Jak na věc


romana vránová

Poslední komentáře – Roman Abramovič

    V každém oboru se najde někdo, za koho mluví odvedená práce a nikoli prázdná slova. Někdo, kdo nemá potřebu se sám vystavovat, ale je rád, když to, co vytvořil, ostatním lidem přináší radost a užitek. Někdo, kdo ví, co a jak se má dělat a také to bez okolků dělá. Přesně takový člověk je naše nová a citelná posila kuchyňského teamu.
    Už samotné moje příjmení mě předurčilo pro gastronomii a mezi stoly a za barem se skutečně cítím jako ryba ve vodě. Rád přijímám nové výzvy. Vždy se dívám dopředu a snažím se najít a vidět souvislosti. Nebojím se jakéhokoli pohybu, vydržím na nohou klidně i dva dny. Mám rád ty chvíle, když hosté vypadají spokojeně a právě proto se k nám vracejí. Bez dennodenního kontaktu s lidmi bych asi nedokázal pořádně žít.
    Říká o sobě: „Někdy si připadám jako ve snu, ze kterého se nechci probudit. Pracuji v krásném prostředí, mám kolem sebe fajn lidi, můžu být sama sebou. A ono je to hned poznat. Nejlepší na tom všem je, že ani jeden den v práci není stejný. Pokaždé se tak těším a to mě na tom asi baví nejvíc. Stereotyp, který by hrozil přechodem do zoufalé nudy, jednoduše není nic pro mě.“
    Zabýváme se zdravotní stránkou cvičení. Dbáme na to, abyste se naučili správné pohybové stereotypy a mohli fungovat v běžném denním režimu bez problémů a bez bolesti.


Otto Bartsch jr. – prostě vicešéf

    Říká o sobě: „Vystudovala jsem SŠ techniky a služeb v Karviné. Svého času jsem působila jako recepšní v burzovní firmě, pak v restauraci v Dětmarovicích a na petrovickém Zámečku. Domluvím se plynně anglicky, méně směle německy a francouzsky. Každopádně se o volných chvílích v těchto jazycích zdokonaluji. Ve volném čase jezdím na kole nebo na in-line bruslích, také pravidelně chodím venčit svého labradora Tobina.“
    Jakmile se ale ocitne mimo výsostné vody Pasta&Café Romana, ráda se rýpe v zahrádce nebo se prohání na inlinech. Kromě toho, že po večerch ráda čte, vede k této zálibě se střídavými úspěchy i svého syna.


Mourinha nahradil horkokrevný Ital. Rozpoutáme peklo, tvrdí kouč Chelsea

    Dobrý den, jmenuji se Romana Pokorná a jsem lektorkou aerobicu, aqua aerobicu, indoor cyclingu (spinningu), pilates, fitness jogy a dalších jiných forem cvičení. V současné době působím v Brně. Ke cvičení jsem se dostala už někdy na střední škole, ale ze zdravotních důvodů jsem si pak na instruktorský kurz musela počkat až po vysoké škole. Pokud si budete chtít protáhnout svá těla a načerpat nějakou tu pozitivní energii, určitě Vás na svých lekcích ráda uvidím! Pro velmi zaměstnané nebo pro ty, kteří nemají rádi hromadné cvičební lekce, nabízím také možnost individuálního cvičení v pohodlí Vašeho domova, hlavně lekce PILATES. Stačí jen troška prostoru a chuť do cvičení. Pro skupiny sportuchtivých dam či mužů nabízím možnost zajistit cvičební pobyt podle Vašich představ. V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat.
    Původním vzděláním rekondiční sportovní masérka si již během studií uvědomila, že práce mezi lidmi je pro ni to pravé. Na place mezi stoly se cítí jako ryba ve vodě a vůně masážních emulzí jí zatím nijak nechybí. Mezi hosty je oblíbená pro svou afinitu k vínu, o kterém dokáže vést zanícené debaty.
    „Když mám volno, ráda venčím psa a on venčí mne. Občas se oba vydáme i do vyšších horských poloh, maximálně však do hranice kosodřeviny. Mimo to jsme rádí se svou širokou rodinnou smečkou,
    Zvláštní péči věnujeme maminkám po porodu a lidem s bolavými zády.Pravidelně organizujeme cvičební víkendové pobyty na zajímavých lokacích v české republice i aktivní sportovní dovolené v zahraničí.Těšíme se na Vás, na cvičenou :-)
    Její život mimo zájmový sektor Pasta&Café Romana je prostoupen hudbou. Ráda a dobře hraje na klavír, také občas hlídá děti a na nic jiného jí nezbývá čas.


