Jak na věc


párek v rohlíku stroje

Kuřecí paličky se žampiony a sójovou omáčkou

    Maso zpracované do formy párku zmínil ve své Odyssei už básník Homér v 9. století př.n.l., vznik toho, jak ho známe dnes, se připisuje Německu. V Frankfurtu nad Mohanem je podle dobových záznamů prodávali už v roce 1487, tedy ještě před tím, než Kryštof Kolumbus dorazil do Ameriky. Frankfurtský párek z vepřového masa se označuje za praotce párků, o slovo se ale hlásí i Vídeň, která by si díky slavnému vídeňskému prvenství v objevu hot dogu také chtěla připsat. Ve skutečnosti je ale zřejmě do Vídně přivezli řezníci právě z Německa.
    Servis a opravy gastro vybavení v regionu Ostrava, Havířov, Karviná, Orlová, Třinec, Frýdek-Místek, Opava …. sporáky, konvektomaty, pánve a ostatní gastro zařízení kuchyně
    Dnes si párek v rohlíku dává celá rodina, děti s jemným kečupem Hamánek, dospělí s ostrým kečupem Otma a milovníci pálivých chutí s Čertovskou či Cikánskou omáčkou Otma. Hot dog si pak zaslouží bohatší oblohu, třeba kysané zelí, nakládané okurky a cibulky Znojmia.
    Horký pes, tedy hot dog česky, vůbec nenaznačuje, že se jedná o párek v housce. Název se opět váže zpět k Německu, kde dlouhé a tenké uzenině říkali dachshund, jezevčík. Jedna z verzí o původu jména je proto vtípek na podobnost párku s rasou, kterou Němci USA také představili. Také se říká, že hot dog se rozšířil díky komiksu, kde autor psa namaloval přímo do housky, nebo se mu tak začali říkat studenti univerzity Yale, když vtipkovali o původu masa.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Jedno balení obsahuje 100 g párků a je to jedna porce v rámci proteinové diety. Podáváme ohřáté, lze použít v kombinaci s proteinovým pečivem, lžičkou hořčice nebo strouhaného čerstvého křenu.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    A co vlastně zmíněný párek v rohlíku? Proti hot dogu je to mimino. K jeho objevu se hrdě hlásí město České Budějovice, kde ho začal v roce 1972 prodávat místní řezník Václav Masopust. Nápad si dovezl z dovolené ve Španělsku, kde je ulici nabízeli. K tomu ale vymyslel název pikador, když byl na koridě. Z jižních Čech se pak rozšířil do celé republiky.


Buřtguláš pro vodáky a táborníky

    Do Spojených států se párky dostaly jak jinak než díky migrantům. Ti si je dovezli jako jedno ze svých know-how a místní si je zamilovali. Kdo dal párek poprvé do rozřízlé housky už se nedozvíme, v archivech našli zmínku, že z vozíku párky prodávali v New Yorku spolu s mléčnou houskou a kysaným zelím už kolem roku 1860. Bylo vcelku logické, že rychle přišli na to párek do housky vložit, horký se špatně držel a nemusel se přikusovat na střídačku. V roce 1871 si německý pekař Charles Feltman otevřel první stánek s hot dogy na Coney Island a během první roku jich prodal 3684. Popularitě hot dogů pomáhaly velké akce. V Chicagu se na ně stály fronty v roce 1893 během Světové výstavy a ve stejném roce se začali prodávat na baseballových zápasech. Má se za to, že tradici zavedl německý imigrant Chris von de Ahe, který vlastnil tým v St. Louis.
    Ještě, než se u nás objevil fast food, jedničkou byl párek v rohlíku. V mžiku připraven zahnal ten nejhorší hlad a to za pár korun. Příchod hot dogu se nám může zdát jako další z amerických invazí, ve skutečnosti tu byl ale mnohem dřív a pochází z Evropy!
    Složení: kuřecí a krůtí prsa 50 %, voda, sójové bílkoviny, rostlinná vláknina, sůl, aromata, emulgátor: tripolyfosfát sodný, látka zvýrazňující chuť a vůni: glutamát sodný, konzervační látka: dusitan sodný, antioxidant: askorbát sodný
    Suroviny Kečup, Lečo sterilované, Párky jemné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Párek s lečem postup přípravy receptu:

     Zařízení na přípravu párku v rohlíku - hot dogy jsou vyráběny v jedno až čtyřtrnovém provedení nebo jako třítrnový ohřívač rohlíků spolu s ohřevnou nádobkou na jedné základně či jako samostatná ohřevná nádobka. Celonerezového provedení, vyhřívané trny. Tytp zařízení na přípravu párku v rohlíků - hot-dogů můžou mít také skleněnou vyhřívanou nádobů (na dně voda, která ohřívá párky. Nádobu můžete předělit na dvě částí pomocí vyndavacího roštu - na teplé hotové párky k výdeji a studené). Opékače párků s vyhřívanými otočnými rolnami, na kterých se párky při přípravě otáčejí a prohřívají.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
12266
cache: 0024:00:00