Jak na věc


líčka na víně pohlreich

Přidat komentář Zrušit odpověď na komentář

    Nejlepší je líčka podávat s bramborovou kaší, popř. celerovou kaší. Líčka můžeme servírovat i s bramborovými noky nebo bramborovým knedlíkem. Přelejeme omáčkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a pak už zbývá jen popřát dobrou chuť!


TOP10 dle návštěvnosti (30 dnů)

    Líčka nakrájíme na čtvrtiny, vzniknou tak čtverce cca 4 x 4 cm. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na lžíci rozpáleného sádla zprudka ze všech stran opečeme. Opečené maso odložíme do vyššího rendlíku. Poté k masu slijeme výpeček z pánve, přidejte zbytek sádla, hovězí vývar a vína tolik, aby bylo maso zcela ponořeno. Nahoru dáme otrhaný tymián, asi tak dvě větvičky. Vložíme do trouby, předehřáté na 100 °C a necháme konfitovat cca 4 hodiny, až je maso zcela měkké. Mezitím, co se maso konfituje překrájíme očištěnou mrkev na tenká půl nebo kolečka, záleží na velikosti mrkve. Na podobně tenké kousky nakrájíme rovněž celer a na pánvi s kapkou oleje nebo sádla zeleninu orestujeme. Přidáme pár lžic výpeku, který vznikl při konfitování, trochu vína a chvilku dusíme. Výpeku po konfitování by mělo být cca 300 ml. Během přípravy se sádlo, které je převážně tvořeno vodou, spolu s ostatními tekutinami odpaří. Pokud máme tekutiny více, zredukujeme její množství na plotýnce jednoduše - vařením.
    Hovězí líčka opečeme zprudka na pánvi v oleji, tak aby se maso zatáhlo. Takto orestovaná líčka přendáme do hrnce, kam přidáme celou cibuli, mrkve nakrájené na větší špalíky a koření (3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, 5 kuliček nového koření). Podlijeme vodou do ¾ masa. Následně dusíme pod pokličkou na mírném nebo lépe co nejmenším plameni cca 90 minut dokud maso není úplně měkké. Maso poté vyndáme a vzniklou šťávu přecedíme. Ponecháme si pouze mrkev, kterou nakrájíme na drobné kousky a vrátíme do čisté šťávy, přidáme na kostičky nakrájenou čerstvou bílou papriku, petrželku, na proužky nakrájené kyselé okurky a nakrájenou nať jarní cibulky. Přidáme pro zahuštění instantní světlou jíšku a lehce provaříme jen tak, aby nám paprika s okurky lehce změkla, ale nerozvařila se. Podáváme s rýží, bramborem nebo těstovinou.


Potahovací hmota 250 g - světle růžová - Kelmy

    V první řadě si očistíme líčka. Vzhled líček se liší dle péče vašeho řezníka. My máme štěstí, náš řezník prodává líčka téměř kompletně očištěná, může se ale stát, že vám řezník prodá líčka, která budou celá pokrytá tukovou vrstvou. K celkové době vaření si tak budete ještě muset připočíst čas, který vám zabere očištění masa.
    Ideální je připravit vždy větší množství líček. My jsme pro dva lidi pekli 1 kg líček a vystačilo nám to na 6 porcí. Druhý den chutnají odleželá líčka ještě lépe. :)
    Druhý den v osm ráno jsme směs dali do trouby a nemuseli se o nic starat, v 11 hodin jsme začali s přípravou bramborové kaše, doladili omáčku a ve 12 už jídlo bylo na stole! A že ten čas strávený v kuchyni opravdu stál za to, si řeknete hned u prvního sousta.
    Líčka nakrájíme na větší kusy, vetřeme do nich sůl, pepř, dobře je obalíme v hladké mouce a ze všech stran osmažíme na sádle. Maso vyjmeme a ve výpeku osmahneme drobně krájenou cibuli a slaninu. Vložíme maso zpět, přidáme krájený česnek, bobkový list, kytičku bylinek, zalijeme vínem a vývarem a zakryté necháme dusit doměkka (asi 90 minut). Mouka by nám měla šťávu zahustit. Komu se během dušení zdá šťáva málo hustá, může opatrně vmíchat do 100-150 ml studeného vývaru rozmíchané 2 lžičky mouky a necháme dodusit. Podáváme s bramborovou kaší.


