Jak na věc


pomerančový krém na cukroví

Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny.
     Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Ze tří krvavých pomerančů vymačkáme šťávu, vlijeme ji do menšího hrnce s moučkovým cukrem a pomalu vaříme do doby, až ubyde na polovinu. Hrnec se šťávou odstavíme z plotny.


Vykrajovátko hvězda 4,6cm - Smolík

    1 Troubu předehřejte na 180°C a kulatou formu o průměru 20–22 cm vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte společně s cukrem a vanilkou do nadýchané pěny. Mouku prosejte spolu s mandlemi, solí a práškem do pečiva přes jemné síto. Do vaječné pěny zašlehávejte střídavě moučnou směs, rozpuštěné máslo, pomerančovou šťávu a zakysanou smetanu. Nakonec vmíchejte pomerančovou kůru a vodu z pomerančových květů. Těsto přendejte do připravené formy, urovnejte a pečte 35–40 minut do zezlátnutí. Propečení otes- tujte zapíchnutím špejle do středu koláče, pokud je po vytažení suchá, je těsto propečené. Pak vyndejte z trouby a nechte 5–10 minut odpočinout.
    V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák.
     V misce, kterou ponoříme do horké vodní lázně, rozpustíme mléčnou čokoládu, zašleháme k ní sladkou smetanu, přimícháme 2 lžíce Araku a čerstvě pomletý mák.
     Mezitím dáme nabobtnat želatinu do studené vody, poté ji vymačkáme a rozpustíme v teplé pomerančové šťávě. Do vychladlé šťávy zamícháme zakysanou smetanu.
     Pomerančové teriny vyklopíme z formiček na talířky, ozdobíme plátkem pomeranče, lístkem meduňky, okolo nalijeme makovo-čokoládovou polevu a podáváme.
    3 Zchladlý koláč v pravidelných rozestupech propíchejte párátkem či špejlí a rovnoměrně polijte polovinou horkého sirupu. Chvilku počkejte, než se sirup vstřebá, a přelijte jej i zbylým sirupem. Nechte úplně vychladnout.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Dva pomeranče a liči oloupeme (i z bílé dužiny), nakrájíme plátky, 4 plátky odložíme stranou, ostatní zamícháme do pomerančového krému. Krémem naplníme 4 formičky a dáme je chladit.
    2 Mezitím připravte sirup. Všechny ingredience dejte do hrnce a za stálého míchání přiveďte pomalu k varu. Jakmile se cukr rozpustí, vařte 5–10 minut, až směs získá sirupovitou konzistenci. Hřebíčky a skořici vylovte a uchovejte.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
10849
cache: 0024:00:00