Jak na věc


recept na domácí višňovku bez višní

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.

    DOMÁCÍ VIŠŇOVKA II INGREDIENCE: 80 višní, 100 listu z višní, 1,5 l vody, 1 vanilkový cukr, 1 lžička kyseliny citronové 0,5 l lihu, 700 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Vodu, višně, listy, kyselinu a vanilkový cukr povaříme 10 minut. Přecedíme a dodáme cukr, promícháme, až se cukr rozpustí a vychladíme. Do chladného přidáme líh. Promícháme, nalijeme do láhví a necháme 14 dní uležet.
    Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    POSTUP PŘÍPRAVY: Vypeckované višně a pecky vysypeme do kameninové nebo skleněné nádoby a zasypeme cukrem, nádobu uzavřeme ne zcela těsně, aby plyn neroztrhl nádobu, nebo pokryjeme plátnem proti muškám. Odstavíme na 1 týden na teplé místo, až višně pustí šťávu, sem tam denně protřepeme. Šťávu slijeme do hrnce, převaříme a vychladíme. Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l lihu, promícháme a nalijeme do láhví. Višně po vycezení zalijeme vodkou a odstavíme na 2 týdny. Po té vlijeme šťávu s vodkou do větší nádoby, přilijeme šťávu s lihem. Promícháme a přefiltrujeme přes gázu nebo plátno do lláhví. Višňovku odstavíme na ½ roku do chladna.
    DOMÁCÍ VIŠŇOVKA III INGREDIENCE: 2 kg vypeckovaných višní 0,5 l lihu, 1 kg cukru, 1 sklenka vody. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu. Z vody i cukru uvaříme sirup, zalijeme tím višně a promícháme. Po vychladnutí přidáme líh a promícháme. Občas promícháme, aby višně spadly dolu. Višňovka je hotová po 6 týdnech.
    DOMÁCÍ VIŠŇOVKA IV INGREDIENCE: 2 kg višní, polovina bez pecek, 500 g cukru, 10 hřebíčků, ½ vanilkového lusku, 10 zrnek kardamonu, 10 g skořice v celku, 1 l lihu. POSTUP PŘÍPRAVY: Višně omyté a osušené vysypeme do kameninové nebo skleněné nádoby. Přidáme veškeré přísady a zalijeme lihem. Promícháme, uzavřeme a postavíme na ½ roku do chladna. Co třetí den protřepeme, aby se višně promíchali. Uzrálou višňovku přefiltrujeme přes plátno do láhví. Pro zjemnění můžeme přidat do nálevu několik rozdrcený mandlí.


Domácí višňovka postup přípravy receptu:

     Do větší čisté láhve (např. od okurek) vsypeme 2l višní. Přidáme několik rozdrcených višňových pecek, celou skořici, hřebíčky a vše zasypeme moučkovým cukrem. Přilijeme pálenku (nebo líh) a láhev zazátkujeme korkovou zátkou.
    DOMÁCÍ VIŠŇOVKA I NGREDIENCE: 600 g višní, 1 l lihu, 1 l vodky, 20 - 60 g cukru. POSTUP PŘÍPRAVY: Višněmi naplníme kameninovou nebo skleněnou nádobu, zalijeme lihem a uzavřeme. Po 6 týdnech slijeme šťávu do jiné nádoby a uzavřeme, a ty samé višně zalijeme vodkou. Po 4 týdnech opět slijeme znovu šťávu a dodáme višně. Po 2 týdnech přefiltrujeme přes plátno do láhví a necháme dozrát dalších 6 týdnů. Višně použijeme do buchet.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00