Jak na věc


rafaela cukroví ze salka

Naučte děti relaxovat v infrasauně a jejich imunitu máte vyřešenou

    Recepty uvedené v tomto článku jsem nasbírala během několika let a pochází z různých zdrojů (letáky, časopisy, kuchařky i internet), které bohužel zpětně nedohledám. Všechny jsem vyzkoušela a doufám, že zachutnají i vám
    Hosting u nás využívají desítky tisíc webů: až 30 GB prostoru, nejnovější PHP a MySQL, neomezený počet domén 2. řádu a 3. řádu, neomezeně databází, FTP účtů, pravidelné zálohy dat.
    Ještě nevíte co z nepečeného cukroví udělat? Rumové kuličky, roládku, mini indiánky, rafaelo, salámek nebo něco jiného z bohatého výběru nepečeného dobrého cukroví. Výběr je opravdu velký.
    Piškoty umeleme nebo rozválíme válečkem, smícháme s cukrem, kakaem, rumem a mlékem do těsta. Když je těsto kompaktní, pokud se Vám zdá sušší, přidejte cokoliv z mokrých surovin, zabalíme ho do potravinové fólie a dáme do lednice vychladit (stačí na hodinu). Z másla, kokosu a cukru uděláme krémovou náplň. Kakové těsto rozválíme mezi igelity do obdélníku. Na těsto nejlépe rukama dáme náplň a prsty ji rozprostřeme po celé délce. Zavineme do rolády, rozřízneme na dvě rolády, můžeme ozdobit, klidně i polít čokoládou a dáme ztuhnout, nejlépe do rána.


Re: Ořechové cukroví slepované krémem ze Salka

    Dnes jsem dělala mamce základ na „úlky“ a máme poněkud jiný poměr – 160 g piškotů, 160 g másla, 160 g moučkového cukru + 1 lžíce kakaa, 2 lžíce rumu.
    Mleté sušenky, moučku, kakao, rum a mléko zpracujeme na hladké těsto a rozválíme na plát silný 1 cm. Kokos, moučku a rozpuštěné máslo promícháme, natřeme na sušenkový plát a necháme ztuhnout. Potom nakrájíme malé čtverečky, které můžeme přelít rozpuštěnou polevou. Je to výborné.
    Doma to máme provoněné cukrovím a už zbývá dodělat pouze to nepečené. Nepečené cukroví děláme nakonec, protože do něho používáme suroviny, které nevydrží tak dlouho jako to upečené.
    Rozpustíte půlku Omegy (125 g), jakmile lehce zchladne, nalijete do toho 1 salko – vyšleháte šlehačem do zhoustnutí. Pak přisypete pytlík kokosu. Smícháte tak, aby to tvořilo celek. Nechte si směs v lednici chvíli stuhnout a pak dělejte kuličky, do kterých zabalíte mandli a následně ještě obalíte v kokosu. Můžete je nechat samostatně nebo dávat do malých papírových košíčků.


Co na to říkáte? Zrušit odpověď

    Když máme těsto i krém, z těsta uděláme kuličky, dáme do formičky vosího hnízda, kterou si vždy vysypeme cukrem (aby to šlo dobře vytáhnout a aby úly byly pěkné) a prstem nebo vařečkou vytlačujeme důlky a těsto zarovnáváme při širším okraji s formičkou. Vzniklou dutinu vyplníme krémem a nakonec přiklopíme piškotem.
    Vše dáme do jedné misky, uděláme těsto, necháme na chvilku vytuhnout, pak rozdělíme na 2 poloviny, jednu vyválíme, pomažeme povidly, na to dáme druhou vyválenou polovinu (jde to sice blbě, ale dá se to lepit po částech ). Pak znovu potřeme jemňoučce povidly a polijeme čokoládou, necháme vytuhnout a krájíme na kostičky nožem namočeným ve vroucí vodě, pak se čokoláda neláme.
    Piškoty můžeme nastrouhat, umlít, já dávám do robota. Piškoty musí být opravdu najemno. Dáme je do mísy a k tomu přidáme všechny další suroviny potřebné ke zpracování těsta. Kdyby bylo těsto stále suché, můžeme přidat ještě rum nebo mléko, ale pozor, přidávat opatrně.
    a k rafaello kuličkám musím napsat, že pro nás je tenhle recept salko + kokos nepoživatelný, prostě ten kokos tam na mě působí jako piliny, je to šíleně suché a nedá se rozkousat, nakonec jsem to vyhodila a udělala ze sušeného mléka (nebo sunar, nebo smetana dokávy) a kokos jen na obalení.


Nechcete udělat nový design Rodiny.cz?

    Nuninko jsi poklad, ráno jsem se prohrabávala časopisem a nic moc jsem nenašla. Malej teď má střevní chřipku, takže se chci na cukroví vrhnout později. Děkuji moc, zžejmě jsi mi zachránila vánoční stůl!!!! Znám pouze Rafaelo a také bez tuku, napadlo mě , že bych obalila jen trošku mandli, potom do rozdrceného oplatku a potom zase do té směsi…ale asi se mi nebude až tak chtít :-)MarieB

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00