Jak na věc


marmeláda z kiwi a jablek

Jak dorazí čerstvé produkty do Gustini?

    Další co je třeba jsou sklenice, do kterých pak marmeládu naplníte. Požíváme všelijaké skleničky co nám zbyly od všeho možného a je to asi jedno, jen nedoporučujeme ty od kopru, to ten se z nich nedá vyvařit a výsledek to pokazí. Kdo by chtěl mít marmeládičky jednu jak druhou, může si nakoupit sklenice dle libosti. Dají se z toho pak dělat hezké dárečky a domácí marmeládou jen tak někdo nepohrdne.
    Zdravý jahodový džem si uděláte jen doma. Počkat říkal jsem džem? Myslím zdaravou jahodovou marmeládu. Vlastně je jen na vás jak variatnu si uděláte. Džem a marmeláda, nejsou to samé. Džem je rosolovitá konzistence s kousky ovoce nebo celými drobnými plody kdyžto marmeláda je ovocný protlak zahuštěný odpařením a přidáním cukru, tužší než džem. Málo kdo to rozlišuje. My si děláme marmeládu a v tomto návodu tedy budeme popisovat domácí jahodovou marmeládu.
    Sklenice i víčka vyvařujeme. Přibližně tak 10 minut. Asi by stačilo méně, ale nic se tím nezkazí. Dejte si pozor, ať jsou celé potopené a ať v nich není vzduch. Voda by se měla dostat všude. Pokud jako my použijete použité skleničky. Nejdříve je vymejte a vydrhněte nějakým kartáčkem i v záhybech.
    Jahody promyjeme, očistíme a nařežeme na menší kousky. Dáme do hrnce a přidáme cukr. Zkoušeli jsme dělat i marmeládu bez cukru, což lze a recept je níže. Aby se domácí jahodová marmeláda povedla, je lepší alespoň nějaký cukr přidat.


Jak dostanu balíček v bezpečí?

    Gustini dodává chlazené zboží výhradně od pondělí do čtvrtka (pro objednávky ze Slovenska od pondělí do středy). Tímto způsobem zaručujeme před víkendem nejkratší dobu dodání.
    Dobrý den, děkuji za odpověď. Dělala jsem nakonec s citronem a marmeláda je skvělá, jen jsem dala více agaru. Vydrží marmeláda i ve špajzu nebo musí být v lednici? Předem děkuji.
    Nejprve je potřeba koupit jahody
    Rozmixovanou směs je třeba chvíli povařit. Cca 30 minut, záleží na zralosti ovoce. Ke konci přidejte citron a agar agar, s tím stačí povařit cca 3 minuty. Vyzkoušejte test kapkou, zda už marmeláda tuhne – kapka má na talířku zaschnout a přestat téct. Takto povařené jahody nechte trochu vychladnout (ne moc, jen aby nebyly zcela vařící) a přelijte do skleniček nejlépe trychtýřem, abyste neušpinili okraje. Je dobré nechat přibližně centimetr pod okraj, aby nebyly skleničky úplně plné. Potom je ještě teplé zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.


Záruka čerstvosti a zdarma chladíci materiál

    Výsledek je úžasný a domácí marmeládu nic nepřekoná. První rok jsme nevěděli kolik marmelád budeme potřebovat, abychom je nemuseli kupovat a vydrželi přibližně do další sezóny ale pak už jsme měli přehled a v obchodech prakticky nic podobného nekupujeme. To je skvělé, protože neprodukujeme odpad a jíme zdravěji.
    Gustini spočívá v čerstvých surovinách s velkým důrazem na kvalitu a proto nabízíme zdarma náklady na chladící materál: bez příplatku nebo minimální velikosti objednávky.
    Domácí marmelády jsme si začali dělat ve větším pro vlastní spotřebu hlavně z důvodu, že ty v obchodech obsahují dost šílené složení. Tedy pokud mi někdo tvrdí, že 35 % ovoce je normální a 45 % ovoce je extra jam, tak ať si to jí sám. Když si marmeládu děláme doma, tak víme co do ní dáme, můžeme si udělat sladkost jakou chceme a vyjde to levněji. Tedy levněji pokud to srovnáváte se srovnatelnou kvalitou. Cenově se s domácí výrobou nedá konkurovat 35 % výrobku, protože už jen jahody vyjdou dráž (pokud si je nepěstujete na zahrádce).


