Jak na věc


pomazánka pod lovecký salám

Pomazánka s ančovičkami a černými olivami

    Klasické máslo musí být,cibulka,domácí majonéza,pažitka z balkonu,súl,troška kurkumy pro barvičku,tavený Primátor není až tak měkký,aby se nedal nastrouhat najemno,dijonskou hořčici teď nemám,steaková posloužila stejně dobře,jdu si namazat další krajíc.
    Postup přípravy: Vajíčka je třeba rozdělit na bílek a žloutek. Nejprve zpracujeme žloutek, a to utřením s máslem nebo margarínem. Dále přidáme hořčici, jogurt a dohladka vymícháme. Bílky, cibule a pažitka se následně nakrájí nadrobno a vmíchají se do již připravené směsi. Nakonec dochutíme solí a pepřem a necháme lehce zatuhnout v lednici zhruba 30 minut.
    Postup přípravy: Vejce si uvaříme natvrdo a oloupeme. V misce si rozmícháme tvaroh s máslem, směs osolíme a opepříme. Přidáme nakrájenou šunku na kostičky a nakrájenou petrželku. Dobře promícháme a ideálně necháme 1 hodinu odležet v lednici, aby se veškeré chutě propojily. 
    Postup přípravy: Uvařená oloupaná vajíčka rozmačkáme vidličkou nebo nastrouháme nahrubo, opatrně smícháme s máslem či margarínem, přidáme majonézu a najemno nakrájenou cibuli. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hořčici. Pažitku lze zapracovat na závěr přímo do pomazánky, případně nasypat až na namazané pečivo.


Návod, jak na zavařování broskví - se slupkou i bez slupky

    Postup přípravy: Nejprve si nachystáme brambory. Uvaříme je běžným způsobem do změknutí v osolené vodě. Společně s vejci je pak vychladlé nastrouháme nahrubo a promícháme (v tomto případě není vhodné použít mixér). Přidáme máslo, majonézu a najemno nakrájenou cibuli. Nakonec přimícháme pažitku a dochutíme solí a pepřem.
    Postup přípravy: Pomazánkové máslo je třeba ušlehat se sýrem, nejlépe s pomocí ručního mixéru. Přidáme sladkou papriku a promícháme. Následně vmícháme najemno nakrájenou cibuli a nakonec nahrubo nastrouhaná oloupaná vajíčka. Celou směs opatrně propracujeme a na závěr dochutíme solí a pepřem.
    Postup přípravy: Nahrubo nastrouhaná vajíčka smícháme s tvarohem a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme hořčici a nakonec dochutíme solí a pepřem.
    Přípravek Triphala je kombinací tří ájurvédských bylin na účinnou detoxikaci organismu přírodní cestou. Blahodárné účinky směsi bylin Amalaki, Vibhitaki a Haritaki jsou známy už více než 5000 let. Tato kombinace působí velmi pozitivně na celý trávicí systém, nervovou soustavu a psychický stav. Aktivujte svůj imunitní systém směsí bylin Triphala a vyhněte se mnohým nemocem, které souvisí s oslabenou imunitou organismu. Zbavíte se také únavy, vyčerpání a stresu.


Kočkompilace videí z celého světa

    Postup přípravy: Nejprve si uvaříme brokolici, povařením ne více jak 5 minut v osolené vodě do změknutí. Nesmí se zcela rozpadnout. Až vychladne, tak ji nakrájíme na malé kousky a smícháme s máslem a majonézou. Posléze k této směsi přimícháme vidličkou pomačkaná vejce a najemno nakrájenou cibuli. Na závěr dochutíme solí a pepřem.
    Postup přípravy: Tato vajíčková pomazánka chuťově připomíná Vánoce. Uvaříme a oloupáme si vejce, které si nakrájíme na drobné kousky a dáme bokem. Cibuli si také nakrájíme na malé kousky a zalijeme třemi lžícemi láku z okurek. Díky tomu cibule ztratí svou štiplavost. V misce si promícháme tvaroh s nakrájenými vejci, přidáme cibuli, nakrájené okurky nadrobno a jogurt nebo majonézu. 
    Postup přípravy: Mrkev nastrouháme najemno a smícháme s máslem a majonézou. Přidáme nahrubo nastrouhaná vajíčka, najemno nakrájenou cibuli a pažitku. Na závěr osolíme a opepříme a přidáme bazalku. Důkladně promícháme a necháme odležet při pokojové teplotě zhruba 20 minut.
    Vajíčková pomazánka je stálice, na níž si pochutná každý. V tomto článku vám proto přinášíme 10 různých receptů, abyste si mohli připravit vajíčkovou pomazánku třeba trochu jinak než obvykle.


