Jak na věc


kuřecí v těstíčku

Kuřecí gumbo postup přípravy receptu:

    Suroviny Klobása Chorizo, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
    Naprosto fantastické hranolky, které jistě znáte z rychlého občerstvení McDonalďs. Navíc budou mnohonásobně levnější a uděláte si je kdykoliv a kdekoliv budete chtít.|
    Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Kmín římský, Okra - Ibišek jedlý, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata loupaná (konzervovaná) mají zadané všechny známé hodnoty.


Šťavnaté kuřecí plátky Hellmann's + VIDEO

    Pokud vybereme málo tučné maso, pak je pokrm poměrně vyvážený a tím dietní. Množství tuku dále snížíme orestováním masa na kvalitní pánvi, která potřebuje jen velmi malé množství oleje, nebo téměř žádný.
    Před několika lety jsem na Ukrajině přímo ve vesnických kuchyních pečlivě zkoumal výrobu boršče, který mám velmi rád na všechny způsoby. V každé chalupě, které jsou i jen několik metrů od sebe se však dělal úplně jinak, a každý byl ten zaručeně pravý (podle slov kuchařky, která zrovna stála u plotny). Po asi desátém boršči mi došlo, že to s ním je stejně jako u nás s bramboračkou, nebo zelňačkou - někdo má rád v polévce uzené maso, jiný drůbeží, jiný zase více zelí nebo hodně smetany. Zkrátka chce to trochu fantazie a citu, na ukrajině se spíše než receptem řídí kuchaři citem a hlavně tím, co je zrovna k dispozici za ingredience. Proto každý boršč je v podstatě ten pravý.|
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Kuřecí prsa v dýňové krustě & celerové pyré

     Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.
     Do základu vložíme omytá, na kousky nakrájená kuřecí prsa a za častého obracení maso opečeme po všech stranách. Poprášíme oreganem, paprikou, kmínem a hladkou moukou, dobře promícháme a smažíme ještě 1 minutu.
    Na Ukrajině a také v Rusku se prodává na boršč speciální stejnojmenná směs koření, která obsahuje bujón, glutaman a červené barvivo. Pokud chcete mít boršč více červený, přidejte více rajského protlaku a méně smetany.|


Grilovaná kuřecí prsa s kuskusem

    Kdo by neznal masové kuličky z IKEA? Ale jak je správně připravit? A jak připravit smetanovou omáčku? Koukněte se na náš videorecept... | Po dlouhém experimentování přinášíme recept na tradiční kuličky, které známe z obchodního řetězce IKEA. Tento recept byl přeložen ze švédských stránek a váhové poměry byly upraveny na u nás používané  gramy a mililitry. Receptů je na toto téma hodně, podle našeho názoru se tento chutí těm originálním velmi přibližuje, a to až tak, že nepoznáte rozdíl....|Není v nich česnek, ba ani špetka majoránky, přesto jejich chuť přitáhla pozornost všude tam, kam vstoupil Ingvar Kamprad - majitel obrovského byznysu pod jménem IKEA.|Pro masové kuličky IKEA nehledejte přesně popsaný recept, ten totiž nenajdete. Vyrábí je totiž několik výrobců a přesný recept je tajný. Dokonce jeden z výrobců přidával do kuliček soju, kterou ale jaksi opomněl uvést v deklarovaných surovinách na obalu. O zprávě se dočtete ZDE
    Ruské vejce je výborná a výživná svačinka, kterou si můžete udělat třeba do skleničky do práce, nebo jako rychlou, ale vydatnou večeři k televizi.|Mnozí nevědí, že ruské vejce v žádném případě nemá svůj původ v Rusku, dokonce to prý někteří rusové berou jako urážku. V zahraničí prostě tento název známý není, je to typicky české jídlo. V dobách, kdy ruské vejce vzniklo, se podávalo s vlašským salátem, později se začal zaměňovat za bramborový, který je trochu levnější.
    Někteří kuchaři dělají polévku více do kysela, viděl jsem vařit boršč i z kysaného zelí, nebo okyselený octem. Další zvláštností této polévky je, že někteří kuchaři dělají boršč z cca 50 gramových kousků masa a zeleninu také krájejí na velké kusy - cibuli na čtvrtky, mrkev na třetiny a podobně. Děje se tomu většinou v domáctnostech, kde je jen menší počet strávníků.|


Pečené masové kuličky Köttbullar IKEA se smetanovou omáčkou

     Potom přidáme na plátky nakrájenou klobásu, loupaná rajčata a přilijeme vývar. Uvedeme do varu za stálého míchání, snížíme příkon tepla a necháme asi 20 minut probublávat.
    Možná trochu netradiční, avšak pro zdraví vhodný beránek s výbornou chutí. Sami jsme nevěřili, jak cuketa moučník zjemní a zvláční. Je to opravdu výborná kombinace.
    Jako výrobník jogurtu může posloužit jakýkoliv prostor, který udrží teplotu v rozmezí 39 až 41°C. Výborný je samozřejmě jogurtovač, ten však má tu nevýhodu, že má malou kapacitu. S úspěchem používáme líheň na drůbež, kterou lze sehnat za cenu jogurtovače, má však daleko větší kapacitu. Někteří kuchaři a kuchařky také používají s úspěchem přesnou elektrickou troubu.
    Ve velké pánvi nebo v kastrole rozehřejeme olej a osmažíme na něm oloupanou, nasekanou cibuli, nakrájený řapíkatý celer a očištěnou, nakrájenou papriku. Zeleninu za častého míchání smažíme asi 5 minut, aby zkřehla. Přidáme nasekaný česnek a krátce osmahneme.


Kuřecí prsíčka s omáčkou a houbami

    Všechny pomůcky je třeba sterilovat, tedy opláchnout ve vodě teplé alespoň 80°C. Sice to není pravá sterilace, ale pro tento účel stačí. Platí to nejen pro skleničky a víčka, ale také všechny další pomůcky, které přijdou do styku s námi vyrobeným jogurtem.|
    Zelná polévka v České Republice patří mezi nejoblíbenější polévky vůbec. Existuje velké množství variant nejen podle krajů, ale i doby, kdy ji připravujeme. Verze na vánoce je lahodně jemné chuti s vůní švestek, kde základ tvoří kvalitní klobása, ideálně jehněčí.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
14844
cache: 0024:00:00