Jak na věc


noky do polévky krupicové

Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    1 Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte dvě vejce.2 Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut, až vyplavou na hladinu.
    V hladkém talíři vyšlehejte vidličkou tuhý sníh z bílku, při-šlehejte žloutek a tolik jemné dětské krupice, aby vám vzniklo polotuhé těsto. Nechte stát 15 min. Těsto zhoustne, proto nemá být tuhé. Do pomalu vroucí osolené vody vidličkou odkrajujte tenké halušky. Během vaření 4-5 násobně zvětší svůj objem, proto je vařte pomalu v asi 2 l vody.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00