Jak na věc


omacka pro obalenou rybu

Chlebový bramborák s kuřecím masem

    5 Zkontrolujte, jestli je maso měkké. Vyjměte ho ze základu a zabalte do alobalu. Ze základu vyjměte snítky bylinek a celé koření, základ rozmixujte nebo propasírujte (včetně citronu, pokud ho používáte), přilijte smetanu, opepřete, dochuťte solí a nechte zvolna přejít varem. Maso nakrájejte na plátky a ohřejte a podávejte s omáčkou, houskovými knedlíčky, zavařenými brusinkami, klínky citronu a ozdobené čerstvou bylinkou.
    Připravte si tři misky/krabičky/hluboké talíře na váš trojobal. Do jedné nasypejte mouku. Do druhé dejte vejce, osolte, opepřete a promíchejte. Do třetí nasypejte strouhanku.
    Bezpochyby nejznámější a nejrozšířenější polévka v Itálii. Minestrone se vyznačuje především bohatým obsahem pestré zeleniny. Každý připravuje minestrone podle sebe, čili záleží na vás jakou zeleninu do polévky přidáte. Důležité je vkládat zeleninu do hrnce postupně, neboť doba tepelné úpravy je odlišná.
    K pokrmu jsem zařadil domácí tatarskou omáčku. Vůbec nechápu, že si někdo kupuje majonézu nebo tatarku, protože připravit si majonézu, a zní pak několika kroky vytvořit tatrskou omáčku, je naprosto jednoduché. Až ochutnáte svou první domácí, nebudete chápat, proč ta ve sklenici chutná tak, jak chutná a vypadá tak, jak vypadá.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Velmi rychlé a vydatné zdravé jídlo, které je množstvím vitamínů bohatě nabité! Podle receptu vyrobíte 1 pořádnou porci, a pokud místo chleba uděláte bramborovou kaši, potom se do sytosti najedí 2 lidé.
    Jedná se o jednoduchý recept, který zachutná každému. Když je něco „po milánsku“, vždycky se jedná o trojobal. Snažte se ale použit strouhanku z čerstvého toastového chleba, protože strouhanka sušená vám nikdy nevytvoří tak křupavou krustu jako strouhanka čerstvá. Trojobal pak má daleko lepší chuť a texturu.
    Pokud máte možnost udržet teplotu oleje na 120°C, pak se olej nepřepálí, a po vychladnutí ho slijte do kelímku. Na dně se usadí všechny nečistoty, a olej bez obav použijte na další smažení. Problém s přesnou teplotou spolehlivě řeší například indukční desky.
    Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí. Pokud k tomuto skutečně došlo, měla by od vás soja dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže. Vše o soje se dozvíte ZDE.|


Sojové koule plněné cibulí s vejcem a uzeninou

    Filety osolte, opepřete, obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepněte, pak obalte ve vejci a nakonec ve strouhance. Obalené filety položte na talíř vyložený pečícím papírem.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou

    1 Maso zbavte zbytků blan a šlach, otřete ho vlhkou utěrkou a dobře osušte. Prošpikujte ho klínky slaniny nebo ho obalte do slaninových plátků. Prošpikované maso potřete olivovým olejem, který dobře vmasírujte do masa. Pokud budete obalovat ve slanině, potřete ho olejem před obalováním. Vložte maso do pekáče nebo kastrolu, v němž ho budete péct, a obložte polovinou nahrubo nakrájené kořenové zeleniny, bylinkami, rozpůleným biocitronem, chcete-li (já ho nepřidávám), a vším kořením. Nakládáte-li maso do másla (pak vynechte potírání olejem), rozehřejte ho a obsah pekáče rovnoměrně přelijte. Maso nechte v chladu přikryté marinovat nejméně jeden den, ale klidně i tři.
    Jitka Rákosníková vyzkoušela desítky receptů, desítky svíčkových ochutnala. Ta její je klasická a vyladěná k dokonalosti. Omáčka je silná, díky orestované zelenině má zlatavou barvu a díky karamelu a octu krásně ‚kulatou‘ chuť. Škoda, že ji Jitka vaří jen jednou do roka, hned bychom k ní šli na návštěvu...
    Samozřejmě, že nejčastější přílohou k tomuto pokrmu je bramborová kaše a brambory, ale nápadům se meze nekladou. Ke smaženým žampionům se také hodí okurkový salát, návody na saláty naleznete ZDE.
    Suroviny Kukuřičná krupice T 600, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    1/2 lžičky návod na domácí výrobu {text:"Tím si zaručíme, že nebude obsahovat glutaman, ani jiné chemikálie.", title: "Proč ji vyrábět doma?"} {text:"Použít můžeme i vegetu obsahující glutaman, ne každý jej však chce do jídla dávat. Rozhodnutí je na každém kuchaři.."} {text:"Co je glutaman sodný se dočtete v sekci: co je to?"}
    Kopr omyjeme, nasekáme na jemné kousky, majonézu smícháme s koprem, citronovou kůrou a šťávou, osolíme, opepříme. Pivo rozšleháme s moukou na řídké těsto. Kousky ryby poprášíme kukuřičnou moučkou, poté obalíme v těstě, přebytky těsta necháme okapat.
    Chlebový bramborák, jsem objevil na začátku roku 2011, do té doby jsem tvrdý chléb s rvoucím srdcem a výčitkami o plýtvání vyhazoval. Po tomto receptu však zjišťuji, že tvrdého chleba mám nedostatek, protože je to opravdová pochoutka a kupodivu mnoha lidem chutná více než klasický bramborák.|
    Jedlá soda by určitě neměla chybět v žádné kuchyni. K čemu je a co to vlastně je? | Pokud je skladována v těsných obalech, má téměř neomezenou trvanlivost.|Pro pálení žáhy se dnes používá soda v tabletách, které se lépe polykají. I tyto tablety, pokud je rozmačkáme, můžeme v kuchyni bez obav použít.