Kdy expeduje Gustini chlazené produkty?

    Moniko, můžete vyzkoušet bez želírování pokud nevadí tekutější výsledek. Údajně má pomoci želírovacímu procesu i kyselina citronová. Jinak se používá běžně pektin a ten se dá koupit od Oetkera, myslím, že se menuje Gelfix nebo nějak tak. Moc to neznám, jak používáme jen citron a přírodní agar.
    Nasledujici recept vam da ve vysledku neco mezi dzemem a marmeladou. Bude rosolovity, s kousky ovoce, ale i s protlakem. Finta spociva v tom, ze se zahustuje jen samotna jahodova stava. Pevna duzina se jen prohreje nakonec. Postup je rychly a doma ho zvladnete v case okolo 45 minut i s pripravou.
    dík za tip na agar, běžně doma míváme, ale někdy prošmějdila jsem doma vše, čím zahustit jiným než běžně a agar mě fakt nenapdl. Díky. Marmošky hotové a já spokojená
    Naše čerstvé produkty jsou baleny jednotlivě spolu s chlazenými gelovými prvky v izolovaném sáčku. Vaše výhoda: dodávané prvky chlazení, můžete znovu použít i doma.
    Ujistěte se, že Vaše zásilka může byla odesláná naším logistickým partnerem společnosti PPL (pro objednávky ze Slovenska DHL). Informujeme Vás prostřednictvím e-mailu o doručení zásilky. Nemáte doma žádný způsob, jak balík přijmout, můžete také přiřadit jinou osobu, nebo zadat jinou doručovací adresu (například soused, nebo Vaše adresa do kanceláře).


Nepovedená marmeláda či džem: možné důvody

    Připravené sklenice necháme okapat a oschnout. Nedělejte to s přílišným předstihem, ideální je plnit marmeládu do ještě teplých sklenic. Dáváme si pozor, abychom do nich nesahali, protože i trocha nečistoty může zajistit, že se pak marmeláda zkazí.
    S cukrem je to těžké, protože z části funguje jako konzervant. Dávku cukru můžete výrazně snížit (třeba 0,3 cukru na 1 kg jahod), ale nejlepší je využít jiné alternativní přírodnější sladidlo. Vhodnou volbou tedy může být agávový sirup (asi 50 ml na 1 kg jahod), ten má neutrální chuť. Důležité je směs ochutnat, uvidíte jak vám bude chutnat. Doporučujeme přidat potom určitě citron jako konzervant.
    Jahody s cukrem můžete nechat hodinku odstát, což směsi udělá dobře. Pak je třeba vše pomixovat. Nejlépe tyčovým mixérem. Podle toho co máte rádi je buď mixujte déle, nebo si nechte nějaké kousky, abyste pak mohli v zimě na palačinkách užívat kousky jahod.
    Ahoj, díky za podnět, doplnila sem to tam. Agar i citron přidáváme na konci procesu vaření. Agar stačí povařit krátce, dvě tři minuty. Ono to bývá napsané na tom sáčku.
    Zatuchlá chuť a vůně: použili jste nejspíš příliš zralé jahody a nebo některé kousky mohly být nahnilé, není vyloučeno, že ve směsi jsou zárodky plísně


Domácí jahodová marmeláda bez cukru

    Příliš řídká marmeláda: nedostatečné nebo příliš dlouhé vaření (pektiny se nestihly aktivovat, nebo ste je naopak zničili dlouhým vařením), žádný nebo málo želírovacího prostředku, nízký obsah pektinu v ovoci (příliš zralé ovoce)

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
14864
cache: 0024:00:00