Jak na věc


nakládání utopenců

Předpověď do konce roku: Vánoce nad nulou, mráz až na Silvestra

    Připravte si velkou sklenici, nejlépe zavařovací. Špekáčky přepulte a namažte je uvnitř sladkou paprikou a hořčicí. Pokud máte rádi intenzivní chuť pepře, posolte špekáčky zevnitř. Půlky nalepte zpět k sobě a uložte špekáčky do sklenice. Přidejte veškeré předepsané koření a kozí rohy, nakrájenou cibuli a vše zalijte trochou octa, vody a dvěmi druhy piv.
    Špekáčky nebo kabanos oloupejte, v případě kabanosu jej pokrájejte na větší špalíčky. Rozkrájejte je podélně na půlky, cibuli nakrájejte na kolečka. Do pětilitrové čisté zavařovací lahve naskládejte špekáčky a prokládejte je plátky cibulí. Obsah zalijte ještě horkým lákem, přidejte bobkový list a zavíčkujte. Celofánem a gumičkou sklenici dobře uzavřete. Alespoň týden nechejte utopence uležet, aby získaly tu správnou chuť.
    Vodu s octem a veškerým kořením i s celými chilli papričkami přiveďte k varu. Dělá se to proto, aby koření pustilo svou chuť a nálev byl výraznější. Přepulte utopence, vymažte je kremžskou hořčicí a vložte do nich kolečko cibule. Špekáčky naládujte do sklenice, zalijte je nálevem, přidejte cibuli a kozí rohy. Nechte odpočívat minimálně pět dní.
    Vodu svařte s octem, přidejte koření (vše kromě bobkového listu), půlku cibule a trochu oleje. Podle chuti můžete přidat i cukr. Vše 10 minut povařte a odstavte. Nechejte mírně vychladnout a přeceďte.


Naschvály Anče: Jak ji Petr podusí?

    - Utopenci potřebují čas. Minimálně pět pracovních dní. Když si je tedy v neděli naložíte, v pátek si je po uplynulém pracovním týdnu můžete za odměnu sníst.
    TestyPotravin.cz je nezávislý specializovaný web sdružující informace o testech potravin v ČR. Tento web je součástí informačního portálu o potravinách iQSL.cz.
    Poznámka: U tohoto receptu jsme zvolili oba druhy piva. Tmavé má skvělou výraznou chuť, která špekáčky snadno prostoupí. Světlé pivo zjemňuje hořkost toho tmavého. Špekáčky mají tak lahodnou chuť, že z talířů v redakci zmizely rychleji, než se čekalo!
    Jak na nejlepší hermelín jsme si prozradili už minule. Dnes nás čeká příprava další české nehynoucí klasiky: Poctivých utopenců.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00