Ryba v těstíčku z piva s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

    2 Zbylou kořenovou zeleninu nahrubo nastrouhejte, cibuli nahrubo nakrájejte. Pokud jste maso přelévali máslem, odeberte ztuhlé kousky pomocí ploché naběračky.
    Rozpalte velkou pánev, dejte do ní přepuštěné máslo. Jakmile má máslo správnou teplotu (když dáte do pánve kousek strouhanky, začne se smažit), vložte do pánve filety. Pánev nepřeplňujte, ryby by se začaly dusit a nesmažily by se. Smažte na středním ohni z každé strany 3 – 4 minuty. Zlatavé filety dejte okapat na papírové utěrky.


Segedínský guláš se sojovým masem

    4 Jakmile začne zelenina v pekáči hezky syčet a měknout, posypte vše cukrem. Za stálého míchání nechte cukr rozehřát a počkejte, až začne karamelizovat – poznáte to podle vůně. Až se tak stane, vlijte ocet a za stálého míchání ho nechte odpařit. Do základu vmíchejte hořčici a brusinky, vložte opečené maso a teprve teď vše zlehka osolte. Podlijte trochou vývaru a vložte do trouby. Já pekáč přikrývám, ale maso můžete péct i odkryté. V každém případě teplotu asi po 10 minutách stáhněte na zhruba 160°C a podlévejte podle potřeby vývarem. Obvykle peču asi 2 hodiny, na druhou hodinu teplotu ještě stáhnu na zhruba 130°C, ale doba pečení je závislá na použitém mase. Maso nechám dojít ve vychládající troubě až do druhého dne.
    Tento recept byl publikován ve spolupráci s vyhlášenou špičkovou restaurací ALCRON - držiteli dvou Michelinských hvězd. (Mezinárodní ocenění, které získají jen některé restaurace velmi vyjímečné kvality)
    Obalenou rybu dejte do lednice. Nechejte ji minimálně 15 minut odpočinout. Trojobal si „sedne“. Takto si můžete rybu připravit i několik hodin předem.
    Výhodou je fakt, že můžete v jednom zátahu udělat jídlo pro vegetariána i masožravce v jedné troubě. Výběr ingrediencí pro tento recept je totiž obrovský, záleží pouze na vaší fantazii.|


Silvestrovské pohoštění trochu jinak - připravte si crostini!

    3 Z pekáče, v němž jste marinovali, vyjměte maso a postavte ho na střední plamen, je-li třeba, přidejte do něj trochu odebraného másla nebo čerstvého oleje a nastrouhanou zeleninu a cibuli a nechte základ trochu opéct. Promíchávejte. Mezitím dejte rozehřát dost velkou pánev na to, aby se do ní maso vešlo, a zprudka v ní opečte na sebraném másle nebo čerstvém oleji ze všech stran maso (je-li obalené ve slanině, tak i s ní), aby se zatáhlo. Troubu předehřejte na 200°C.
     Kopr omyjeme, nasekáme na jemné kousky, majonézu smícháme s koprem, citronovou kůrou a šťávou, osolíme, opepříme. Pivo rozšleháme s moukou na řídké těsto. Kousky ryby poprášíme kukuřičnou moučkou, poté obalíme v těstě, přebytky těsta necháme okapat.
    Pokud rybaříte, máte pokrm téměř zadarmo. Recept možná vypadá složitě, avšak podle videa je to opravdu hračka. |Z tabulky GDA vyplývá, že pokrm je poměrně dobře vyvážený, tudíž se hodí i jako dietní pokrm. V tom případě je dobré přikusovat například celozrnný chléb.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00