Jak na věc


kachní stehna jak dlouho pect

Kachní peří sytě růžové 9-14 cm

    Dlouhé zimní večery skýtají ideální čas k experimentům s farmářskými lahůdkami. Na Kuklově tentokrát zkusí udit klobásy a bůček, sušit šunku a míchat kachní paštiku (2013)
    podle názvu (A-Z)podle názvu (Z-A)podle ceny (od nejnižší)podle ceny (od nejvyšší)podle datumu (od nejnižší)podle datumu (od nejvyšší)podle kódu (od nejnižší)podle kódu (od nejvyšší) 4 položky na řádek2 položky na řádek1 položka na řádekbez náhledů po 16po 32po 64po 96
    Jak se uchovávalo maso v dobách našich prababiček, kdy ještě nebyly ledničky? Vašek a Bethany udí klobásy a bůček a zkouší prodloužit trvanlivost pečeného masa naložením do vepřového sádla. Zimní kuchařské experimenty vrcholí výrobou úžasné kachní paštiky. Zasněžené kuklovské hospodářství ale vyžaduje také pravidelnou péči. Okolo slepic ve výběhu už zase krouží liška, která by mohla využít děr v plotě proražených kozami. Prasečí chlívek potřebuje opět po čase vybílit a Bethany zkouší uháčkovat první teplou deku pro očekávané miminko.
    Tato diskuse je určena pouze k výměně názorů mezi diváky. Pokud chcete zaslat dotaz nebo připomínku tvůrcům pořadu, obraťte se, prosím, přímo na Českou televizi.


Pečená kachní prsa s mučenKovou salsou

    Kachní maso s játry necháme vcelku, ostatní nakrájíme na větší kostky, dáme do misky, přidáme brandy, prolisovaný česnek, kůru i šťávu z pomeranče a tymián, promícháme a přikrytou misku dáme na 12 hodin do chladničky. Maso a tymián vyjmeme z marinády. Kachní maso s játry rozkrájíme na kostičky (asi 1cm), ostatní umeleme najemno, vmícháme do něj kostičky masa i jater, přidáme marinádu, vejce a 80g oříšků, sůl, pepř i estragon a promícháme. Formu vyložíme plátky slaniny, které necháme přečnívat přes okraj. Formu naplníme asi do čtvrtiny masovou směsí, rozložíme na ni kumkváty, překryjeme je zbytkem směsi a dobře přimáčkneme. Náplň by měla dosahovat asi 2,5 cm pod horní okraj formy. Povrch masové směsi překryjeme slaninou a formu přikryjeme pokličkou nebo dvojitým alobalem. Formu dáme do pekáče s horkou vodou sahající asi do poloviny formy, pekáč dáme do předehřáté trouby a pečeme při střední teplotě cca 2,5 hodiny. Hotovou paštiku necháme vychladnout, pak ji zakryjeme alobalem, zatížíme

Copyright © Dossani milenium group 2000 - 2019
cache: 0000:00:00