Jak na věc


masopustní kostýmy pro dospělé

Kastrol s pokličkou smaltovaný – 1,1 l, červený, dekor kočka - Orion

    Těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrájíme 3 velikosti koleček. Okraje nařízneme a kolečka podle velikosti slepujeme našlehaným bílkem vždy 3 k sobě.
     Těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrájíme 3 velikosti koleček. Okraje nařízneme a kolečka podle velikosti slepujeme našlehaným bílkem vždy 3 k sobě.
    Suroviny Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Mísu přikryjte druhým dílem mísy a dejte do předem vyhřáté trouby na cca 220°C. Vše pečte přibližně hodinu. Na posledních 15 minut pak můžete horní díl mísy odstranit a vše nechat dozlatova dopéct.
    Vepřové maso omyjte, osušte a jednotlivé plátky posolte. Vedle sebe je naskládejte do mísy na pečení. Na tenká kolečka nakrájejte cibuli a česnek, které naklaďte na plátky masa do mísy a vše pokryjte plátky slaniny. Nakonec vlijte pivo. Jeho typ i množství záleží na vaší chuti. Čím víc piva dáte, tím bude výsledná omáčka hořčí, rozhodně by však nemělo sahat výš, než jsou plátky slaniny.


Masopustní růžičky postup přípravy receptu:

    Masopustní oslavy jsou v plném proudu. Do popeleční středy již moc času nezbývá a je tak třeba si před půstem pořádně nacpat břicho. Kromě masopustních tanečních zábav, průvodů a maškaření je totiž právě jídlo to, co dělá masopust masopustem. Připravte si tedy s námi skvělé masopustní menu.
    Sádlo omyjte, osušte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 1-2 cm. Kostky dejte do hrnce, podlijte trochou vody a pomalu zahřívejte, až se sádlo rozpustí. Za občasného míchání ho škvařte ideálně při teplotě 120°C. Až se sádlo zcela rozpustí, podlijte jej mlékem a škvařte dál, až budou škvarky zlatavé a křupavé. Když sádlo přestane pěnit a škvarky se drží u hladiny, přeceďte sádlo, které nalijte do připravených sklenic pro uchování. Škvarky na pánvi zamíchejte se solí a pepřem a je hotovo.
    Poté z mouky, vajec a trochu soli vytvořte těsto a z něj vyválejte tenkou placku. Z placky vykrajujte kolečka nebo obdélníčky, na které následně naneste lžičku tvarohové náplně. Těsto přehněte a jejich okraje spojte pomocí stlačení (např. druhou stranou lžičky). Naplněné taštičky vařte v osolené vodě 5-8 minut. Podávejte ihned po uvaření polité trochou rozpuštěného másla a sypané mákem a cukrem.


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    K masopustním hodům odjakživa patří i nejrůznější zabijačkové pochoutky, jitrničky, jelítka a jiné. Ty si ale většina z nás doma připraví jen stěží. Na čem si ale můžete pochutnat, jsou skvělé domácí škvarky. Připravíte je během chvíle a s čerstvým chlebem a cibulkou. Uvidíte, že jsou prostě neodolatelné.
    A u vepřového zůstaneme i při hlavním chodu. Co jiného než právě vepřové maso by totiž mělo být hlavní náplní masopustního menu. Tentokrát s námi můžete zkusit pivní krkovici, která je zosobněním ideálního spojení tučnějšího masa a dobrého piva. Jako přílohu pak jednoznačně volte čerstvý chléb, a k zapíjení jak jinak než pivo.
    Přesejeme mouku, do které uděláme důlek a vložíme kousky droždí. Ty posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Na teplém místě by nám mělo droždí za cca 10 minut pěkně vzejít. Poté začněte vymíchávat těsto, do kterého ještě přidejte žloutky, sůl, rum a citrónovou kůru. Podle potřeby pak přidejte ještě zbytek mléka (také vlažného). Ze všeho by vám mělo vzniknout vláčné těsto, které přikryjte a nechte na teplém místě asi hodinu a půl kynout.


Masopustní menu od vepřového až po koblihy

    Z těsta vyválíme silnější plát a vykrajujeme kolečka o průměru asi 10cm. Poté vždy na kolečko naneseme marmeládu a druhým kolečkem jej přiklopíme a obě části těsta pevně spojíme. Vytvořené koblihy necháme na vále ještě chvíli dokynout.
    Nejprve vytvoříme tvarohovou náplň. Stačí utřít jeden žloutek s cukrem a přidat tvaroh a trochu citrónové kůry. Vše pořádně promíchejte a dejte do chladu.
    500 g hrubé mouky, 35g droždí, 70g cukru, 250 ml mléka, 3 žloutky, sůl, citrónová kůra, rum, tuk na smažení, marmeládu nebo domácí zavařeninu na naplnění, moučkový cukr na posyp
    Na závěr ještě zmiňme recept na opravdu tradiční masopustní koblihy. Ty by totiž rozhodně neměli chybět před začátkem masopustu na žádném stole. Ačkoliv jejich příprava nepatří zrovna mezi nejjednodušší, uvidíte, že chuť čerstvých domácích koblih, vám vaši snahu stokrát vynahradí.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    U klasických masopustních jídel ale nenajdete jen masité pokrmy. Své místo tu mají i nejrůznější sladká jídla. Opravdu tradiční jsou například právě šibřinky. Ty lze naplnit jakoukoliv náplní od máku až povidel. My je naplníme tvarohem a zasypeme makovým sypáním.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
13336
cache: 0024:00:00