Cream to powder blush PINK PEONY

    Včera bylo pyré ke gulášku, dnes k vepřovým plátkům na houbách. Poznatkem je, že se pyré hodí k silným omáčkám, dnes až příliš vyčnívalo. Přeju ať se daří Pink2
    Multifunkční líčidlo na rty a líčka s duo efektem: Dlouhotrvající efekt + Lesk. Výborně drží po celý den. Použití na rty: Naneste tenkou vrstvu na suché rty. Pro výraznější efekt lehce přepudrujte pudřenkou a naste druhou vrstvu. Přirozený matový výsledek. Pro lesklý efekt a hydrataci lze nanést nakonec lesk na rty Glow up. Použití na líčka: Naneste ve 2 až 3 tazích na tvář a rozetřete pomocí štětce, houbičky nebo jednoduše prsty. Pro odlíčení použijte odličovací mléko, vodu nebo gel.
    Nebojte se, že to nezvládnete. Důležité je dodržet pracovní postup a použít ty správné suroviny. Vyberte si dobrého řezníka, kde maso koupíte. Na podlévání pak použijte kvalitní stolní víno, které vám chuť nezkazí.
    Líčka jsou dnes opravdu gastronomickým hitem. Důvodem je, že maso z lícní části hlavy zvířete je velice jemné, vhodné na dlouhé dušení a díky jeho kližkovité struktuře šťáva z něj skvěle rosoluje. Proto si na takto připraveném pokrmu skutečně pochutnáte.


Hovězí líčka jako od Pohlreicha 5 2

    Hovězí líčka v poslední době často vídáme na menu v českých restauracích. O jejich zviditelnění se zasloužil hlavně Zdeněk Pohlreich ve svém Café Imperial. Příprava jídla není nijak zvlášť složitá, je ale náročná časově. Jelikož jde o maso ze žvýkacích svalů přežvýkavce – jde tedy o jeden z nejvíce namáhaných svalů v jejich těle – je velmi tuhé. Právě proto je nezbytné líčka vařit 5–6 hodin. Po uvaření musí být maso měkké a lze jej krájet lžičkou: Dle Romana Vaňka je právě toto test, který ukáže, jestli jsou líčka dostatečně propečena. Jedině tehdy již můžete podávat! :)
    Jelikož nemám ráda „ty bílé kousky v masu“, dala jsem si opravdu záležet, aby v mase moc tuku nezůstalo. Pokud vám ale tučné nevadí, klidně nechte líčka trochu více prorostlá. Hodně tuku se v průběhu dušení vyvaří a zbydou z něj jen tenké „rosolovité“ částečky, které při jedení téměř necítíte.
    Hovězí líčka jsou recept na nedělní oběd, který je nejen chutný, ale má i punc něčeho výjimečného. Většina lidí se s ním setkala v podobě telecích líček v podniku šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha. Nejen v Café Imperial, ale i doma si nyní můžete pochutnat na tomto výborném jídle. Doba přípravy je zhruba 2 - 3 hodiny. Čas strávený přípravou tohoto lahodného pokrmu vám dostatečně vynahradí následný kulinářský zážitek. Zkuste to a uvidíte sami. Vybrat si můžete z několika receptů:


Hovězí líčka jako od Pohlreicha

    Strejda Google poradil viz: http://www.ceskykulinar.cz/rada/redukovani-redukceREDUKOVÁNÍ - REDUKCEČasto slýchám že se něco při vaření redukuje, nebo se používá tak zvaná redukce. Co to znamená?Termín redukovat znamená česky pro kuchaře odvařit čili zmenšit obsah nějaké tekutiny. Při vaření či dušení se odpařuje voda a tím dochází k zesilováníi chuťových a dalších látek v pokrmu. To se využívá v nejrůznějších případech jak pro dušeniny, zvýraznění chuti šťáv a omáček ale také k zahuštění pokrmu nebo jeho součástí. Redukce pak znamená v gastronomii silný či zesílený odvar či vývar. Například - silná redukce hovězího bujónu - redukce ze sušených hub - redukce z lesního ovoce a podobně. Tak netřeba reakce.Těším se na výsledekRoman
    Po pěti hodinách už budou líčka krásně měkká. Ještě, než začnete dodělávat omáčku, si ale dejte vařit brambory na bramborovou kaši, ať pak nečekáte s hotovou omáčkou na přílohu. :) Líčka vyjměte z omáčky a omáčku propasírujte přes síto, klidně i dvakrát, ať je krásně jemná! (Můžete použít i ponorný mixér, což jsme pro porci na fotografiích udělali i my.) Změklá kořenová zelenina omáčku zahustí, nemusíte už používat jíšku. Do propasírované omáčky vrátíme líčka a přivedeme k varu, aby se nám maso ohřálo, těsně před podáváním do omáčky odstavené z plamene přidáme dvě lžičky másla, které omáčku zjemní.
    Lépe, než strejda Google bych to ani nedokázal popsat, Romane! :-) Takže ať se dílko zdaří, líčka chutnají, a budete-li se chtít podělit o výsledek, budu moc rád! P. :-)


