Jak na věc


pomalý hrnec králík

Expedice: Pomalý hrnec30 / 01 / 2013

    Dostala jsem k dispozici pomalý hrnec Slowpot. Ano, dostala k dispozici na průzkum, nikoli koupila. Dosud mě totiž napadala spousta jiných způsobů, jak utratit přebytečné tři tisíce než za výrobek, o kterém jsem netušila, jak vlastně funguje a jestli za ty peníze stojí. Cena kolem tří tisíc je obvyklá. Ano, najdete i za tisícovku, ale tam bych se bála kvality použitelných materiálů i funkčnosti. V informacích o produktu najdete, že tenhle přístroj má příkon 275W. Fyziku jsem neměla od střední, takže následovalo googlení. Dověděla jsem se, že přístroj o příkonu 100W při průměrné ceně elektřiny v ČR je 33 haléřů za hodinu. Hodinový provoz pomalého hrnce tedy stojí něco málo pod kačku. Většinou v něm něco děláte 4-6 hodin, někdy přes noc, takže třeba 9. Pokud byste si pořídili litinový hrnec (nový kvalitní mimochodem stojí mnohkdy víc než pomalý hrnec) a dali ho na stejnou teplotu na stejnou dobu do trouby, vyšlo by to mnohonásobně dráž. Tato skutečnost asi tvoří odpověď na jednu z počáte
    (vysvětlivky k fotkám shora: celé kuře po 4 hodinách HIGH vaření s famózním vývarem, pod tím svíčková s jelení kýtou, dole vlevo je založeno na osso bucco s hořčičnou omáčkou a pórkem těsně před zapnutím hrnce a vedle stejně tak kuře na bílém víně a estragonu. )
    K čemu je vám doma spotřebič, který ztělesňuje opak křížence remosky a papiňáku? V čem je jiný než když koupíte hrnec z litiny a šoupnete ho do trouby rozehřáté třeba na 100°C? Návod praví: Všechno tam naházejte, dobrou noc a zítra se přijďte podívat na překvápko. Skoro to zní, jako by to psal Santa. Opravdu to tak funguje? A co se v tom dá vlastně všechno uvařit? … otázek se nabízí víc než dost. Naprosto neposkvrněna informacemi jsem se vydala na dlouhou nebo spíš pomalou cestu za poznáním.


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00