Jak na věc


rohlíky ze špaldové mouky

29 komentářů to “Rohlíky konzumní”

    Dnes jsem tedy vážila… Z kila mouky bylo 1730g těsta, po upečení všechno pečivo celkem vážilo 1474g, udělala jsem 24 rohlíků a minipletýnek. Jeden vzorový jsem vážila před pečením – 72g, po upečení měl 62g. Jsou krásně nafouknuté, ale přesto méně nafouknuté a menší, než ty 40g z obchodu, možná je to tou celozrnnou moukou nebo čím to :)
    Dobrý den, obávám se, že nikoli. Máte dvě možnosti – buď si koupíte droždí a dáte si ho do mrazáku. Pak funguje naprosto stoprocentně. Nebo, pokud nemáte mrazák, koupíte droždí – jednodušší a levnější je koupit kostku váženého – lze koupit v pekárnách nebo i v menších potravinách. Někdy je třeba si objednat. No a pak si ho pěstí napěchujete do zavařovací sklenice. Tak,aby v droždí nebyly vzduchové bubliny. Zavřete a vydrží velmi dlouho, i několik týdnů, dva až tři měsíce. POkud nepečete často a nechcete to riskovat, koupít jednou měsíčně menší množst ví a napěchujete.


Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    [3]: ahoj Mary, díky ti moc za komentář k rohlíkům – asi ses dostala shodou okolností na náš blog díky tomu, že se článek ocitl náhodou mezi prvními deseti na hlavní stránce blogu, ale píšu ti, protože kůň ve tvém profilu mě přivedl na tvou stránku a máš na stránkách fotku naší klisny )). Posílám ti odkaz na jeden náš článek, kde jí uvidíš – zvláštní shoda okolností http://conovehonakopci.blog.cz/1007/sena
    Rohlíky jsem vyzkoušela. Povedly se, byly výborné. Děkuji za recept. Dcera mě upozornila na Vaše stránky. Hledala nějaká vegetariánská jídla. Vaše stránky jsou báječné. Díky. Jitka
    Díky Zlatko, to mám hroznou radost. Dělala jsem taky te´d housky, zadělala si je brzy ráno, včera, než jsme odjeli, dala je kynout ven, ale pak ve víru návštěvy na ně zapomněla :-)) a udělala až dnes a byly taky super!!! křupavý, výborný. Jsem ráda moc za domácí housky a rohlíky.
    Zadělala jsem znovu, nyní budou větší a všechny rovné :-) … másla je na ně opravdu škoda, chutnají dobře samotné, nejvíce mne těší, že to dělám vlastníma rukama. Velmi mne to uspokojuje. Chleba ani těstoviny jsem nekoupila ani nepamatuji a s rohlíky to udělám úplně stejně. Jo, a recept na křen z těchto stránek je opravdu prima, zaprášilo se :-). Ještě jednou moc děkuji.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
9053
cache: 0024:00:00