nožem několikrát tvar X.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Upečeného lososa a brambory rozprostřete na servírovací mísu, rybu pokapejte horkou omáčkou, vše ozdobte nudličkami z druhé chilli papričky, přidejte kousky cibulky a můžete servírovat.
    V 2 decilitrech vody rozmíchejte prolisovaný česnek a sójovou omáčku, dochuťte chilli kořením, pepřem a solí. Do směsi dejte proužky ryby a nechte je alespoň 2 hodiny marinovat.
    Mouku smíchejte s paprikou a dejte ji do silnějšího igelitového sáčku. Pak do sáčku postupně vkládejte po částech okapané rybí hranolky z marinády. Sáček vždy mírně nafoukněte, uzavřete a i s rybami protřepejte. Hranolky se tak snadno obalí. Obalené kapří hranolky osmažte v rozpáleném oleji.
    Děláš mi radost! )) To jsi asi první. Zjistila jsem, že názory na kapra jsou dva: Buď ho lidé nesnášejí nebo milují, ale zásadně smaženého. Jsi první odvážlivec a mohu Ti slíbit, že si pochutnáš!
    Štiku očistíte, vykucháte, vyjmete žábry, ale neoddělíte hlavu. Rybu opláchnete pod studenou vodou a vložíte do širšího hrnce nebo jiné vhodné nádoby. Zalijete ji vodou s vínem, jemně nakrájenou cibulí a mrkví, přidáte bobkový list a necháte přibližně 25 minut vařit.


Použité suroviny receptu Smažené krabí tyčinky v trojobalu:

    Ve většině českých domácností se každý rok na štědrovečerním stole objevují téměř stejná jídla. Polévka samozřejmě chutná různě, bramborové saláty také mají mnoho podob podle použitých ingrediencí, ale u kapra, který se smaží v klasickém tzv. trojobalu z mouky, vajíčka a strouhanky se toho moc změnit nedá.
    Míšo, to jsi moje krevní skupina. ) Sice jsem psala o smaženém kapříkovi, ale je vítán v jakékoliv úpravě. A losos ? Je dobrý. Prostě ani nenadchne, ani není nijak špatný. Je mi celkem lhostejný, zvlášť v té barvené podobě, co se tady prodává. Stejně tak i pangasius, ryba bez chuti a bez zápachu...a bez kostí. A to je, bohužel, její hlavní přednost. Chuťově jedno velké nic....Tak už to máme za pár a objeví se kádě s kapříky. Hurá ! ))
    Pavlí, koledy teprve od včera? My je posloucháme už druhý týden :) A o víkendu jsme sehnaly Českou mši vánoční, takže si ji dneska budu pouštět při balení dárků :)
    Tradiční vánoční menu je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým salátem a vánočka nebo štrúdl. Udělejte letos změnu a překvapte trochu jinou štědrovečerní večeří!
    Kapří biftečky a cokoliv ostatního z kapra bylo fajn, v této podobě mi kapr chutnal. Jen nějak nemusím to smažené. Ale to asi obecně, to se v mém případě netýká pouze kapra.


Vyhledávání - losos v trojobalu

    [30]: vareni-pro-zabavu: To je úprava, která mi velmi zachutnala. Ostatním rybkám dávám dost prostoru v průběhu roku, takže teď si kapřík alespoň trochu pozornosti rozhodně zaslouží Přeji dobrou chuť a díky za komentář P.
    Letos na vánoce plánujeme dělat tuňáka nebo losose, protože je máme radši než tradičního kapra. Tohle je zajímavá variace. Možná by se dal přece jenom skloubit losos i kapr
    Lososa miluju v jakékoliv podobě: sushi, jen tak pečeného, uzeného na chuťovkách s koprem - prostě kdykoliv. Toho uzeného je třeba hlavně důkladně vybírat )) Kapřík mi chutnal zde:
    Tak tady budu v opozici. Kapra miluju nade všechny rybky. Ale musí to být šupináč, protože ten má tenkou kůži, a ta když se pěkně vysmaží spolu s trojobalem do křupava, to je přímo mana nebeská ! No a samozřejmě polévka z hlav, zeleninka, jikry a pokud někde vyžebrám více mlíčí, tak knedlíčky. No, spíš jsou nedostatkové ty jikry. Já se tak těším !
    Tradičního kapra můžete připravit podle mnoha různých dalších receptů, ale možná bude zajímavější vyzkoušet i jiné ryby. Losos, pstruh nebo štika se na vánočním stole přece mohou objevit také!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00