Jak na věc


nový lék na cukrovku

Roboty ve vlastnictví nad 10 let

    Kdysi jsem od čtenářů této stránky dostala informace ohledně fungování jejich domácích robotů a tak bych tyto informace ráda publikovala zde na stránce. Jedná se o roboty, které jsou ještě v prodeji, ale i o kusy, které již byly nahrazeny novými typy, nicméně se ze zkušeností dá stále vycházet. Zkušenostem s dalšími roboty jsme otevření a pokud budete ochotní napsat své zkušenosti, rádi je aktualizujeme. Pro případné zájemce o podrobnou zkušenost s vaším robotem lze využít tento formulář – vyplňovat je nutné pouze otázky s hvězdičkou, ostatní volitelné.
    Jsem už asi 10 let vcelku spokojeným uživatelem nezničitelného robotu Zbrojovka z 50. let minulého století, po babičce. Kromě výrobníku těstovin má všechno myslitelné příslušenství jako velké roboty KitchenAid, vč. několika věcí navíc :-) Nevlastním jen výrobník zmrzliny, soupravu pro čištění/leštění a speciální vývěvu s poklopem pro vakuování :-)
    Vaflovač patří mezi přístroje, které jsou určitě zbytné, pro mě ale je v letních dnech, kdy nechceme topit a rádi bychom rychlou snídani, velmi dobrým pomocníkem.  Mezi rychlé snídaně patří právě banánové vafle. Mám je moc ráda i proto, že splňují i docela vysoké nároky na výživu. V jedné porci přijímáme jak tuky, tak bílkoviny a složené cukry, žádný bílý cukr, navíc jednu porci ovoce.  Na vafle pak samozřejmě co komu libo – jogurt, tvaroh, omáčku z čerstvého ovoce, samotné ovoce, skořici, nic…


Roboty ve vlastnictví od dvou do pěti let

    Nejprve oloupeme a nakrájíme na kostičky cibuli a na plátky nakrájený česnek, osmahneme oboje na oleji  a přisypeme na větší kostky nakrájenou oloupanou a měkkého středu zbavenou cuketu. Promícháme, osolíme a zalijeme trochou vody (cca tolik, aby byl v hrnci max. 1 cm vody). Hrnec přiklopíme a cuketu necháme provařit. Díky malému množství vody se vaří především ve vlastní šťávě a páře. Díky tomu má následně polévka skvělou plnou chuť.
    Začíná podzim, končí horka a tělo se hlásí o tuky. Na stránce jsou už tři recepty na falešnou rybičkovou pomazánku a dnes přidávám čtvrtý, asi nejoblíbenější. Inspirovala mě před dvěma lety Míša Plchová svou skvělou pomazánkou ze slunečnicového semínka, a protože já miluju mořské řasy a snažím se je dávat všude, kde to je vhodné, nemohla ani její pomazánka dopadnout jinak. Rozbalit zbytek tady»
    Tento recept se vám věřím bude právě před Vánocemi velmi hodit. Je to recept, který vyrobila Valerie McCabe. Vycházela z receptu na Kondenzované mléko v Domácím mlékaři str. 230 nebo zde na webu.
    Valerie ovšem nechala mléko vařit déle, takže ji vznikly skvělé karamely. Velmi jednoduché a velmi efektní. Karamel následně rozkrájela a obalila v kakau (lze i v čokoládě nebo čokoládě s kokosem či ořechy).


Apartmány Bribirska Novi Vinodolski Chorvatsko ubytování

    Tuto polévku mě letos ukázal Hugo Hromas a pokud máte zrovna velké množství cuket, je to ideální recept pro jejich zpracování. Na polévku je třeba větší cuketa, cibule, dva větší stroužky česneku, olej, sůl, pepř, plnotučné mléko a olivový olej (Hugo nedává cibuli a česnek).
    Kniha je koncipována stejně jako Domácí mlékař – nalezneme zde přes sto stran obecné části, které nás seznámí se surovinami i procesy potřebnými při pečení. Kniha je stejně jako Mlékař proložená historickými recepty a stránkami z pera domácích pekařů. Můžete se těšit na příspěvek od Šárky Škáchové – Gurmánky, od Juliany Fischerové – Maškrtnice, od Huga Hromase a Lady Horákové. Rozbalit zbytek tady»
    Červenec mám moc ráda, je všeho dostatek, který se ovšem většinou zlomí na nadbytek. A v poměrně krátké době je třeba spotřebovat ovoce na džemy a marmelády, zavařit okurky a hlavně je stíhat otrhávat v optimální velikosti. Když už to nestihneme, můžeme vytvořit rychlý salát z vařených neloupaných nových brambor, okurek, cibule, kopru, soli, pepře a kefíru. 


Centrum nastavení ochrany osobních údajů

    Už dlouhou dobu jsem nedávala žádný článek jen tak. Je to přesně dva měsíce, co vyšel Domácí pekař a u nás se to pomalu vrací k normálu. Adrenalin klesá, začínám se trochu uklidňovat, že zaplatíme tiskárnu, a že se kniha Domácí pekař prodá. Píšete hezké zprávy na facebook i na instagram a do mailu, za což moc děkujeme.
    Suroviny vložíme do nádoby, rozmixujeme a nalijeme na rozpálený vaflovač (rozetírám stěrkou). Pokud nemáme vaflovač, můžeme použít i pánev a osmahnout jako lívanečky nebo přímo do lívanečníku.
    No… vybírala jsem nejenom podle ceny a kapacity, ale i podle možnosti dokoupení všeho, po čem bych kdy mohla zatoužit. Ještě ke štěstí „nutně“ potřebuji válečky na těstoviny, lis na těstoviny :) Nevím, co dalšího bych ještě mohla využít
    Bílý plastový povrch mně nejdřív vyděsil, nevypadá to zrovna exkluzivně, ale časem se ukázal jako výhoda – oproti nerezovým spotřebičům ho stačí utřít a je čistý, Žádné leštění nerezu… Pro čistotné hospodiňky asi ne velká výhoda, pro mně – pracující na plný úvazek a vařící kompletní obědy v množství víc než větším – bomba :)


Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00