Romana Bartschová – prostě šéfka

    Cukrářka Zuzka během svého profesního života stihla za rekordně krátkou dobu posbírat hromadu zkušeností a dovedností. Díky nim jsou její výtvory nejen hezké na pohled, ale také vyváženě sladké a šťavnaté. Umí vykouzlit nejen narozeninové dorty, ale také zákusky, záviny, koláče, buchty, ovocné dezerty a hlavně se nebojí inovací. Hledá nové cesty a zkouší neotřelé recepty, abychom v nabídce vždy měli něco, co se jinde pořídit nedá. Letní zahrada, na které postupně dozrávají jahody, rybízy, či angrešt, jí činí nesmírné potěšení. Každý den může přinést něco jiného k našemu posezení u kávy a o to jde především.
    Již od dětství se vyznačovala soutěživostí, perfekcionistickým přístupem k životu a tvrdohlavou urputností, se kterou jde hlavou proti zdi. Stejně tak se vrhla do práce v Pasta&Café Romana a rychle si zde získala pevné místo.
    Říká o sobě: „Vyučil jsem se kuchařem, pracuji jako kuchař a tomuto oboru se hodlám věnovat i nadále. V oboru jsem se pod vedením mé maminky zdokonaloval několik let a poté jsem krátce působil na praxi v Německu, v oddělení farfale, fettucini a později dokonce tortelini s omáčkami. Jsem rád, že své dlouholeté poznatky mohu všem hladovým strávníkům nyní předat zde, v PASTA&CAFÉ ROMANA.
    Patří do kategorie lidí, pro které práce nekončí fajrontem. Je nesmírně akční, má pořád chuť tvořit něco nového a učit se, aby v profesi byl čím dál lepší. Jeho nadšení se pak promítá i do tradičních konzervativních pokrmů české kuchyně, pro kterou má slabost.


Ondra Zabawski – prostě šéf kuchař

    Máte námět na článek v našem magazínu? Chcete napsat článek o vaší kapele, máte nové album či videoklip, popřípadě jiné zajímavosti ze světa romské kultury?
    Říká o sobě: „Před pěti lety jsem absolvoval SŠ hotelnictví a cestovního ruchu, důležitou praxi mi pak poskytly restaurační provozy zejména v Ostravě. Rád se učím novým věcem, protože gastrotechnologie se neustále vyvíjí a nedovolí ustrnout. Navštěvuji různé gastrofestivaly, koukám kolegům pod ruce a nechávám se inspirovat. Také vymýšlím nové věci a postupy, něco z toho se projevilo i Pasta&Café Romana. Ve vzácných chvílích volna nejen ostřím nože na další směnu, ale také chodím po horách. Mám k tomu dobrou parťačku Abby, fenu staffordšírského teriéra, která je neunavitelná, takže mě venku vždycky příjemně utahá.


Iva Znamenáková – prostě Ivka

    Vyučen v oboru „kuchař“ na Integrované střední škole v Českém Těšíně. Mohutnou praxi získal pak právě ve vyhlášené italské restauraci v Českém Těšíně, kde působil 14 posledních let. Rozumí středomořské kuchyni, dokáže ochutit pokrm jako málokdo, je rychlý a dokonalý, zejména pak v práci s nožem. V kombinaci s jeho jemně cholerickou povahou získává každé jídlo patřičné grády. Vypadá pořád dobře naladěný a díky tomu se usmívá se i ve spaní.
    Má ráda společnost příjemných lidí. Jen tato prostá kostelace ji dokáže nabít zásobní energií, která vydrží i po zavírací době. S nadhledem zvládá zátěžové situace a když už není zbytí, nasadí odzbrojující úsměv a nabídne nejlepší řešení.
    25. 7. 2016 12:03 Byla to nejhorší sezona za vlády 'cara' Romana Abramoviče. Žádný ligový titul, žádné úspěchy v pohárech, žádné pamětihodné individuální výkony. Coby obhájci prvenství v Premier League propadli hráči Chelsea v uplynulém ročníku ve všech myslitelných ohledech. Nyní budou muset přesvědčit své fanoušky o tom, že nejsou pouze partou zhýčkaných milionářů, ale plnokrevným týmem. A mužem, který by je měl srovnat do latě, je nový kouč Antonio Conte. Toho bude hnát kupředu i odstrašující příběh Josého Mourinha.... více


