Jak na věc


kančí guláš

Těsnění odvzdušňovacího ventilu pro tlakové hrnce Blue Point - Fissler

     Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
    Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.


Hvězdičky s brusinkami a pistáciemi

    Po načtení receptu, nakoukání videa a prostudování kančí teorie budete dokonale vybaveni na podzimní pochutnání si. Ohledně šípků, viděla jsem džemů a marmelád celkem dost. Zaprvé na internetu, třeba tady a tady. Pak v Hypernově. Vždycky buď u brusinek, a nebo u studených omáček k masům. V Tescu jsem ji neobjevila, ale je to spíš provoz od provozu. Svou šípkovou jsem pořídila ve Sklizeno (řetězec s farmářskými potravinami). Ceny se pohybují od 40 do 140 korun za různé velikosti balení a v různých kvalitách. Sledujte procentuální obsah šípků. Minimum bývá 16 %, ale viděla jsem už i necelých 40. Šípkovou marmeládu/džem si můžete z čerstvých šípků zhotovit i doma. Je to trochu piplačka, pokud nechcete spoléhat na to, že chloupky, které šípek uvnitř sebe má, se rozvaří a zbytek zachytíte při pasírování. Celkem pěkně popsané, jak na to bez toho piplání, jsem našla tady, ale vygooglujete toho mnohem víc.
    Miluji vaření mobilní aplikace je jedna z nejobsáhlejších aplikací na českém trhu. Na nic nečekejte a stahujte nekonečnou zásobu receptů do vašeho mobilu!
    Flambování není pro dokončení kančího Stroganoff nezbytně nutné, ale dodá pokrmu zajímavou chuť, a navíc vypadá opravdu efektně. Brandy zahřátou na asi 50 °C nalijte na pokrm a zapalte. (Profíci to dělají nakloněním pánve ke straně, kdy vzlínající alkoholové páry chytnou od plynového hořáku, vy to ale raději nezkoušejte a pomozte si sirkou či zapalovačem.) Plameny po pár minutách samy zhasnou, až vyhoří všechen alkohol a s ním i přebytečný tuk.
     Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.


Roky zabírají vraky místa v (nejen) pražských ulicích. Pomůže zákon?

     Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.


Kančí hřbet s čatní z červené řepy

    V Hájence, kam jsem se zajela inspirovat, používali na kančí se zelím plec (ale bohužel i klasické vepřové maso), na šípkovou omáčku pak zjevně kombinaci, protože tu maso nebylo nijak blíž specifikováno. Odhaduju to na kombinaci kýty a plece. Rozdíl je nejen v charakteru svaloviny masa, ale i v ceně. Kýta je spolu s hřbetem to nejnákladnější a nejcennější, co z divokého prasete můžete pořídit. Plec, krk a maso na guláš pak ty mnohem levnější artikly. Největší problém je se k dobrému masu dostat, pokud neznáte někoho, kdo zná někoho, kdo zná myslivce. Na netu jsem našla jednoho dodavatele zvěřiny na Pardubicku, u něhož si můžete nakoupit i jako spotřebitel. Problém je totiž v tom, že výkupy, kam myslivci odnášejí ulovenou zvěř, prodávají maso po celých kusech pouze dalším zpracovatelům, kteří je až pak prodávají nám a nebo dalším prodejcům. Čím víc je mezičlánků, tím přirozeně stoupá i cena masa. Například velkým zpracovatelem zvěřiny je i Nowaco, nicméně nabízí ji pouze ve velkém resta


Hrnek smalt 12cm - červený, dekor kočka - Orion

    Když se setkáte s pořádným štětináčem v lese, teprve zjistíte, jak rychle dokážete utíkat a na jak holý strom vyšplháte. To chápu. Mnoho lidí ale trpí stejným strachem ve chvíli, když si ho má připravit na talíř, tam už pochopení nesdílím. Na venkově jsou místní přece jen zvyklí i na zvěřinu, takže se nelekají – naopak – ví, že dobrá zvěřina je něco mnohem kvalitnějšího než maso zvířat chovaných v šílených podmínkách ve velkochovech, jejichž maso spokojeně nakupujeme ve městech v každém supermarketu úhledně vyskládané na bílých táccích. V případě České republiky navíc v 99 % případů v souvislosti s kančím masem mluvíme o opravdu volně žijících kusech, u jelenů a daňků už to chce zkoumat o něco pozorněji. Prasátko si celý život papká, co se mu zachce a co mu chutná… běhá volně po lese… nikdo mu nepodává žádné léky, ani z preventivních důvodů… příroda si vyselektuje silné jedince sama… plus je doselektují myslivci … nemocné kusy se nikdy do výkupů nedostanou
    2 Mezitím na středním plameni rozehřejte pánev. Přilijte 2 lžíce olivového oleje, vsypte cibuli a česnek a míchejte 8 minut, až změknou a zezlátnou. Sejměte z ohně, děrovanou sběračkou vyberte zeleninu a odložte ji stranou.
    Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
    1 Brambory nakrájejte na plátky, osote, posypte rozmarýnem, pokapejte olejem a promíchejte. Rozprostřete na plech s pečicím papírem a v troubě předehřáté na 200 °C pečte zhruba 30 minut dozlatova.


Putin agentem NDR? V archivu Stasi našli služební průkaz ruského prezidenta

    3 Maso osolte, opepřete, poprašte paprikou a vše dobře promíchejte. Vraťte pánev na oheň, zvyšte plamen a přilijte lžíci oleje. Vhoďte maso a opékejte dozlatova. Pak přidejte houby a petrželkové stonky. Míchejte dalších pár minut, pak vsypte opečenou cibuli s česnekem, přidejte máslo, přilijte brandy a promíchejte. (Nyní nastává chvíle, kdy byste mohli flambovat, ale není to nutné, viz Něco navíc.) Zahřívejte ještě 1–2 minuty a pak vmíchejte citronovou kůru a většinu crème fraîche. Asi minutu vařte, pak případně dosolte.

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00