Jak na věc


karamelizovaná cibule do zásoby recept

Desetitisíce receptů do vašeho mobilu a tabletu

    Plátky chleba opečeme z jedné strany dozlatova pod rozehřátým grilem v troubě. Otočíme je, rozdělíme na ně plátky sýru a grilujeme ještě 1 - 2 minuty, dokud se sýr nezačne tavit.
    Na ztracená vejce potřebujeme co nejčerstvější vajíčka. V hrnci přivedeme k varu vodu a přidáme lžíci octa. Každé vejce rozklepneme zvlášť do mističky. Vodu v hrnci zamícháme tak, aby vznikl vír a do jeho středu...
    Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si...
    Zbytek cibulí nakrájíme na tenké plátky (měli bychom získat 6 – 7 šálků cibulových plátků). Ve větším kastrolu rozehřejeme zbylé 2 lžíce olivového oleje, přidáme nakrájené cibule a oloupané šalotky rozkrojené na půlky a na mírném ohni vaříme za občasného míchání 20 - 25 minut, dokud cibule nezměkne. Pak zvýšíme teplotu a povaříme ještě 5 minut, dokud cibule nezezlátne. Vmícháme vývar a víno, polévku prohřejeme a dochutíme solí a pepřem.


Karamelizovaná cibule postup přípravy receptu:

    Petržel, mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na středně velké kousky, oloupanou cibuli na čtvrtky. Rozehřejeme troubu na 210 - 220 °C. Vezmeme si zapékací mísu a dáme do ní všechnu zeleninu, zalijeme olivovým olejem,...
    Oloupané cibule nakrájíme na proužky. V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olivový olej s máslem, přidáme cibuli, na tenké plátky nakrájený česnek, tymián, špetku soli a pepře a promícháme....
    Cibule si očistíme a oloupeme, následně je nakrájíme na tenčí kolečka. Na hlubokém talíři si smícháme mouku, grilovací koření a sůl. V této směsi cibulové kroužky obalíme. Na jiný talíř si rozklepneme vajíčka a...
    Připravíme si zelí, otrháme z něho ovadlé listy, zbytek omyjeme a rozkrájíme na osminy. Ze všech kousků odstraníme košťál. Papriku očistíme a společně se zelím ji nakrájíme na nudličky. Mrkev očistíme, ostrouháme a...


mohou pouze přihlášení uživatelé.

    V hlubší pánvi necháme při mírné teplotě rozpustit cukr. Jakmile začne chytat žlutou barvu, přidáme máslo a necháme ho za stálého míchání rozpustit. Přídáme oloupané cibule rozkrojené na poloviny a 5 minut restujeme (stále mícháme). Zakápneme citrónovou šťávou, osolíme, opepříme, podlijeme malým množstvím vody a zakryté dusíme doměkka. Odkryjeme, necháme ještě odpařit tekutinu a podáváme. 
    Cibule nám v kuchyni nikdy nechybí. Dnes vám prozradíme náš tajný trik! Pokud chcete její chuť pozvednout na úplně novou úroveň, zkaramelizujte ji! Stačí pár dalších surovin, chvilka času a v hrnci vznikne hotový zázrak. Jen pozor na připálení! Raději zvolte mírnější teplotu (střední či nižší střední stupeň) a věnujte cibuli trochu více času, bohatě se vám odmění. Karamelizovaná červené cibule se hodí nejen ke steakům, ale např. i do ragú, burgerů, hot dogů, k sýrům či paštikám... I obyčejný krajíc chleba s máslem se díky ní promění v nezapomenutelnou delikatesu.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
    Horkou polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme sýrový toast a plátky karamelizované cibule a nakonec každou porci posypeme nakrájenou cibulovou natí.


S Luckou v kuchyni: 3x vánoční sušenky

    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte olej. Vsypte cibuli. Přiklopené duste 20-30 minut. Občas důkladně promíchejte. Když je cibule zlatavá a zkaramelizovaná, přidejte cukr a vinný ocet. Promíchejte, aby se cukr rozpustil. Osolte a opepřete. Vařte a míchejte ještě 5-10 minut, aby se šťáva změnila v sirup. Uchovávejte v lednici.
    Cibule oloupeme, rozkrojíme na půlky a vyloupneme z nich celkem šest plátků. Vložíme je do pánve s lžící rozehřátého olivového oleje, na mírném ohni je opečeme z každé strany asi 3 – 4 minuty dozlatova a necháme odkapat na papírové utěrce.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00