Jak na věc


pusinky cukroví

Nepečený malinový cheesecake do skleničky

    Vždy sypeme hydroxid do vody, nikdy vodu nelijeme do hydroxidu! Nastala by prudká chemická reakce - okamžitý var tekutiny se silným prskáním. Pokud budete však hydroxid sypat do vody, nic takového nehrozí. Sklenice nebo jiná nádoba by měla vydržet teplotu kolem 90°C, jelikož se tekutina silně zahřeje. Pokud budete dodržovat tyto zásady, je výroba mýdla bezpečná, a nic Vám nehrozí. |
    U bílé čokolády se obvykle dává poměr 3:1, tj. na tři díly čokolády jen jeden díly smetany :) a smetanu jste přidala studenou? správně musí být horká, a byla to smetana ke šlehání min. 33% ?
    Pokud nechceme žádné glutamany, pak použijeme vývar masový či zeleninový. Jestli ale spíše hledíme na rychlost a cenu pokrmu, pak můžeme použít například jednu kostku zeleninového a jednu kostku hovězího bujónu. Také můžeme použít vodu, sůl a pepř.|
    K tomuto pokrmu se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo i třeba čerstvý chléb. Možno také servírovat se šťouchanými bramborami a nebo prostě podle chuti.
    Aha...smetana byla sice 33 procentní, ale za to studená...vyzkouším tedy s horkou. A ten kokosový tuk je nutný? Lze nahradit obyčejným....teď mě asi ukamenujete
    Dobrý den, zkoušela jsem pusinky jak bílé, tak s proužkem barvy, úžasné, chuťově akorát. Jen mi na vzduchu rychle zvlhly. Cca po 30 minutách byly lepkavé. Málo jsem sušila ( 70 min/100 C ) , nebo je to normální? Díky za radu. Jarka


Pikantní jehněčí na víně s bylinkami

    Pusinky jako takové skladuji v uzavřené dóze mimo lednici. Pokud jsou na dortu na čokoládové polevě, tak bez obav vydrží do druhého dne. Pokud je dáváte přímo na šlehačkový krém, tak je trvanlivost bohužel kratší.
    Nejvíce úrazů vzniká v domácnosti. Mějte na paměti, že pracujete s horkými ingrediencemi, a tudíž se před prací zamyslete nad tím, jestli třeba není v dosahu dítě, které by na sebe sterilovací vařící nádobu zvrhlo…
    Zdravím, těžko říct, čím to bude. Pečete s horkým vzduchem nebo bez? Zkuste snížit teplotu a případně i šlehat déle ... já peču také na středu trouby ...
    3 NA RYBÍZOVÝ ZÁKLAD Všechny ingredience vložte do misky a nad vodní parou za stálého míchání zahřívejte, dokud krém nezhoustne. Nechte za občasného promíchání úplně vychladnout a ztuhnout.
    ach jo tak já fakt už nevím podle kterého receptu pusinky dělat, dělala jsem je přesně podle vašeho postupu a pořád se lepí, tak je tam mám o půl hodiny dýl a pořád nejsou suché :-(
    Krásné a efektní zdobení a jeste me zaujal krem na dorte - ruzovy, hledala jsem ho ve Vasich receptech a nenalezla. Prozradite nam u jakeho receptu ho najdeme? Petra


Královská rybí polévka z filé s krutony

    2 NA PUSINKY Troubu předehřejte na 100°C. Plech s nižším okrajem vyložte pečicím papírem. Bílky s cukrem šlehejte nejdříve ručně nad vodní parou, a když se cukr v bílcích rozpustí a bílky začnou bělat a pěnit, došlehejte robotem na vyšší otáčky. Sníh by měl být hladký a lesklý a při vytažení šlehací metly robotu by měl tvořit pevné a pružné špičky. Bude to trvat zhruba 8 minut. Sněhem naplňte sáček s řezaným nástavcem a stříkejte jím špičky sněhu na plech. Takto připravené pusinky sušte v troubě 2 hodiny a potom je nechte dokonale vychladnout.
    Tento recept je vynikající nejen pro vegetariány. Podle našeho videa ho zvládnete naprosto hravě. |Karbanátky můžete bez obav zamrazit. Dejte je i s prkénkem do mrazáku, a po hodině je sesypejte do velkého igelitového pytle.
    Dobrý večer Míšo,moc zdravím a mám prosbu, pusinky jsou super, ale mě zaujala poleva na dortu, která je z bílé čokolády. Poradíte prosím jak na ni? Děkuji DášaPS: O tom, že Vás obdivuju a vždycky čekám na nový příspěvek, už ani nepíšu:-)
    Hydroxid sodný je silně hydroskopická látka. V praxi to znamená, že obal ihned po odvážení uzavřeme, jinak nám tato látka během několika vteřin nasaje vlkost a krystalky se slepí.|


Minipavlova s bazalkovou šlehačkou a čerstvým ovocem

    Dobrý den milá Míšo, klaním se, smekám, prostě konečně první recept, se kterým se mi pusinky povedly. Opravu moc děkuji, jste cukrářská bohyně (minimálně ta má!) :) Měla bych prosím jeden dotaz, nevíte jak se jmenují typy špiček, se kterými tvoříte pusinky zachycené na třetí fotografii odshora (bílé a bíložluté)? Moc by mi to pomohlo při výběru. Děkuij a přeji spoustu cukrářské radosti :)
    Proto se Vám to srazilo :) smetanu je potřeba zahřát. Přidává se kakaové máslo, ne kosový tuk :) není to nutné, jen to polevu více naředí a lépe pak tuhne. Dává se rozpustit rovnou s čokoládou. Ale jak říkám, jde to i bez toho :)
    Každá troube peče jinak.. zkusila bych přidat tak 20°C (jak na začátku, tak po snížení) a uvidíte... Já jsem je vždycky musela péct těch 40 minut, jednou i o dalších 10 minut navíc (udělal jsem větší pusinky).
    Dobrý den Míšo, to je až neuvěřitelné, jak funguje telepatie na dálku:-) včera jsem potřebovala recept na pusinky a vy recept vlozite na blog.... Samozřejmě recepty ruzne mám, ale pokaždé mi pusinky divně zežloutly a vy máte nádherně bílé... Mockrát děkuji a zase se budu těšit na další perfektní recept. Hanka


