Jak na věc


slaná chuťovka z listového těsta

Proteinové chipsy s příchutí smetany a cibule

    6 vajíček (zvlášť bílky a žloutky) 4 lžíce hladké mouky1 lžička soli2 lžičky červené papriky1lžička chilli-krém: lučina, sáček majonézy, čerstvá petrželka, pepř a sůl
    Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Postupně stěrkou pomale zamícháme žloutky. Přes sítko prosajeme mouku a koření a opět stěrkou opatrně zamícháme. Na plech vyložený pečícím papírem vysypeme dýňová semínka a vylijeme na ně těsto, rozetřeme stěrkou, do co nejúhlednějšího obdelníku. Vložíme do trouby rozehřáté na 180stupňů (ne horkovzduch) na 10minut (hlídáme). Upečené těsto překlopíme na útěrku a hned zarulujem a necháme vychladnout.Na krém smícháme lučinu a majonezu azbytek surovin, roládu rozlujujem a potřem krémem a zpět zarulujem.


Křupavé kuličky s cibulí a smetanou

    Pro provoz systému - slaná voda v bazénu - je nutné v bazénové vodě rozpustit bazénovou sůl v poměru 4-5 kg soli na 1000 l (1 m3) vody. Tím se vytvoří solinita vody v rozmezí 0,4-0,5%. (Pro srovnání solinita klasické mořské vody je několikanásobně vyšší cca 3,5%). V elektrolitické cele, instalované do bazénového okruhu púsobením el. proudu, dochází k stěpení molekul soli a k tvorbě plynného chloru, který je okamžitě rozpuštěn ve vodě a vzniklá kyselina chlorná, která je základním dezinfikantem bazénové vody. V procesu elektrolýzy rovnež vznikají další účinné sanitační látky a to ozón a kyslík.
    Vyberte si z našeho sortimentu slaných proteinových bezlepkových jídel. Proteinová dieta je přístupná i lidem s celiakií a alergií na lepek. Tato slaná dietní jídla obsahují zvýšený podíl kvalitních bílkovin, snížený podíl sacharidů a neobsahují lepek. 

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
8589
cache: 0024:00:00