Jak na věc


ovocné košíčky

KEŠU CITRONOVÉ KULIČKY - nízkosacharidové

    1 Z prosáté mouky s cukrem, vanilkového cukru, citronové kůry, špetky soli a nakrájeného másla udělejte (nožem nebo několika pulzy v robotu) drobenku a pak zpracujte se žloutky na hladké těsto. Zabalte ho a dejte ztuhnout. Předehřejte troubu na 180 °C.2 Těsto rozdělte na kousky velikosti vlašského ořechu, vtlačte je rovnoměrně do formiček a ty rozložte na plech. Pečte dozlatova; trvá to asi 15 minut. Nechte pár minut stát ve formičce, potom košíčky vyklopte a nechte úplně vychladnout.3 Z mléka, poloviny cukru a pudinkového prášku uvařte hustý pudink. Zchladlý pudink bez škraloupu (viz Tipy & triky) rozmixujte dohladka a postupně zašlehejte máslo, zbylý krupicový a vanilkový cukr. Krémem naplňte cukrářský sáček se širší trubičkou a ozdobte košíčky. Navrch položte ovoce a dejte ztuhnout do chladničky. Připravte želé podle návodu na obalu (nejlíp ze šťávy z kompotu) a štětcem přeleštěte ovoce i krém. Chlaďte minimálně 2 hodiny.NĚCO NAVÍC
    Vychladlé košíčky opatrně vyklopíme z formiček. Krém naplníme do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou, nastříkáme ho do košíčků a necháme ztuhnout. Na závěr špičku každého košíčku ozdobíme višní.
    Mezitím připravíme náplň. Větší část mléka smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Vmícháme pudinkový prášek rozmíchaný ve zbylém mléce a několik minut povaříme do zhoustnutí. Pudink zakryjeme potravinářskou fólií, aby se na něm neutvořil škraloup, necháme ho vychladnout a pak pudink vyšleháme elektrickým šlehačem. Přidáme změklé máslo a dále šleháme, až vznikne tuhý hladký krém.
    Formičky nemusíte vymazávat tukem – těsto je dost mastné. Pokud i přesto nejdou snadno vyklepnout, ťukněte na dno formičky tupou stranou nože a košíček zachyťte v dlani.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Nerezový pekáč s madlem 40x35x3,5cm - Ibili

    Do mísy prosejeme mouku, přidáme moučkový a vanilinový cukr, změklé máslo a vejce a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu ztuhnout. Pak těsto rozdělíme na menší kousky, vmáčkneme je do vymazaných a vysypaných formiček na košíčky, rozložíme na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C košíčky upečeme dozlatova. Upečené košíčky necháme vychladnout.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, cukrem, změklým máslem, vejci, omytými rozinkami a nakrájeným sušeným ovocem. Všechny přísady asi 2 minuty šleháme.
     V míse smícháme hladkou mouku s práškem do pečiva, cukrem, změklým máslem, vejci, omytými rozinkami a nakrájeným sušeným ovocem. Všechny přísady asi 2 minuty šleháme.
    Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Rozinky tmavé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00