Mourinho nechce, aby Čech chytal v Anglii za jiný klub

    Nyní v londýnském exilu pilně studuje antropologii, do chodu PASTA&CAFÉ ROMANA vnáší čerstvé poznatky konzervativního západoevropského myšlení, inspiruje a reprezentuje firmu. Plynně, zdvořile a spisovně se domluví anglicky a německy.
    Jakmile má chvíli volna, narve se do dresu a osedlá svůj bicykl s růžovou přehazovačkou a několika talíři s cibulovým vzorem. Drandí tak po horách i dolách, jakož i v sobotu ráno do obchodu. Mimo kolo je ale pečlivou paní maminkou a hodnou tetou pro mnoho dalších dětí, ano, také z našeho bistra.
    Aktivně pobíhá mezi stoly, reprezentuje naši restauraci a stará se o to, aby hosté měli všechna přání splněna ještě dříve, než je vysloví. Umí uvařit takový čaj, který vás vystřelí mimo běžné kontemplační mantinely. Plynně se domluví s každým. Významnou měrou se podílí na tvorbě bylinkových zahrad a receptů na nové druhy nápojů.
    Říká o sobě: „Miluji rybaření. To je balzám na nervy. Ale zároveň stejně rád hraji hokej. Samozřejmě amatérsky. V tom velkém hokeji fandím Třinci a i proto jsem rád, že k nám do bistra z času na čas zavítá Honza Peterek, kterého jsem na ledě obdivoval asi nejvíce.


Miliardář bez víz: Co bude dál s Chelsea?

    Je hrdou majitelnou čistokrevného středního pinče, který poslouchá na slovo. Večer se spolu dívají na dokumentární pořady o zvířatech a nových knihách. Z této sehrané dvojice pouze pes zatím nenašel zálibu v beletrii, ovšem rád si nechává předčítat.
    Vystudovala obor rekondiční sportovní masér, nyní se s úspěchem věnuje restaurační kofeinové rekondici a je v tom zatraceně dobrá. Prakticky neví, co je zasmušilost a je vždy dobře naladěná. S odzbrojujícím úsměvem se proplétá mezi stoly a už jen to je radost pohledět.
    Má za sebou studium hotelnictví a turismu se sportovním zaměřením. S plnými podnosy díky tomu dokáže člunkovým během být na několika místech současně. Občas se stává, že předběhne sebe sama a ve stejném duchu vede i své dítě, které si našlo zálibu v bahně Spartan race. Když se usmívá, mizí jí oči, ale stále bedlivě pozoruje dění kolem sebe. Velice dobře si rozumí s perníkovým těstem, ze kterého nad rámec svých pracovních povinností vytváří unikátní výtvory, víceméně mravné.


Ruskému miliardáři Abramovičovi zhatili sen. Chtěl žít ve Švýcarsku, označili ho za riziko

    Říká o sobě: „Vystudovala jsem management ve stavebnictví, který nyní v praxi transformuji na management v pohostinství. Jsem perfekcionalistka a miluji pořádek na pracovní desce i na pracovní ploše v počítači. Nikdy nepohrdnu šálkem dobré brazilské kávy.
    Říká o sobě: „Vystudovala jsem střední hotelovou školu a letos je to můj jedenáctý rok v gastronomii. Jakožto gurmánský kritik ocením dobré jídlo a služby, ve své práci se proto maximálně snažím blížit k dokonalosti. Přátelé o mě tvrdí, že jsem se měla narodit jako kluk, mám ráda rychlá auta a jízdu v nich. Když je volno, cestuji křížem krážem po republice, navštěvuji hrady, zámky a dobré restaurace.“
    Říká o sobě: „Vystudoval jsem hotelovou školu Tajovského v Havířově. Nyní mám za sebou nějakých deset let praxe, takže už můžu říct, že konečně něco málo umím


