Jak na věc


krém na dort

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Sýrové krutony do polévky lze použít do mnoha polévek jako pomyslnou třešničku na dortu. Polévku to zvedne nejen esteticky, ale i chuťově.|Krutony se hodí do mnoha polévkek, jmenujme například cibulačku, rybí, dýňovou, pórkovou, květákovou a hrachovou.
    Před přípravou doporučujeme se řádně fyzicky připravit, neboť strouhání a krájení velkého množství rajčat a cibule dá celkem zabrat. Také můžeme použít stroje, což nám práci hodně ulehčí. Guláš díky zelenině nepotřebuje speciální zahuštění, jeho chuť je svěží a lehce pikantní.
    K tomuto pokrmu se hodí vařené brambory, bramborová kaše, nebo i třeba čerstvý chléb. Možno také servírovat se šťouchanými bramborami a nebo prostě podle chuti.
    V tomto receptu si ukážeme, jak správně zabalit hamburger. Recept předvedl přímo zaměstnanec firmy McDonalďs.|V tomto receptu se nesnažíme o přesnou recepturu masa, ale o skládání ingrediencí na sebe. Zejména důležité je zabalení hamburgeru. Je to proto, že hamburger chuťově dojde  a přitom nevychladne.


Kuřecí prsa s francouzskou omáčkou

    Množství krému, vyznačené u příslušných receptů, postačí pouze k plnění jednoho dortu. Potíráme-li však strany i povrch dortu krémem, popř. chceme-li ještě povrch dortu jednoduše ozdobit, musíme si připravit dvojnásobné množství krému. Plnění a bohaté zdobení většího dortu vyžaduje přibližně 60 dkg krému, tj. asi trojnásobné množství než je uvedeno u příslušných receptů...
    Ahoj cukrarinky,prosim,nemate nekdo zkusenost s kremem nastavovanym bilkovym snehem? Jak se dela a jak se snim pracuje? Pry je senzacni chutove a krasne se i tvaruje. Dekuji za pripadne info. Aja
    Krémy z pudinku a vaječných žloutků jsou hutnější, ale velmi chutné. Jejich příprava je poměrně snadná, základní krémy je možné ochutit mnoha dalšími ingrediencemi.
    Postup: Oloupané, popř. neoloupané oříšky nebo mandle nahrubo rozsekáme. Na pánev dáme cukr, pokropíme vodou, postavíme na prudký otevřený oheň a vařečkou mícháme tak dlouho, až se cukr roztaví do zlatožluta...
    Pokud chceme krém bílý, použijeme jen bílky. V tomto případě používám toto množství: 5 bílků, 15 dkg - vyšleháme v páře, vychladlý zašleháme do 250 g másla.


Žloutkový krém (základní recept)

    Smetanové, šlehačkové i čokoládové krémy jsou většinou lehčí a jemnější. Používají se především na plnění, ale třeba i povrchovou úpravu piškotových dortů nebo rolád. Základní krémy se mohou ochutit různými dalšími vhodnými ingrediencemi. Opravdu jedinečně lahodným čokoládovým krémem je speciální Ganache.
    Na plnění i povrchové potírání dortů, rolád a dalších podobných moučníků se používají různé druhy krémů. Krémy jsou nejčastěji máslové, šlehačkové a ovocné, připravují se i krémy pudinkové nebo žloutkové a mnohé další.
    Ahoj holky,budu delat synovi k 1.narozeninam krtkuv dort...spise krtinec s figurkou krtecka. Mam v planu upect v nejake forme ci mise,vydlabat vnitrek a naplnit nejakym kremem z mascarpone,ricotty,tvarohu apod.Muzu poprosit o nejaky opravdu svezi dobry krem??? Moc vam dekuji Aja
    Postup: Do kotlíku nebo kastrolu nalijeme šlehačku, přidáme nastrouhanou čokoládu, postavíme na oheň a přivedeme zvolna do varu. Občas vařečkou lehce zamícháme...


