Jak na věc


protivínský pivovar akce

Jsme součastí skupiny Pivovary Lobkowicz

    Přijďte na tankové nepasterizované pivo, pivní speciály či nealkoholické pivo a pochutnejte si na sezonních specialitách na grilu či z udírny. Po dohodě je možné v Belvederu pořádat soukromé akce, svatby, rauty nebo jakákoliv jiná společenská setkání.
    Výroba piva probíhá tradičním českým způsobem výroby spodně kvašeného piva, vařeného na varně dvourmutovým dekokčním způsobem (způsob výroby s povařováním rmutů), s odděleným hlavním kvašením a dokvašováním. Doba dokvašování odpovídá české tradici, to znamená, že např. ležáky dokvašují v ležáckém sklepě kolem 30–50 dnů.
    Pivo se vyrábí z vlastní velmi kvalitní vody, sladů z nejlepších odrůd českého sladovnického ječmene, českého chmele ze žatecké oblasti a pivovarských kvasnic, pomnožovaných na vlastní propagační stanici. Zásadní důraz je kladen na naprostou čistotu a sterilitu procesu výroby a kontrolu kvality od příjmu surovin až po hotový výrobek.


Založení pivovaru roku 1540 či dříve…

    V pivovaru v posledních letech dochází k výrazné modernizaci zařízení. Byla komplexně modernizována centrální sanitační stanice a zařízená nová filtrace piva. Následovala instalace nové stáčecí linky na lahve od předního světového výrobce, firmy Krones, která odpovídá nejmodernějším standardům. Dále byla provedena modernizace propagační stanice na pomnožování a uchovávání kvasnic. Proběhly také investice spojené s uvedením nových piv na trh – byla např. instalována zařízení, umožňující stáčení piva do lahví o objemu 0,33 l. Všechny tyto kroky směřují ke zlepšení procesu výroby piva a jeho kontroly a tím i ke zvýšení jakosti.
    Nejslavnější období protivínského pivovaru přišlo na přelomu 19. a 20. století. Roku 1896 bylo v Protivíně vyrobeno 125 000 hektolitrů piva, roku 1899 už 140 000 a roku 1902 147 745 hektolitrů piva. Pivo z Protivína se v té době vyváželo nejen do celého Rakouska-Uherska, ale i do zámoří. V té době měl pivovar své vlastní sklady v Praze, Plzni, Vídni, Terstu, Záhřebu, Berlíně, New Yorku a jinde. Zlaté období skončilo během první světové války, kdy pivovar přišel o své zahraniční odběratele.
    Chcete se dozvědět víc o výrobě piva Platan? Přijďte na exkurzi do Pivovaru Protivín. Poznejte jižní Čechy, malebnou krajinu rybníků a dobrého piva s tradicí sahající nejméně do 16. století.


Podívejte se, jak by měl vypadat obrázek piva a jak naopak ne.

    Exkurzi je nutné dohodnout předem, minimálně 5 pracovních dnů před termínem exkurze. Prohlídku pivovaru je možné uskutečnit v pracovních dnech v době od 8.00 do 15.00 hodin. Při vstupu do pivovaru je nutné předložit jmenný seznam všech účastníků exkurze. Výklad zajišťujeme pouze v českém jazyce, proto je nutné si případně zajistit vlastního tlumočníka
    Cena je uváděná v Kč za osobu včetně 21% DPH. Skupina s počtem osob menším než 10 musí uhradit cenu ve výši 750 Kč s DPH. Školám v rámci výuky je exkurze poskytována bezplatně. Platba pouze v hotovosti.
    Z dokumentů uložených ve schwarzenberském archivu vyplývá, že 29. listopadu 1540 věnoval Jan z Pernštejna Ondřeji Ungnadovi ze Suneku a jeho manželce Bohunce „statek protivínský se vším příslušenstvím, i s krčmami od panství hlubockého k pivovaru protivínskému obrácenými“.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
10663
cache: 0024:00:00