Fanklub – Roman Abramovič

    Jak sama říká, už od malička při každé příležitosti koukala nejen mamce, ale i babičce jak v kuchyni, tak na zahrádce pod ruce a pak sama tvořila. Proto je dnes veskrze důležitou osobou v kuchyni PASTA&CAFÉ ROMANA. Dokáže nejen upéct moučník, chleba, sušenky nebo udělat sametovou omeletu, ale přichází s inovativními nápady na další vylepšení i chutí i vzhledu servírovaných jídel. Radost a spokojenost jí přináší, když vidí, jak druhým „šmakuje“ jí samotnou uvařené jídlo nebo sladkost.
    Již několik let se ohání ostře nabroušenými noži, vařečkou a naběračkou. To vše současně a přirozeně jednoruč. Pozná například zralé rajče, vyzrálé maso a mistrně zachází s pepřem i bazalkou. Na praxi v Německu se naučil nějaké cizí jazyky, ale v kuchyni to prý byla taková směs cizinců, že vlastně ani neví jaké. Jedno slovo v italštině a jiné zase v němčině či ruštině...
    Do kuchyně vnáší výrazný mužský prvek plný chilli, libečku, hutných omáček, delikátně upravených mas a přesných řezů nožem. Vaření se mu vtisklo do DNA a stal se tak v oblasti gastronomie vyhledávaným genetickým potenciálem.
    Vystudoval Střední hotelovou školu v Českém Těšíně, složil maturitu a od té doby je úspěšně v oboru. Začínal od pípy v prosté havířské pivnici a časem se ocitl až v Karlových Varech, kde v grandhotelu Pupp obsluhoval i Richarda Gera, Karla Gotta nebo Jiřího Bartošku. Právě Barťák mu nabídl tykání, ale Adam s vrozenou skromností odmítl.


ing. Romana Pokorná cvičební instruktor a výživový poradce

    Říká o sobě: „Jako plnokrevný havířovský rodák jsem léta vařil v krkonošském interhotelu. Byla to zkušenost k nezaplacení, ale nastal čas vrátit se ke kořenům. Tedy k mrkvi, celeru a pastináku. Uvědomuji si, že kořeny jsou základem života. A na talíři s kusem masa chutnají výtečně.
    Výučním listem na Hotelové škole gastronomie a cestovního ruchu v Havířově začala jeho pestrá profesní dráha, kterou do dnešních dní neopustil. Ihned po vyučení získal důležitou praxi v zahraničí. V německém Schwarzwaldu působil v hotelové restauraci dva roky a jak sám říká, byla to pro něj vysoká škola etikety, obsluhy, dochvilnosti a pečlivosti. Kromě barmanských dovedností si za pobytu rozšířil i jazykové znalosti, nyní se plynně domluví jak německy, tak anglicky i polsky. Po návratu vystřídal zajímavá místa k našem kraji, nejdéle pak působil v ostravské pizzerii Colosseum.


Alena Kovalovská - prostě Alenka

    Říká o sobě: „Již od dětství jsem se ráda rýpala v hlíně, kterou jsem ochutnávala i se štěrkem a kořínky. Do tajů účinků, sběru a zpracování bylinek mě zasvěcovala babička. Byla v tom tak úspěšná, že rodičům stačilo mě na jaře strčit na zahradu, a věděli, že do podzimu se o sebe postarám. Díky tomu dnes bezpečně poznám, kdy zaprší, kdy bude květnový mrazík a kdy je třeba zničit krtka. Dodnes se snažím tyto znalosti prohlubovat a dál předávat. Velice si cením toho, že jsem dostala možnost se v PASTA&CAFÉ ROMANA dále rozvíjet.
    5. 6. 2018 10:12 Napumpoval do fotbalového klubu Chelsea miliardy. Přivedl hvězdné posily i trenéry. Pomohl týmu vyhrát vše, co se dá: Ligu mistrů, Evropskou ligu a pětkrát anglickou ligu. Patnáct let fungovalo spojení Romana Abramoviče a Chelsea výborně. Teď se ovšem zadrhlo, když britské úřady nedaly ruskému miliardáři víza. Co bude s klubem dál? Plánované renovace stadionu se v nejbližší době nedočká.... více
    Umí se rychle rozhodnout, ví, komu kdy zavolat a na koho se obrátit, nic pro ni není problém. V Excelu vždy umí vykouzlit krásné grafy. A navíc pokaždé s úsměvem.
    Zdárně napoprvé a překvapivě nedávno absolvovala SŠ Hotelnictví a turismu v Českém Těšíně. Do své práce vnáší přirozenou estetiku a půvab, zejména v roznosu nachystaných porcí obouruč. Ve vzácných okamžicích servíruje backhandem, za všech okolností ale přátelsky. Při práci se celou dobu usmívá, až jímáme podezření, že jí to tak zůstane.