Mléčná čokoláda BIO na vaření VIVANI...

    Postup přípravy: Tato vajíčková pomazánka je opravdu rychlá. Uvařená vejce natvrdo si oloupeme a vyjmeme z nich žloutky, které v misce utřeme s tvarohem. Bokem si nakrájíme bílky, stačí na větší kousky. Do rozmíchaného tvarohu se žloutky si přidáme hořčici a nakonec také nakrájené bílky.
    Já náhodou mám máslo rád a teď když je drahý tak aspoň na mě víc ho zbude :-). Nicméně vajíčkovou pomazánku dělám rád z tvarohu, do kterého vajíčka vetřu a zjemnim to přidáním majonézy, nejlépe domácí. Dle chuti se dá doladit jemnou cibulkou, okurkou ale nemusi. Mňam jak sviňa. :)
    Postup přípravy: Smícháme všechny uvedené suroviny kromě vajec a soli s pepřem, přičemž cibuli je třeba nakrájet najemno. Pořádně je promícháme, vejce rozmělníme například pomačkáním vidličkou nebo nastrouháním nahrubo a opatrně přidáme do připravené směsi. Nakonec osolíme a opepříme.
    Postup přípravy: K rozmačkaným vajíčkům přidáme cottage a tavený sýr a opatrně promícháme. Přisypeme papriku dle chuti a nakonec osolíme a opepříme. Můžeme servírovat ve vydlabaných vejcích tak jako na fotce. 


Pohřební služba s tradicí a koňským pohřebním vozem

    Vajíčková pomazánka je v tuzemsku vyhledávanou dobrotou, v některých rodinách v jistém smyslu slova i tradičním pokrmem k snídaním, svačinám a večeřím v několika dnech bezprostředně následujících po Velikonocích. Vajíčková pomazánka – recept je snadný a nezabere více jak několik minut. Fantazii se při přípravě meze nekladou, a tak si může každý svou vajíčkovou pomazánku přizpůsobit svým přáním a požadavkům na konečnou chuť. Jaká vajíčková pomazánka učaruje vám? Nezapomeňte nám pak napsat do komentářů pod článkem, které jste se nemohli nabažit!
    Postup přípravy: Oloupaná vajíčka rozmačkáme a smícháme s máslem. Postupně přidáme majonézu, hořčici, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Nakonec přijde na řadu sůl a pepř.
    Postup přípravy: Vajíčka si uvaříme natvrdo a oloupeme. Vyjmeme si žloutky, které si smícháme v misce s lučinou. Poté přidáme bílky, které si nakrájíme nožem na malé kousky. Úplně nakonec pomazánku ochutíme pepřem, solí a špetkou mletého koriandru. Přidáme nakrájenou pažitku.
    Vajíčková pomazánka se nejlépe hodí k tmavému pečivu, které by vždy mělo být čerstvé a křupavé. Konzistenci lze upravovat přidáním másla či vajíček, ke zjemnění můžete u jakéhokoliv receptu využít trošku bílého jogurtu nebo mléko.


Veroničin Blog: Proč mám potíže najít partnera?

    Tento článek na téma Vajíčková pomazánka 10x jinak jsme zveřejnili v dubnu roku 2012. Za dobu 6 let si ho přečetlo téměř milion lidí a desítky lidí článek okomentovali a připsali recept na vlastní oblíbenou vajíčkovku. Proto jsme se po letech rozhodli článek oprášit a přidat do něj další nové podobné recepty - najdete je níže. 
    Tofu si nastrouháme najemno a vložíme do misky. Přidáme černou sůl, kurkumu, pepř a promícháme. Měli bychom cítit typicky sirnou vaječnou vůni. Nakonec přidáme veganské máslo, které nám pomazánku krásně spojí. Můžeme podávat se sterilovanými okurkami. 

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00