Domácí rozmarýnové mýdlo s glycerínem ze sádla

    1. Bílky dejte do nádoby na šlehání, přidejte sůl a minutu šlehejte na nízkou rychlost. Zvyšte výkon na střední rychlost a šlehejte asi 3 minuty, bílky by měly být pevné. Pokračujte ve šlehání a po lžících přidávejte cukr. Každou dávku cukru dobře zašlehejte. Jakmile spotřebujete všechen cukr, šlehejte ještě 10 minut.
    Jano, zdravím Vás a doufám, že recept nezklame, je to jeden z mnoha, ale mě se osvědčil. I když musím říct, že je mám spíš jen na parádu, než na jídlo :)) mějte se fajn. Míša
    Dobrý večer,Míšo. Tak jsem se dočkala :). Na pusinkách jsem vyrostla,ale neměla jsem odvahu s vracet. K původnímu receptu,pockala jsem si na ty nejlepší z nejlepších :). Děkuji za tento bonus ,zase nudu mít co zkoušet ;). Hezký 1.kveten přeji. Jana
    2. Troubu zapněte na 120 °C a plechy vyložte pečicím papírem. Bílkovou hmotu nandejte do cukrářského sáčku s větší kulatou špičkou a tvarujte malé pusinky. Z uvedeného množství získáte asi 30 kusů. Pečte je 40 minut a nechte vychladnout ve vypnuté, pootevřené troubě.
    Jarko, pusinky by určitě neměly být lepkavé, v uzavřené krabici vydrží i týdny. Zkuste příště delší dobu sušit, ono hodně záleží na velikosti jednotlivých kousků :)


Brokolicové karbanátky s hráškem

    5 NA KRÉM Máslo šlehejte, dokud nezesvětlá, a pak do něj vmíchejte prošlehaný rybízový základ. Pozor, máslo i rybízový základ by měly mít stejnou teplotu! Oslaďte moučkovým cukrem podle chuti, ještě jednou prošlehejte a vzniklý krém použijte ke slepování koleček a pusinek.
    Nejdůležitější ochranné prostředky jsou brýle a rukavice. Pracujeme se silnou zásaditou látkou, potřísnění by mohlo vyvolat poranění oka i kůže. V žádném případě by něměly při práci na tomto receptu být přítomny děti.|
    4 Teplotu v troubě zvyšte na 180°C. Vychlazené mandlové těsto vyválejte na plát o síle asi 4mm a vykrajujte z něj kolečka o stejném průměru, jako mají pusinky. Pečte dozlatova, bude to trvat jen pár minut. Nechte dokonale vychladnout.
    1 NA MANDLOVÉ TĚSTO Máslo vložte do mísy robotu a šlehejte, dokud nebude hladké a nadýchané. Potom přidejte cukr, mandlovou mouku, sůl a vanilková semínka. Nakonec zapracujte vejce a prosátou mouku a nechte robot míchat, dokud těsto nezačne tvořit soudržnou kouli. Pak je zabalte do potravinářské fólie a nechte nejméně 2 hodiny chladit v lednici.


Jako jediná odměna od Vás je uznání, že to děláme dobře. Pokud si to myslíte, přidejte se k nám na facebooku.

    Pavlo, díky, tak to mě moc těší :) bílé pusinky jsou dělané hladkou trubičkou, ty žluté pak řezanou otevřenou (taková zubatá), někde ji mají pod názvem francouzská hvězda :)
    Naprosto senzační je na zavařování elektrický zavařovací automat, kde nalijeme vodu, nastavíme sterilovací teplotu a délku zavařování. Automat sám již potom zvedá teplotu na námi nastavenou hranici, a jak ji dosáhne, začne odpočítávat čas, po kterém se sám vypne a je hotovo - viz foto.|
    Pusinky si připravte den předem. Lépe vyschnou, nebudou tak křehké a bude se vám s nimi lépe pracovat. Jisté je, že kombinace sladkých pusinek a svěžího citronového krému z vás udělá bohyni kuchyně.
    Dobrý den, prosím Vas o radu pořád mi pusinky praskají nevím čím to je troubu otevírám. Nebo málo šleham nebo mám dát troubu na min než 100c nebo a nebo plech mám umístit níže peču ve prostred.? Jinak tvar a chuť výborná jen praskají co mám dělat jinak poradíte mi prosím


Pikantní dýňový kompot s ananasem

    Dobrý den, taky mám dotazek k polevě z bílé čokolády(arabesque)... zkoušela jsem se šlehačkou a úplně se zdrcla. Kakaové máslo nemám ... může být problém právě v tom máslu...jeho nedostatku???Nebo to chce nějaký speciální poměr nebo teplotu??? Děkuji pěkně za odpověď.
    Sýrové krutony do polévky lze použít do mnoha polévek jako pomyslnou třešničku na dortu. Polévku to zvedne nejen esteticky, ale i chuťově.|Krutony se hodí do mnoha polévkek, jmenujme například cibulačku, rybí, dýňovou, pórkovou, květákovou a hrachovou.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00