Pavel Kalina – prostě kuchař

    Zatím služebně nejmladší členka týmu Pasta&Café Romana zdárně ukončila hotelovou školu hotelnictví a turismu. Vyniká tichou vlastností, že se dokáže vyskytnout právě tam, kde je jí potřeba. Příchodem do práce začíná na maximu úsilí a postupně přidává na výkonu, což je velice sympatické :-).
    Říká o sobě: „Po maturitě v Ostravě jsem se začal zajímat o studium na zahraniční VŠ. Jeden semestr jsem studoval v USA a nyní jsem našel svou alma mater v Londýně. Během studijního volna jsem naskočil do rodícího se projektu PASTA&CAFÉ ROMANA a už mě to nepustilo. Začal jsem se věnovat organizaci a koordinaci všeho dění kolem P&CR a i na dálku se podílím na realizaci. Je to má srdeční záležitost, což se nedávno pozitivně odrazilo i na mém EKG. Vím, že místo, kde nyní celý projekt ožívá, bude brzy výjimečné a vyhledávané všemi generacemi. Nesmírně mě těší, že mohu být od počátku u toho.
    Je z těch vzácných lidí, kterým je práce koníčkem i zábavou, nezná slovo „nejde“, je vždy ochotný a úsměv neztrácí ani v okamžicích, kdy má rozpracovanou objednávku na dvacet různých jídel.


Michaela Gerdová – prostě integrátorka a pravá ruka šéfky

    Říká o sobě: „Vystudovala jsem VŠ ekonomickou. Celý život se v naší rodině zemědělčilo a hospodařilo. Babička i prababička, ale hlavně moje maminka, mě vždy vedly k úctě k přírodě, takže následoval další logický krok. Doplnila jsem si vzdělání na Fakultě farmacie Univerzity Karlovy v oboru Léčivé byliny a následovala spousta dalších kurzů a setkání se zajímavými životními osobnostmi. Toto vše mě přivedlo na cestu k PASTA&CAFÉ ROMANA. Když mám čas, velice ráda vařím a v kuchyni experimentuji. Samozřejmě plně využívám plodiny a bylinky z vlastní zahrady. V PASTA&CAFÉ ROMANA bych chtěla zúročit dlouholeté zkušenosti z oblasti přirozené gastronomie, které předávám i svým dětem.
    Říká o sobě: Celá rodina pracujeme v gastro oboru, takže i pro mě od patnácti byla kuchařina jasná volba. Vyučil jsem se kuchařem, jsem kuchařem a jestli zdraví a okolnosti dovolí, budu kuchařem i nadále. Za svou profesní kariéru jsem pracoval v různých podnicích, vždy jsem se snažil osvojit si to dobré a eliminovat určité nedostatky. Naučil jsem se, že pracovní doba kuchaře není od do, ale je nutno se dílu věnovat, pokud je třeba. Zákazníky nemusí zajímat, že mi třeba právě končí směna. Taky se držím pravidla, že každému raději hned řeknu, co si myslím, žádné intriky.
    9. 5. 2015 10:28 Fotbalový brankář Petr Čech nemá v anglické Chelsea stále jistou pozici, ale trenér José Mourinho českého reprezentanta, kterému za rok končí smlouva, pustit nechce. V poslední době se spekulovalo o tom, že by česká jednička mohla zamířit do londýnského Arsenalu.... více


Zpověď exmanželky Romana Abramoviče: 11 let po rozvodu se rozhodla promluvit!

    Říká o sobě: „Vždycky mě to táhlo ke kávě, za bar, míchat. Udělat dobrou kávu není jen tak, o tom jsem se na vlastní kůži přestvědčil. Vyšším levelem dobré kávy je pak Latte Art. Z vlastní zkušenosti vím, že nejtěžší je udělat prvních tisíc ilustrací do mléčné pěny a pak už to jde víceméně samo. Ovšem i tak musíte mít kus výtvarného nadání, bez toho se posun dopředu časem zastaví.“
    zajišťuje pravidelné lekce a kurzy a individuální hodiny pilates, aqua aerobicu, jogy, zdravotního cvičení a dalších jiných forem cvičení převážně v Brně a okolí.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00