Jak na věc


krakonošova zahrádka

Přes 60800 receptů na jednom místě

    Suroviny Anglická slanina, Šalotka, Vejce slepičí, Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Hovězí maso přední, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
     Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.
    Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.
    Suroviny Chléb konzumní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sůl mořská, Mrkev kořen, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Blíží se vánoční svátky a s nimi i čas splněných přání. A bývají to přání ledajaká - velká, skromná, neobvyklá, nadnesená, přehnaná, malá, neuskutečnitelná, tajná… a našlo by se ještě bezpočet…


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    Pro platby z ciziny použijte IBAN a BIC kód: For payments from abroad use the IBAN and BIC code: Dla płatności z zagranicy, należy użyć kodu IBAN i BIC: Verwenden Sie für Zahlungen aus dem Ausland IBAN und BIC Code: Číslo účtu 19-1304139399 IBAN CZ52 0800 0000 1913 0413 9399 BIC GIBACZPXXXX
    Fotografie ze startu Krakonošovy stovky 2016 a dění u prezentace a v cíli naleznete na : http://hory200.rajce.net/Krako....2016 fotografie z trasy K55 a z cíle s nejrychlejším "chodcem " Louiem Watermanem. Fotogalerie je dostupná na adrese https://www.flickr.com/photos/75057613@N07/albums/72157667266020664, celou sadu lze stáhnout po kliknutí na ikonu "šipka dolů" v horním banneru galerie.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.


Krakonošova stovka - hlavní stránka

    PŘIHLÁŠKY NA K 100, K55 ČI HORSKÝ BĚH NA 25 km FUNGUJÍ PŘES SPORTCHALLENGE.CZ. Během týdne budeme postupně zveřejňovat uhrazené platby. Vzhledem k velkému množství přihlášených během prvního týdne žádáme o trpělivost a akceptování cca 14 denního prodlení se zveřejněním plátců. Děkujeme za pochopení
    Hovězí hrudí omyjeme a osušíme. Cibuli očistíme tak, že odstraníme jen vrchní suchou slupku, ostatní slupky necháme. Cibuli rozkrojíme a v suché pánvi opečeme dozlatova obě poloviny rozkrojené cibule, plochou stranou dolů. Očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, petržel a celer. Mrkev s celerem a petrželí pokrájíme na kousky, pórek nakrájíme na kolečka.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
     Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.


Cibulačka se zastřenými vejci a sýrem

     Hrnec zakryjeme poklicí a polévku přivedeme zvolna do varu. Po chvíli vaření (necháme ji zblanšírovat) vodu z polévky slijeme, nalijeme znovu vodu a uvaříme napodruhé. Takto bychom měli dosáhnout čistého, ne zakaleného vývaru.
     Oloupanou šalotku pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Tvrdší chléb nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.


• ODKAZ NA FOTOGRAFIE K 100 2015

    Vážení chodci, běžci, sportovci, výletníci i Krakonošové! Překontrolujte své jméno na startovní listině http://pucik.sportchallenge.cz/cz/k100/startovka Do středy 14.6.2017 12:00 přijímáme s otevřenou náručí (info(zavináč)sportchallenge.cz) vaše žádosti o přeregistraci, změnu teamu a jiné změny v přihlášce. Poté budeme připravovat startovní čísla a za případné změny vám naúčtujeme 50 Kč případně čokoládu (mléčnou). Kdo přijde se změnou po pátečním poledni, tomu už rovnou naúčtujeme 100Kč. Pište raději dříve, ať neřešíme všechno těsně před závodem v registrační kanceláři. A nejlépe před středou, ať se nepřejíme čokoládou. Trička objednaná k registracím budou připravena v zadaných velikostech pro všechny, kdo neměli žádnou změnu v registraci. Dále zkusíme přiřadit co nejvíce triček správné velikosti ke změněným registracím. Zbylý fond triček bude k prodeji a výměně velikostí. Těšíme se na vás ve Vrchlabí!
    Oloupanou šalotku pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na proužky. Tvrdší chléb nakrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
     Uvařený světlý hovězí vývar přecedíme. Maso pokrájíme na plátky nebo malé kostky a vrátíme zpět do polévky. Podle chuti osolíme a vložíme zpět i pokrájenou zeleninu.
    Polévku vaříme 90-120 minut. Vývar nesmí prudce vřít, vaříme ho při mírné teplotě, jen aby probublával. Při varu se z masa vyloučí bílkovina a na povrchu se sráží v podobě pěny, kterou nesmíme odstranit. Při pozvolném vaření se z této pěny na povrchu utvoří tenká vrstva hnědé sraženiny, kterou potom dírkovanou lžící odstraníme.
    Před oficiálním schválením od KRNAPU zveřejňujeme mapu a aktuální trasy: Trasa 100 https://mapy.cz/turis...5B%5D Trasa K55 https://mapy.cz/turis...5B%5D Pořadatelé


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    V hrnci rozpustíme máslo a šalotku zpěníme. Přilijeme čistý hovězí vývar (1 litr), přivedeme k varu a pomalu cibuli vaříme (15-20 minut). Vejce rozšleháme a vlijeme do vařící polévky. Ochutíme pepřem, solí, přimícháme petrželku.
    Letošní trasa K100 byla certifikována a uvedena v oficiálním kalendáři International Trail Running Association (ITRA). Úspěšní účastníci K100 (2019) se mohou kvalifikovat na:Ultra-Trail du Mont-Blanc (4 kvalifikační/ITRA body)Western States Endurance Run (cílový čas pod 22 hodin)------------------K100 as qualifying event for Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) and Western States Current K100 trail has been ranked and listed in official calendar of International Trail Running Association (ITRA). Successful participants of K100 (2019) can qualify for: Ultra-Trail du Mont-Blanc (4 qualifying/ITRA points)Western States Endurance Run (finish time under 22 hours)


Přihláškový systém pro rok 2019:

    Vážení účastníci Krakonošovy stovky. Jsme potěšeni a zároveň i trochu zaskočení ohromným zájmem o účast na některé z tras 49. Krakonošovy stovky . Rádi bychom umožnili start co nejvíce z Vás a proto jsme nuceni učinit toto opatření. Setrvání ve startovní listině je podmíněno úhradou startovného, popř. objednaného trička a to do 14 dnů od přihlášení se. Tuto veřejnou informaci pošleme ještě každému z Vás.
     V hrnci rozpustíme máslo a šalotku zpěníme. Přilijeme čistý hovězí vývar (1 litr), přivedeme k varu a pomalu cibuli vaříme (15-20 minut). Vejce rozšleháme a vlijeme do vařící polévky. Ochutíme pepřem, solí, přimícháme petrželku.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2020
cache: 0000:00:00