Jak na věc


makovec z mletého máku s jablky bez mouky

Masovo-rýžové plněné papriky s rajskou omáčkou

     Zobrazit příspěvek na Instagramu Extra vláčný kakaový dort
    Výborný recept na rybí maso. Když dostanete pstruha darem od rybáře, máte skvělé jídlo opravdu téměř zadarmo. To se v Česku děje dosti často, proto jsme toto jídlo také zařadili mimo jiné i do sekce levných jídel.|
    Upekla jsem podle tohoto Vašeho receptu beránka a koláč dnes ráno. Koláč dětem moc nechutnal, tak jsem pár minut žila v naději, že beránek na ozdobu pár dní vydrží, ale už mu někdo ukousl uši a prý byly dobrý. ;-) Pokračujeme švýcarkami.
    Suroviny Mák mletý, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Příkladem kvalitního koření, které neobsahuje žádné podivné stabilizátory a "vylepšovadla"  je firma Rojíkovo koření. Jejich výrobek je pouze směs kvalitního koření namíchaná ve vhodném poměru. Proto jsme jej použili v našem videoreceptu.


Makovec a.s. – maso uzeniny

    Aby makovec nebyl vysušený, můžeme povrch po vychladnutí přelít citronovou polevou. Pro dospělé můžeme použít likér, skvělý je Grand Marnier, Amaretto apod. Dětem můžeme makovec podávat se zrmzlinou nebo s čokoládovou pěnou.
    1 kilogram soji obsahuje stejné množství bílkovin jako 4 kg masa. V přepočtu na vajíčka to je 56 kusů, a v přepočtu na mléko je to celých 10 litrů....|Možná se vám v minulosti stalo, že vám někdo naservíroval špatně dochucené, nedobré granule, při jejichž konzumaci jste museli sehrát divadlo, aby hostitelé nepoznali, jak moc vaše chuťové buňky trpí.Pokud k tomuhle skutečně došlo, měla by od vás sója dostat ještě jednu šanci. Ona totiž za kuchařovo amatérství nemůže.
     Zobrazit příspěvek na Instagramu Zapečená snídaně. Vejce caprese
     Děkuji za všechny Vaše úžasné recepty a za také moc děkuji vždy za důkladný popis receptu. Chtěla jsem se zeptat, když udělám krém z mascarpone a smetany jak dlouho vydrží na buchtě? Nerozteče se?
    Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.


Kreolská marinovaná kuřecí křída s bramborovou kaší

     Makovec pečeme v troubě vyhřáté na 170°C 20-25 minut. Jeslti je upečený, zjistíme zapíchnutím špejle do těsta - pokud se těsto na špejli nelepí, je makovec pečený.
    Děkuji za Vaše recepty. Přidávám tip na podle mě nejlepší makovec vůbec, třeba ho zkusíte a sama posoudíte :) Může se na něj dát citronová poleva, ale zkusím Váš tip s mascarpone a šlehačkou, mňam! :)Hrnek = 250 mlSmícháme:2,5-3 hrnky máku2 hrnky polohrubé mouky1 hrnek cukru1/4 hrnku oleje1,5 hrnku mléka (dávám plnotučné)3 vejce1/2 ČL sodašpetka soliPečeme při 180 stupních. Jednoduché a nejen podle mě výtečné. Doporučuji :)S pozdravem Aneta Kubalová
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Konec pečení poznáte tak, že když do makovce píchnete špejlí a vytáhnete ji nelepivou, máte hotovo. Testujte takto moučníky nejen na krajích, ale i uprostřed.


Na poloviční plech nebo kulatou dortovou formu budete potřebovat

    K tomuto pokrmu se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo třeba čerstvý chléb. Možno také servírovat se šťouchanými bramborami, a nebo prostě podle chuti.
     V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
    V míse vyšleháme změklé máslo s krupicovým cukrem do pěny. Potom do směsi postupně, jedno po druhém, zašleháváme celá vejce (měla by mít pokojovou teplotu). Přisypeme mák, mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme mléko. Vše dobře promísíme a těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem.
    Tento recept je opět za pár korun a překvapí vás svojí jednoduchostí. S výhodou můžeme spotřebovat třeba strouhaná sterilovaná jablka, které má každá zahrádkář ve sklepě.


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Když makovec, tak pěkně poctivý :) Vyzkoušela jsem mnoho receptů, ale žádný si u mě v kuchyni nevysloužil stálé místo – až tento vynikající makovec. Šťávu z citrónu a skořici v něm naplno neucítíte, ale všechny chutě se zde dohromady báječně doplňují.
    Velmi vhodné jídlo pokud chceme mít rychle hotovo, ale nechceme šidit své zdraví. | Pokud přesně nevíte co je to kuskus,  a jak se vyrábí, podívejte se ZDE.
    Výborná a rychle hotová polévka, na kterou nepotřebujete žádné kuchařské znalosti. Jistě ji zvládnete hned napoprvé. |Pokud dbáme na dietu, pak dáme do polévky o něco méně smetany, nebo použijeme méně tučnou.
    Nekupujme hotové směsi, které obsahují cukr, kyselinu citronovou, maltodextrin a různá aromata. Kupujme pouze balení, do kterého vidíme. V onom balení bychom měli vidět pouze kousky nadrceného koření jako je hřebíček, badyán, skořice a podobně. Rozhodně bychom se měli vyhýbat směsím s cukrem, protože vlastně kupujeme předražený cukr, stabilizátory a podobně. Čisté koření je možná o trochu dražší, ale balení nám vydrží na mnoho skleniček nápoje, oproti tomu směsi s cukrem jsou jen na jednu láhev.|

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00