Jak na věc


piškotové těsto základní recept

Višnový trifle s piškotovými šneky

    PEČENÍ Každá trouba peče trochu jinak, těsto před koncem pečení proto kontrolujte – zvláště pokud pečete tenké pláty na roládu. Piškotové těsto se rychle vysuší a namísto nadýchaného piškotu vám může vzniknout křupavá, nesrolovatelná sušenka!
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Těsto bude lehké, nadýchané a jeho objem se zvýší až o třetinu, když žloutky s cukrem ušleháme do velmi pevné bílé pěny a bílky vyšleháme se špetkou soli.
    Těsto je upečené, když odstává od krajů pečícího plechu nebo formy, nebo když na něj zatlačíme prstem a těsto se vrátí zpět. Propečení zjistíme vpíchnutím dřevěné špejle - pokud se těsto na špejli nelepí, je upečené.
    Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ve větší míse našleháme se třemi lžícemi cukru. Z bílků v jiné misce ušleháme pevný sníh a pak do něj opatrně přidáme zbylý cukr. Jednu třetinu sněhu z bílků zamícháme do žloutkové pěny, zlehka vmícháme mouku a nakonec zbylý sníh.
    Upečený piškotový plát na roládu posypeme ihned po upečení krystalovým cukrem a přikryjeme ho utěrkou. Piškot tak zůstane vláčný a nebude při stáčení praskat.


Koláč s makovou šlehačkou a jahodami

    Piškotové těsto připravíme i upečeme poměrně rychle. Pokud při jeho přípravě věnujeme dostatečnou pozornost především ušlehání žloutků a vyšlehání bílků, bude těsto velmi jemné, kypré a vláčné.
    Piškotové těsto se vhodné na dorty  a rolády. Jeho příprava není složitá ani náročná, vždy je ale potřeba dodržet v recepturách uvedené druhy i množství surovin, a samozřejmě také postup. 
    Piškotové těsto je nadýchané, jemné, vláčné a krásně žluté po vajíčkách. Dají se z něj dělat ty nejjednodušší moučníky, ale i dezerty luxusní a rafinované. Dejte se do nich s námi!
    Piškotové těsto pečeme v troubě předehřáté na 170°C, těsto nabývá pomalu a nepopraská. Při vyšších teplotách bude upečené dříve, ale nebude tak kypré a bude popraskané.
    Piškotové těsto je lehké, na jeho přípravu se nepoužívá žádný tuk ani máslo, ale jen vajíčka, mouka a cukr. Nejčastěji se z něj pečou rolády a dortové korpusy. Příprava je jednoduchá, pečení netrvá dlouho.


Silikonový háček Mastrad - oranžový - Mastrad

    Vajíčka rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ve větší míse rozšleháme s horkou vodou a pak je s dvěma třetinami cukru našleháme do husté pěny. Z bílků ušleháme pevný sníh a opatrně do něj vmícháme zbylý cukr. Do pěny ze žloutků postupně střídavě po menších částech přidáváme tuhý sníh a mouku, předem smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00