Jak na věc


krůtí guláš

Plněná krůtí roláda se špenátem

    0,75 kg krůtího masa (pro silnou chuť guláše je nejlepší tmavé maso ze stehen, kdo naopak preferuje jemnější verzi doporučujeme prsa)2 cibule3 stroužky česneku1 lžíce hladké moukymletá paprika (2 lžičky)majoránkasůl, pepřkvalitní rostlinný olej
    Na rozpálený olej dáme cibulku, kterou zpěníme a za stálého míchání necháme zhnědnout, přidáme maso na větší kostky a oretujeme, přidáme kečep a koření, zamícháme a podlejeme a přidáme masox. Necháme povařit, asi po 20 min přidáme střídu z chleba a mícháme, podlejeme a mícháme, pozor aby se nepřichytil. Chleba se rozvaří a podle potřeby můžeme dohustit moukou, jak jsme zvyklí nebo jíškou knorr.Knedlík: prosátou mouku a kypř. prášek a sůl, dáme do mísy. Zvlášť si rozkvedláme mléko a vejce a přilejeme na mouku a promícháme. Přidáme rohlíky nakrájené na drobné kostičky a dobře promícháme. Těsto pomoučím a začnu tvořit tvar knedlíku a vybouchávám vzduch, pořádně několikrát prohnětu a vytvořím knedlík, který nechám odpočinout 10 min. Dám do vařící vody, několikrát propíchám vidličkou , ze všech stran. Vařím 11 min, poté knedlík otočit a opět vařit 11 min. Po uvaření vyndáme a propícháme a krájíme nití.


Všechny články tématu Nízkokalorické recepty - Okénko dietologa

    800 g krůtích prsou, 2 nožičky pikantní klobásy, 3 zelené papriky, 2 velké cibule, 3 lžíce rajčatového protlaku, sůl, drcený kmín, mletý pepř, 2 lžičky mleté papriky, 2 lžičky gulášového koření, 2 lžíce hladké mouky, olej
    Krůtí maso nakrojíme a naklepeme tak, aby nám vznikl tenký plát masa. Osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem a necháme chvíli odležet. Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme listový špenát,...
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
     Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.


Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Krůtí guláš je zdravější variantou prověřené maďarské klasiky s hovězím masem. Pokud místo sladké papriky přidáte pálivou, máte verzi, která vás v zimě zaručeně zahřeje. Pokud naopak výsledný guláš zjemníte smetanou, můžete jej podávat i dětem.S celozrnným knedlíkem máte skvělou dietní variantu pro lednové hubnutí.
    Základem každého guláše je správně připravená cibule. Začneme tedy tím, že ji nakrájíme najemno a necháme pomalu restovat na tuku ve větším hrnci. Necháme ji opéct až téměř dohněda. Mezitím nakrájíme krůtí maso na menší kostky. Maso přidáme k cibuli, lehce osolíme (podle toho, jak moc slaný máme vývar), přidáme mletou papriku, kmín a pepř. Zalijeme horkým vývarem a společně dusíme, dokud maso nezměkne.
    Maso očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a v hrnci na oleji orestujeme dozlatova. Přidáme maso, které orestujeme, aby se zatáhlo. Zaprášíme sladkou...
    Chřest očistíme, odřízneme dřevnaté konce a opepříme. Každý stonek obalíme ve slanině a klademe na rozehřátou pánev bez oleje. Zelený chřest ve slanině restujeme ze všech stran, dohromady asi 5 minut. Pokud slanina...


Zelenina v podzimní kuchyni: brokolicový krém

    Na rozpáleném oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme maso nakrájené na kostky a orestujeme ze všech stran. Přidáme mletou papriku a asi minutu za stálého míchání osmažíme. Podlijeme vodou (cca 0,5 litru) a necháme guláš dusit pod pokličkou, dokud se není maso měkké a voda se nevypaří. Jakmile je voda vypařené zaprášíme moukou, přilijeme vodu do požadované hustoty a opět necháme cca 20 minut na mírném ohni probublávat.Na závěr dokořeníme majoránkou, rozdrceným česnekem, pepřem a dosolíme.
    To je ale milé překvapení. Jsem ráda, že nás opět zvete na něco dobrého. Z nostalgie jsem si otevřela vaši stránku a nestačím se divit, co přibylo nových receptů. Teď se těším, že si je zpětně pročtu a o inspiraci nebudu mít nouzi.
    Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.


Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

    Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Nakrájíme na menší kousky a necháme rozvařit v guláši. Můžeme přidat i trochu rajčatového protlaku. Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a dosolíme dle chuti. Společně ještě chvíli provaříme. 
    HaF, pokud by zůstalo v pozdních nočních hodinách jen u čtení, bylo by všechno dietní. Tak taková obrovská krůta, je pak radost porcovat do mrazáku, je z ní pár obědů, včetně polívečky. Taky jsem ji kdysi koupila tak velkou, ale živou. Hrůza byla ji zabít.
    Nesouhlasím,že krůtí maso je dietní!!! Tedy , nesmí se ty recepty číst večer před spaním! Vypadá to velmi dobře. Na vánoce bereme pravidelně celou krůtu - tak 15-18kg,to se potom dietně nabaštíme! Mám vyzkoušeno, že krůtí stehno pěkně na česneku a na cibuli strčí do kapsy i vepřovou pečeni a nikdo to u zelí nepozná. (Ale strčím tam tajně nedietní lžíci sádla-radši dvě)
    Ve smetaně rozmícháme lžičku Maizeny a smetanu přimícháme do guláše. Povaříme 1-2 minuty a hrnec s gulášem odstavíme z plotny. Podle chuti ho můžeme dosolit nebo i dochutit cukrem.


Kvedlačka spirálová nerez - Orion

    © 2009 – 2018 NAŠEPENÍZE.CZ s.r.o., všechna práva vyhrazena. Šíření jakéhokoliv obsahu bez předchozího písemného souhlasu provozovatele, nebo vlastníka autorských práv k obsahu je výslovně zakázáno. O nás - kontakty | Podmínky používání | Reklama | Newsletter | RSS články | RSS recepty | Facebook | Přidat na Seznam
    Na troše oleje orestujeme pokrájenou cibuli dozlatova. Přidáme mletou papriku, promícháme a přisypeme na kostičky nakrájené maso. Okořeníme a za stálého míchání opečeme.
    250 g krůtích prsou, 400 g kysaného zelí, 1 cibule, 1 kyselé jablko, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžička majoránky, 1 lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, 1 brambor, 100 g kysané smetany, sůl, mletý pepř, 1 zelená paprika, 1 červená paprika, 1 lžíce přepuštěného másla, 1 lžíce nasekané zelené petrželky
    Cibuli nakrájíme na kostičky a na jedné lžíci sádla osmažíme dotmava. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso,necháme zatáhnout a vmícháme mletou papriku. Podlijeme vodou a dusíme skoro do měkka. Na zbylém sádle...
    Suroviny Krůtí maso, Maizena - kukuřičný škrob, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Smetana 6% (do kávy) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.


Krůtí guláš s domácím knedlíkem

    Fazole na guláš den předem namočíme do studené vody. Vodu slijeme a dáme vařit do nové vody. Jakmile se začnou fazole vařit, začne se na hladině vytvářet pěna, kterou pomocí lžíce sesbíráme. Poté můžeme do vroucí vody...
    cibule, krutí maso, 1 masox, guláš. koření (já používám Avokádo), olej, střídu z chleba nakrájenou na drobné kostičky, lžíci kečupu, hladkou mouku na dohuštění KNEDLÍK: 150 g polohrubé mouky, 125 ml mléka, 1 vejce, špetka soli, na špičku čaj. lžíčky kypřící prášek a 2 staré rohlíky nebo housky nakrájené na drobné kostičky ( z této dávky uděláme knedlík z kterého nakrájíme cca10-11 knedlíků)


Kategorie: minutky, drůbeží maso

     Krůtí maso bez kůže (nejlépe ze stehen) omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Očistíme větší cibuli, kterou pokrájíme nadrobno. V hrnci na rozehřátém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme maso, ochutíme ho solí, kmínem, pepřem a restujeme i s cibulí asi 3-4 minuty. Stále směs promícháváme, jakmile se zredukuje z masa šťáva, přidáme mletou sladkou i pálivou papriku, promícháme a krátce osmažíme. Dáváme pozor, aby se paprika nezačala připalovat. Pak přilijeme horkou vodu a pod poklicí maso dusíme asi 20 minut doměkka. Poté přidáme kysané zelí (podle kyselosti ho můžeme promít v sítu pod tekoucí vodou). Maso se zelím dusíme dalších 5-8 minut.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00