Jak na věc


nakládání bažanta

Přidávat recepty mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Švestky, meruňky a další peckovité ovoce mimo třešní můžeme nakládat i půlené a zbavené pecek. Ovoce můžeme do alkoholu nakládat samostatně v jednotlivých druzích, ale i v různých kombinacích.
    Nakládání je poměrně oblíbený způsob dlouhodobé konzervace mnoha rohů zeleniny, ale také hub, některých druhů ovoce a masa. V určitých případech je dobré sklenice s naloženými produkty ještě zavařit.  
    Houby nakládáme po důkladném očistění a omytí. Vybíráme spíše malé a tvrdé houby. Nejčastěji používaný je základní kyselý nálev, který není potřeba nijak dochucovat.
    Před nakládáním je dobré houby, papriky bez jádřinců a růžičky květáku několik minut povařit ve vodě nebo octovém nálevu, pak nechat okapat a vychladnout. Sýry nakrájíme na menší kousky, plísňových odstraníme vnější plísně. Malé ryby můžeme nakládat celé, vetší rozkrájíme na menší kousky.
    Do alkoholu se nakládají různé druhy ovoce. Nejvíce se používají destiláty s obsahem 38 až 40% alkoholu, při použití alkoholu 50% se trvanlivost naloženého ovoce významně zvyšuje.


Přes 60800 receptů na jednom místě

    Nakládání sýrů je báječná kreativní zábava s velmi lahodným výsledkem. Nebojte se popustit uzdu své fantazie, možností s čím lze sýry naložit je nepřeberné množství! Inspiraci se meze nekladou, záleží na rozložení chuřových pohárků každé strávníka, a taky dobře naložené pochoutky
    O tom že náš zcela nový a vylepšený Sedlčanský Romadur má sám o sobě pořádné grády, a proto by neměl chybět na žádném hospodském jídelním lístku vyprošťovaček k pivu, nemáme žádné pochyby. Abychom jeho vyzrálou chuť a nezaměnitelné aroma ještě trochu vyzdvihli, pořádně jej promázneme plnotučnou hořčicí. K tomu ještě něco kyselého a máte o tu servírovanou poctivou omamnou pivní báseň.
    Na stránkách Nalož to kromě zboží z anglického sortimentu objevíte zajímavé inspirace, návody a doporučení, jak sklenice na nakládání a zavřování či ostatní doplňkový sortiment využít jinak než v podobě kulinární, např. v domácnosti, na zahradě, nebo dokonce v dílně. Krátké návody v rámci BLOGU doplněné o fotografické postupy Vám ukáží, jak na to a pomohou Vám, jak si se sklenicemi jednoduše a hravě poradit a prakticky je využít. Příjemné čtení!


Těžítko keramické do zeláku 17cm

    Zeleninu před nakládáním důkladně očistíme, oškrábeme nebo oloupeme a opláchneme studenou vodou. Podle potřeby ji můžeme nakrájet na menší kousky. Rajčata můžeme oloupat, květák a brokolici rozebereme na růžičky.
    Připravenou zeleninu je dobré krátce povařit v nálevu, pak ji přecedit a naskládat do sklenic. Po přilití nálevu sklenice zavíčkujeme a necháme zavařit.
    V oleji naložená zelenina, houby, sýry, ryby a bylinky se většinou nezavařují, při správném uskladnění vydrží 3 až 6 měsíců. Konzumace se doporučuje nejdříve po uplynutí jednoho týdne.


Sádlák keramický s poklicí 12l

    Hodnocení nebezpečných vlastností odpadů dle vyhlášky MŽP a MZ ČR č. 376/2001 Sb., o hodnocení nebezpečných vlastností odpadu. Dle zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů, § 6, odst. 4 má původce nebo oprávněná osoba nakládající s nebezpečným odpadem, který není uveden v Seznamu nebezpečných odpadů uvedeném v prováděcím předpise nebo smíšen nebo znečištěn některou ze složek uvedených v Seznamu složek, které činí odpad nebezpečným nebo smíšen nebo znečištěn některým z odpadů uvedeném v Seznamu nebezpečných odpadů uvedeném v právním předpise, možnost požádat oprávněnou osobu k hodnocení nebezpečných vlastností o jeho zhodnocení. Výsledkem hodnocení nebezpečných vlastností odpadu je "Osvědčení o vyloučení nebezpečných vlastností odpadů". Původce nebo oprávněná osoba může na základě vydaného "Osvědčení o vyloučení nebezpečných vlastností odpadů" s tímto odpadem nakládat jako s odpadem kategorie "O" - ostatní odpad.
     Nakládání surovin a potravin do octa, oleje, alkoholu,a sádla a různých nálevů prodlužuje jejich trvanlivost, ale také umožňuje přidáním různých ingrediencí ovlivnit a upravit jejich chuť. Nakládá se především zelenina a houby, ale také některé druhy ovoce a masa. 
    Meloun, který je všeobecně považován za ovoce, i když je to botanicky zelenina, se do alkoholu nakládá specifickým způsobem. Injekční stříkačkou se přes slupku do celého plodu v různých místech do dužniny vstříkne rum nebo jiný vysokoprocentní destilát. Pak se meloun obalí v rozmíchané sádře a po jejím ztuhnutí se uloží na chladné místo, kde vydrží v konzumovatelném stavu i několik měsíců. 
    Dušené, pečené nebo uvařené maso se na menší kousky, klobásy se nakládají celé. Suroviny ve sklenici zalijeme rozpuštěným sádlem, sklenice uzavřeme víčky a necháme zavařit přibližně 45 až 60 minut v 95°C horké vodě. Potom je ze zavařovacího hrnce vyjmeme a necháme vychladnout.


Vidlička grilovací, 25 cm - Dřevovýroba Otradov

    Nálev se připravuje nejlépe z bílého vinného octa, který nemá výraznou chuť. Ocet svaříme s vodou v množství, odpovídající požadované kyselosti - většinou 0,5 až 1 deci 5% octa na 1 litr vody. Přidáním různých ingrediencí můžeme kyselý nálev snadno dochutit. Sladkokyselý nálev získáme přimícháním cukru v poměru 1 díl cukru na 2 díly octa.  
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Suroviny naskládáme do sklenic a zalijeme olejem, který je možné i ochutit. Do oleje pro nakládání sýrů a ryb se hodí stroužky česneku nebo chilli papričky, do oleje pro houby a zeleninu různé koření.
    Hodnocení nebezpečných vlastností odpadu je prováděno v souladu s legislativními požadavky vyhlášky MŽP a MZ ČR č. 376/2001 Sb. a souladu s Přílohou č. 1 až 10 k vyhlášce č. 232/2004 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o chemických látkách a chemických přípravcích a o změně některých zákonů, týkající se klasifikace, balení a označování nebezpečných chemických látek a chemických přípravků.
    Připravené ovoce naskládáme do pečlivě umytých sklenic, zalijeme ho a sklenice důkladně uzavřeme. Skladujeme je v chladném a tmavém místě - například ve spíži, ale i v chladničce.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00