Jak na věc


paštikové koření

Rady a tipy pro kuchaře i kuchařky

    © 2009 – 2018 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    Všechno koření nasypeme do mlýnku, uzavřeme a meleme nejméně 4 - 5 minut. Koření musí být rozemleté na prášek. Poté je nasypeme do suchých čistých skleniček, dobře uzavřeme, aby nevyprchalo aroma, uchováváme v temnu.
    Místo hotových zakoupených směsí je lepší mít svá vlastní paštiková koření, nikoliv univerzální koření, ale podle dobrých receptů a vlastních zkušeností do každé paštiky jinou směs.
    Tato vyjímečně chutná a voňavá směs koření na paštiky je vhodná na zvěřinu i drůbeží. Na 1 kg masa doporučujeme cca 1 polévkovou lžíci. V naší nabídce máme i Paštikové koření méně výrazné vhodné na vepřové maso.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Pro vámi zvolené zboží je k dispozici výhodnější balení

    1 kuře, 2 lžíce kořenové zeleniny, 1 malá cibule, 10 dkg moravského uzeného masa, 10 dkg slaniny, ¼ kg telecího nebo vepřového masa, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce polohrubé mouky, ½ šálku mléka, sůl, muškátový květ, 2 až 3 vejce, paštikové koření, lžíce koňaku nebo jiný jemný destilát
    1 zaječí předek, 15 až 20 dkg slaniny, 1 menší cibule, 1 až 2 vejce, 1 namočená vymačkaná žemle, trochu strouhané housky, sůl, na špičku oblého nože paštikového koření a trochu pepře. (paštikové koření viz výše).
    Suroviny Bazalka, Bobkový list, Česnek sušený, Hřebíček, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Nové koření celé, Pepř černý celý, Saturejka, Sůl, Tymián sušený, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
     Všechno koření nasypeme do mlýnku, uzavřeme a meleme nejméně 4 - 5 minut. Koření musí být rozemleté na prášek. Poté je nasypeme do suchých čistých skleniček, dobře uzavřeme, aby nevyprchalo aroma, uchováváme v temnu.
    Husí drůbky a vepřové maso uvaříme se zeleninou a cibuli na polévku. Drůbky po vychladnutí vykostíme a umeleme je s masem a syrovými játry dvakrát na strojku...
    Na rendlíku rozpustíme sklovitě slaninu, podusíme na ní pokrájenou cibuli (nesmí zežloutnout), přidáme drobně nakrájené maso, osolíme je a dusíme doměkka...


Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém

    Játra necháme syrová, očištěné drůbky a vepřové maso uvaříme s cibulí a zeleninou jako obvykle na vývar. Měkké drůbky obereme z kostí a umeleme s masem a syrovými játry...
    ¼ kg vepřového masa, ¼ kg telecího masa, 15 dkg slaniny, 1 velká husí játra nebo ¼ telecích jater, ½ malé cibule, paštikové koření, 3 lžíce bílého vína, 1 žele bez kůrky, 4 vejce, 1 vepřový vařený uzený jazyk, 10 dkg slaniny
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     ½ kg jater, ¼ kg vepřového masa bez šlach, 1/8 l mléka, 1 žemle, 10 dkg slaniny, 1 malá cibule, 2 vejce, sůl, na špičku oblého nože paštikového koření, 2 lžíce vína a 1 lžička rumu
    Pro masové paštiky je vhodné chilli, kajenský pepř nebo paprika. Do rybích paštik se spíše hodí fenykl, zázvor nebo nové koření. Zvěřinová paštika vyžaduje především jalovec, játrová a drůbeží paštika dobře ladí s bobkovým listem. Při použití nejrůznějších bylinek může být naše fantazie bez hranic.


Paštikové koření - Paštika de Luxe

    Koření na paštiky vhodné do terin, pomazánek a dipů. K dochucení dušených a restovaných jater i na játrové knedlíčky do polévky. Výrazně voňavá směs, kterou oceníte v české tradiční kuchyni.
    ½ kuřete, 1 lžíce pokrájené kořenové zeleniny, kousek cibule, sůl, 10 dkg moravského uzeného masa nebo šunky, 1 lžíce másla, 1 lžíce hladké mouky, 2 až 3 vejce, 10 dkg tuku od šunky nebo slaniny, na špičku nože paštikové koření, 1 lžíce koňaku (možno vynechat)
    Pelyněk a rozmarýn zjemní drůbeží paštiky, šalvěj, estragon a tymián zase zvýrazní rybí paštiky. Bazalka a petrželka se často používá do zeleninových paštik. Určitou opatrnost je třeba dodržovat při použití cibule a česneku. Pro jejich až nepříjemně dominantní chuť i vůni je lze použít do vydatných masových paštik.
    1 kg telecího hrudí, 25 dkg telecího masa z kýty, 10 dkg slaniny, malý uzený jazýček nebo 15 dkg tmavého moravského uzeného vařeného masa, 3 žampiony, paštikové koření, sůl, voda na polévku, 1 cibule, kousek celeru, mrkve, petržele i s natí, kousek houby, sůl

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
12606
cache: 0024:00:00