Cream to powder blush CARNATION

    Očištěná líčka nakrájíme na větší kousky (cca na čtvrtiny) a zprudka orestujeme ze všech stran na sádle, nebo na řepkovém oleji. Snažím se jídla odlehčit, takže volím kvalitní řepkový olej, který se při restování nepřepaluje. V originálních receptech se ale častěji vyskytuje sádlo, pokud ho tedy máte rádi, určitě s ním chybu neuděláte.
    A můžeme servírovat! Líčka jsou ideální s kaší, dejte si na ní záležet – kvalitní máslo a mléko a hlavně: Šlehat dohladka! Aby jídlo vypadalo dobře, servírujte nejprve omáčku, na ní bramborovou kaši a na lůžko z kaše položte hotová líčka.
    Hovězí líčka prudce z obou stran opečeme v hrnci na rozpáleném sádle a podlijeme kvalitním červeným vínem, přidáme na větší kusy nakrájenou zeleninu, nové koření a bobkový list. Lehce promícháme, osolíme, opepříme a necháme na malém plameni tzv. táhnout pod pokličkou, dokud není maso měkké. Je to kližkovité maso, takže ke změknutí bude potřeba minimálně 90 minut - nespěchejte. Maso poté vyjmeme, omáčku scedíme a zredukujeme do příjemné hustoty - nakrájíme do ní na tenká kolečka jednu malou lehce povařenou mrkev a nasekanou pažitku. Podáváme s opečenými kostičkami brambor a trochou silné omáčky.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Když jsou líčka orestovaná, vyjmeme je z hrnce a na výpeku orestujeme kořenovou zeleninu nakrájenou nahrubo. Když začne zelenina zlátnout, přidáme nakrájenou cibuli a restujeme dál. Ve chvíli, kdy je směs orestovaná dohněda a máte pocit, že už se začíná připalovat, přidejte rajčatový protlak. Nechte ještě pár minut restovat a následně přidejte víno. My jsme neodolali a nalili si každý skleničku, takže na líčka už zbylo jen něco málo pod půl litru. Ale výsledek byl výborný, takže příště budeme postupovat stejně. :) Nemusíte kupovat zrovna archivní lahev, ale nikdy do jídla nelijte víno, které byste sami nepili!
    Nádhera, hned bych ochutnala! A pastinákové pyré by mi vůbec nevadilo. Opravdu skvělá inspirace pro chladnější dny, kterých je v letošním létě docela dost!
    Nějak jsem se zasekl na: Do zbylé vydušené šťávy přidáme ještě jeden hřebíček, a redukujeme ji na cca ½ objemu, čímž nám krásně zesílí.Tou redukcí je myšleno vyvaření ? Roman
    Ano, má! Zas tak náročné to totiž není, skutečně „makat“ budete jen první hodinu, kdy musíte čistit maso, krájet zeleninu, restovat… Dalších několik hodin už ale necháte maso pomalu dusit a nemusíte se mu vůbec věnovat. My jsme například s přípravou začali v pátek večer, příprava nám zabrala zmíněnou hodinu, v průběhu večera jsme jen popíjeli víno a občas přišli maso zkontrolovat a nechali ho pomalu dusit asi dvě hodiny.


Cream to powder blush AMARYLLIS

    Když se alkohol vyvaří, přidáme koření včetně bylinek, osolíme, opepříme a dolijeme vývarem, popřípadě vodou, tak, aby byla všechna líčka ponořena. Necháme dusit na opravdu mírném plamenu (směs musí jen LEHCE probublávat). Maso by se mělo dusit asi pět hodin. Je na vás, jestli ho necháte péct v troubě (max. 120 stupňů), nebo budete dusit v hrnci. Vždy zvolte minimální stupeň či teplotu, při které ještě dosáhnete bodu varu, na našem plynovém vařiči je to nejmenší možný plamen.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00