Jak na věc


recept na jablečný džem s pomerančem

KUCHAŘKA, AUTORKA KNIHY A BLOGU

    V robotu si ušleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Zlehka vmícháme žloutky, prosátou mouku a rozpuštěné máslo.
    Do hrnce nalijeme jablečný mošt (džus), přidáme šťávu z jednoho citrónu, vanilkový cukr, cukr třtinový (ale může být i krupice), celou skořici a v čajovém sítku hřebíček a badyán. Poté jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky nebo kostky. Pomeranče a citróny nakrájíme na plátky a všechno nakrájené ovoce přidáme do hrnce. Punč necháme asi 10 minut probublat. V případě dospělácké verze pak ještě přidáme rum a můžeme servírovat.
    Na pánvi vhodné do trouby si rozpustíme máslo s cukrem a necháme zkaramelizovat. Mezitím si nakrájíme jablka (vykrájená) na silnější plátky. Do vzniklého karamelu přimícháme vanilkový extrakt, marmeládu, šťávu z citrónu a skořici. Na karamel narovnáme plátky jablek a zasypeme rozinkami.
    1 Ostružiny očistěte a zprudka vařte 3 minuty. Vmíchejte cukr a za stálého míchání vařte dalších 7 minut. Plňte do vymytých předehřátých sklenic, uzavřete a obraťte.


30x recepty z báječného podzimního ovoce

    Na tomto portálu naleznete časem mnohem více receptů, které jsem osobně všechny uvařila, upekla a nafotila. Fotografie jsou proto autentické a pokrmy, které na nich uvidíte, jsou foceny v okamžiku, kdy jsou připraveny k servírování mé rodině či přátelům. Každý z vás, kdo recept vyzkouší, si může být jistý, že takhle jeho jídlo bude vypadat při dodržení postupu a ingrediencí. Věřím, že vám bude chutnat a mé jednoduché recepty uspokojí nejen vás, ale i vaše strávníky ☺ Vaše Vendy!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00