Jak na věc


kvašené čínské zelí recept

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!


Milujivareni.cz - Recepty, online kuchařka, škola vaření

    Do hrnce dáme koření,vodu a sůl a chvíli povaříme,necháme vystydnout na 35-40°C. Z nálevu vyndáme bobkový list. Okurky (o velikosti do 10cm)kartáčem omyjeme a větší na několika místech propícháme vidličkou.Větší vkládáme do 5l láhve,prokládáme rozpůleným česnekem,feferonkou,koprem a na špalíčky nakrájeným křenem. Někde se přidává i vinný list.Zalijeme nálevem,zatížíme, položíme víčko a necháme 2-3 týdny stát.Jestli je chceme uchovat do Vánoc i déle připravíme si umyté láhve,vkládáme menší okurky a postupujeme stejně.Přikryjeme víčky(nezašroubujeme). Necháme 3 dny,aby se nastartovalo mléčné kvašení.Potom víčka utáhneme a odložíme do spižírny - do chladu.Samé se zavaří.Nejdříve voda zbělá,zakalí se a asi po dvou týdnech se začne čistiti a bílí kal se začne usazovat.Takto ošetřené vydrží až do jara,ale u mně steží do vánoc.Zbaštím je. Přírodně kvašené okurky jsou sice kyselé,ale zdravější a mají blahodárný účinek na žaludek.Když skončí okurková sezona,obdobně dělám i květák(rozebraný na v
    Nejvhodnější jsou tvrdé, štíhlé, podle možnosti stejně velké (cca 8 cm) okurky. Nejdříve je namočíme na 15 minut do studené vody a jemně kartáčkem očistíme veškerou nečistotu. Několikrát propláchneme a necháme osušit na utěrce. Oba konce okurek seřízneme, aby se lák lépe dostal dovnitř.
    Za tři dny vyjmeme jednu okurku a na zkoušku rozkrojíme. Jestli jsou na řezné ploše světlé skvrny, je potřeba nechat okurky ještě 1-2 dny kvasit. Pokud je řez stejnoměrně světlý, vyjmeme housku, oslizlé okurky propláchneme ve studené vodě a uložíme v plastové nádobě i s nálevem, který přecedíme na okurky. Podáváme vychlazené, okapané, nejlépe půlené nebo pokrájené do salátu.
     Nejvhodnější jsou tvrdé, štíhlé, podle možnosti stejně velké (cca 8 cm) okurky. Nejdříve je namočíme na 15 minut do studené vody a jemně kartáčkem očistíme veškerou nečistotu. Několikrát propláchneme a necháme osušit na utěrce. Oba konce okurek seřízneme, aby se lák lépe dostal dovnitř.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

     Na lák vaříme vodu se solí 5 minut, potom necháme vychladnout. Opereme kopr, oloupeme česnek. Na dno pětilitrové lahve dáme polovinu kopru, poklademe první vrstvou okurek natěsno, vsypeme polovinu česneku, pepře a druhou polovinu kopru. Na to dáme další vrstvu okurek, druhou polovinu česneku a pepře a zalijeme slanou vodou. Housku opečeme nasucho na pánvi, zabalíme do gázy(bude se pak lépe vyjímat z lahve), vložíme do láhve a přitlačíme okurky. Láhev zakryjeme utěrkou nebo ubrouskem a postavíme na místo, kde je rovnoměrná teplota (do 25 stupňů), ale nesvítí slunce. Nálev se po několika hodinách začne zakalovat a kvasit.
    Na lák vaříme vodu se solí 5 minut, potom necháme vychladnout. Opereme kopr, oloupeme česnek. Na dno pětilitrové lahve dáme polovinu kopru, poklademe první vrstvou okurek natěsno, vsypeme polovinu česneku, pepře a druhou polovinu kopru. Na to dáme další vrstvu okurek, druhou polovinu česneku a pepře a zalijeme slanou vodou. Housku opečeme nasucho na pánvi, zabalíme do gázy(bude se pak lépe vyjímat z lahve), vložíme do láhve a přitlačíme okurky. Láhev zakryjeme utěrkou nebo ubrouskem a postavíme na místo, kde je rovnoměrná teplota (do 25 stupňů), ale nesvítí slunce. Nálev se po několika hodinách začne zakalovat a kvasit.
    Feeder Method je webový portál, který specializuje na feeder a Haldorado produkty. Na Feeder Method najdete všechny produkty od Haldorado Shop. Výhoda naši stránku pro Vás je rychlé dodání zboží a indikace aktuálního skladového zásoby.


Přes 60800 receptů na jednom místě

     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Za tři dny vyjmeme jednu okurku a na zkoušku rozkrojíme. Jestli jsou na řezné ploše světlé skvrny, je potřeba nechat okurky ještě 1-2 dny kvasit. Pokud je řez stejnoměrně světlý, vyjmeme housku, oslizlé okurky propláchneme ve studené vodě a uložíme v plastové nádobě i s nálevem, který přecedíme na okurky. Podáváme vychlazené, okapané, nejlépe půlené nebo pokrájené do salátu.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00