Smažený kapr v muškátovém těstíčku

    Máslový krém je nejvíce používaný druh krému pro plnění i povrchovou úpravu dortů. Základem je máslo, které se míchá podle druhu krému a jeho chuti s různými dalšími ingrediencemi. Některé máslové krémy je nutné připravovat tepelně, u většiny ale stačí důkladné prošlehání. Místo másla se často používá například Hera nebo jiné náhražky, to se ale vždy na kvalitě krémů projeví negativně.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Ovocné krémy se na náplně dortů a rolád používají poměrně často a mají je rádi hlavně děti. Citrónový krém je vhodný především pro ty, kteří dávají přednost méně sladkým krémům, krém mandlový se hodí pro dorty k slavnostnějším příležitostem.
    Druhý den puding trochu rozšleháme, aby v něm nebyly kousky. Pak po kouskách přidáme máslo a Heru. Šleháme tak dlouho, až máme vyšlehaný lehký skoro bílý krém. Než došleháme přilijeme trochu rumu!!
    Tato pomazánka ve spojení s dietním rýžovým chlebíčkem je hotova opravdu za pár minut. Použijte nízkotučný tvaroh a dietní večeře ja za pár minut hotová.
    Uvaříme puding z výše uvedených surovin. Máslo a Heru vyndáme z lednice. To nám zaručí, že puding a tuky budou mít druhý den stejnou teplotu a krém se nesrazí!!!! Takže puding i tuky nechte při pokojové teplotě přes noc.


Stačí se přihlásit nebo registrovat

    Postup: Smetanu před šlehání pokud možno v chladničce dobře vychladíme. Vychlazenou smetanu vlijeme do vychlazené porcelánové misky nebo do kotlíku na sníh a šleháme ji rovno drátěnou metlou ne příliš rychlými pohyby, dokud nezhoustne...
    Na cenu si spočítej všechny náklady - tedy suroviny, energie a taky něco na mytí nádobí, ubrousky, pečicí papír, kuchyňské utěrky, podložku pod dort atd. Je toho dost po miniaturních částkách, ale v součtu to udělá pěknou částku. A pak si připočítej za práci podle sebe - za dort a za tvorbu figurek. Někdo počítá takhle náklady, někdo zase dort podle celkové váhy na kilogramy.
    Postup: V kastrolu utřeme žloutky, cukr, vanilku a škrobovou moučku do pěny, přilijeme mléko, postavíme na oheň a za stálého pilného míchání vařečkou vaříme tak dlouho, až směs dostatečně zhoustne (vaříme asi 2 až ...
    ahoj děvčata,prosím je to nedávno,kdy jsem na těchto stránkách četla čoko krém a krém z ole pudinku,mohly byste mi poradit popřípadě zaslat recepty na tyto krémy?A ještě bych potřebovala poradit s cenou dortu:má být čtvercový 35cm a horní čtverec je 22cm a nahoře chce paní čipmánky o velikosti 10cm,nápln krémová zdobení krémové jen čipmánci marcipánové děkuji za radu ruzicka.h


Potřebné množství krému k plnění a potření dortu

    Dortové krémy se ve většině případů připravují poměrně jednoduše, vždy je ale potřeba používat ve správném množství kvalitní suroviny a dodržovat doporučené postupy. Další možností je využití připravených cukrářských náplní, které v současné době už mají opravdu vynikající chuť i ideální konzistenci.
    Muffiny jsou oblíbenou pochoutkou nejen dětí. V obchodě však bývají dosti drahé a hlavně plné "éček". Doma si je vyrobíte za chvilku a za pár korun.|Pozor na některé druhy papírových košíčků! Musí být vloženy v silikonové nebo plechové formě, protože se teplem deformují.|Pokud máme papírové košíčky, které se teplem deformují a nemáme formičky, tak použijeme jednoduchou fintu. Dáme je do nádoby tak, aby byly natěsno vedle sebe, a tudíž se nemohly rozlít. K tomu dobře poslouží třeba malý pekáček nebo hrnec či porcelánová miska.|Čím více je těsto hustší, tím méně muffiny nakynou a naopak.
    Poměr: 1/10 litru mléka, 7 ½ dkg jemného pískového cukru, 3 žloutky, 1 dkg škrobové moučky, nepatrné množství jemně mleté vanilky nebo vanilkového cukru a 12 dkg másla.
     vyšleháme v páře vejce s cukrem do tuha. Necháme vychladit. Zvlášť vyšleháme 1/4 kg másla s jednou lžící mletého cukru. Do vyšlehaného zašleháváme po troškách vychladlou směs. Můžeme dochutit rumem.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
200
15683
cache: 0024:00:00