Jak na věc


nakládání utopenců

Škola vaření: Steak - jak se dělá

    - Utopenci potřebují čas. Minimálně pět pracovních dní. Když si je tedy v neděli naložíte, v pátek si je po uplynulém pracovním týdnu můžete za odměnu sníst.
    Vodu s octem a veškerým kořením i s celými chilli papričkami přiveďte k varu. Dělá se to proto, aby koření pustilo svou chuť a nálev byl výraznější. Přepulte utopence, vymažte je kremžskou hořčicí a vložte do nich kolečko cibule. Špekáčky naládujte do sklenice, zalijte je nálevem, přidejte cibuli a kozí rohy. Nechte odpočívat minimálně pět dní.
    Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.
    Poznámka: U tohoto receptu jsme zvolili oba druhy piva. Tmavé má skvělou výraznou chuť, která špekáčky snadno prostoupí. Světlé pivo zjemňuje hořkost toho tmavého. Špekáčky mají tak lahodnou chuť, že z talířů v redakci zmizely rychleji, než se čekalo!


JAK SPRÁVNĚ: Naložit utopence + RECEPTY

    Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.
    Jak na nejlepší hermelín jsme si prozradili už minule. Dnes nás čeká příprava další české nehynoucí klasiky: Poctivých utopenců.
    TestyPotravin.cz je nezávislý specializovaný web sdružující informace o testech potravin v ČR. Tento web je součástí informačního portálu o potravinách iQSL.cz.
    Připravte si velkou sklenici, nejlépe zavařovací. Špekáčky přepulte a namažte je uvnitř sladkou paprikou a hořčicí. Pokud máte rádi intenzivní chuť pepře, posolte špekáčky zevnitř. Půlky nalepte zpět k sobě a uložte špekáčky do sklenice. Přidejte veškeré předepsané koření a kozí rohy, nakrájenou cibuli a vše zalijte trochou octa, vody a dvěmi druhy piv.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
9009
cache: 0024:00:00