Jak na věc


milfaitová

„Co je v té mojí marmeládě? Termiti.“ Marmeládová královna u Terezy Kostkové

    Vařit marmelády není žádná věda, je to umění. Prý jsem svérázný druh umělce, co se vyjadřuje vařením marmelády. To se začalo povídat v únoru roku 2013. Tehdy moje marmeláda uspěla na Worlds Marmalade Awards v Anglii. Říká se té soutěži Mistrovství světa.…
    Můj muž byl před třiceti lety obytným autem, ano, tehdy už auta opravdu jezdila, na výletě v Dolomitech. Našel tam kouzelný kemp. Na konci cesty pod nejvyšší horou. Ráj. Když jsme se poznali, vzal mě tam. Sem. A pak ještě mnohokráte. I během expedic jsme sem…
    Chtěla jsem vám už napsat o tom velkém překvapení, taky o našem super závodu, který jsme pořádali v sobotu. Chtěla jsem se podělit o naše úspěchy, jasně, o štěstí, které s tím jde ruku v ruce, chtěla jsem vám napsat, že obě naše dcerky mají zlaté medaile…
    Nepamatuji se, že bych kdy psala zamilované dopisy, ale taháků hromady. Nebo… si na ně nepamatuju :-) Pak to přišlo jako z čistého nebe blesk. Přijel k nám domů na Šumavu pán z velkého nakladatelství a povídá. Občas čteme, co píšete na webu. Víme, kdo jste, a…


EXPO & marmalade show of Blanka Milfait

    Lezla jsem po skalách, létala s křídlem, lyžovala dolů z kopce i horizontálně, včetně běžek kolečkových. Na kole jsem projela všechna možná dolomitská sedla a nemalý kus Evropy. Atletika mě bavila moc a moc, nebýt trenéra úchyláka, a další sporty k tomu.…
    V Čechách je úplně jedno, jakou máte vysokou školu, jak jste dobří v tom či onom, když chcete mít cukrárnu, je třeba být cukrářem vyučeným. Že se na učilišti děti nic nenaučí? Že mistři nic moc neumí, učebnice jsou zastaralé a postupy děsivé… je fuk. Vyučit,…
    Když jsem projížděla půjčeným autem Ameriku, říkala jsem si, že je to fajn, jo, ale dnes už nemám ani fotky. Moji cestu s kolem Sibiří na Bajkal jsem si po letech připomněla náhodou, když jsem v jedné knize o fotografování našla moji fotku z toho koutu světa.…
    Nikdy mě za prvních třicet a více let života – bohužel – ani nenapadlo, že slovo maminka bude vedle mého jména. Rodiče mě k tomu nevedli, kluci, co se mi mihli životem, se opravdu jen bez většího zájmu mihli a roky běžely závodním tempem. Já též. Slunečná…
    Blanka Milfaitová: „Dobré ráno, některé "marmelády" vařím úplně klasicky, do některých přidávám přírodní citrusový pektin. Používám ho proto, aby se ovoce nevařilo hodiny v hrnci, než se Vám marmeláda zahustí.“


Blanka Milfait | domácí marmeláda, Slunečná kavárna

    Už jsem o tom psala mockrát… Zbraně a jejich držení, osobní obrana a ochrana. Ale..., ale dnes mě z jiného úhlu pohledu na zbraně, a v českých médiích, nadzvedla úderka složená z angažovaných: Hřebejk, Nvotovic, Klusák či Geislerová… Nejde jinak, musím…
    Lenka Fojtíková: „Dobré ráno, paní Blanko, moc Vás zdravím z Velkého Března, přivstala jsem si a těším se na Vaše povídání a stále dobrou náladu.“
    Když jsme s mužem stavěli tento portál, zarazilo nás slovo „reprezentantka“. Dokonce jsme si ho hledali ve výrazovém slovníku, zda odpovídá a není trochu nafouknuté. Není. Moje manufaktura reprezentovala Českou republiku na čtyřech Mistrovstvích světa v…
    Byla to jízda již od prvních článků v médiích, dodnes jich bylo několik set po celém světě, domovem počínaje, přes Japonsko, Ameriku, Británii a Slovensko po Německo, Francii, Itálii, Švýcarsko… Byla to jízda, která k nám, k mojí produkci, cestování a…
    Milena: „Proč nikdy a nikde není s Vámi Váš partner ? Myslím vidět. Nebo se jeho jméno nesmí vyslovovat a tvář ukazovat :-) ? Je to podivné..“
    Blanka Milfaitová: „Moc děkuji. Marmeláda neni jen jedna, mám jich ráda víc, třeba višňová, meruňková a malinová. Ale koneckonců mi chutnají všechny, které vařím :-)“


Public Relations, média,nabídky k sňatku

    Blanka Milfaitová: „Některé marmelády stačí vařit kklasickým způsobem, tj.pouze ovoce a cukr, některé vařím s přírodním citrusovým pektinem (pektin je koneckonců v každém ovoci, někde víc, někde míň), aby se ovoce nevařilo tak dlouho a zůstala v marmeládě co nejvíce jeho chuti“

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00